Cum se câștigă respectul? Află TREI trucuri care te vor ajuta să îl obții în mod rapid

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Simți că nu primești respectul pe care îl meriți? Află câteva trucuri care îți pot rezolva problema!

Simți adesea că nu primești respectul celor din jur? Poate visezi că în cele din urmă vei sta ferm pe poziție, cam ca Tom Shelby din Peaky Blinders. Carisma, dominanța și asertivitatea lui l-au făcut să câștige instantaneu respectul imediat ce a intrat pe ușă. Dar trebuie să fii natural încrezător, sau poți învăța să fii respectat?

Iată trei sfaturi pentru a obține respect instantaneu!

1. Clarificarea limitelor. O abilitate socială importantă care te va face respectat este stabilirea limitelor ferme și sănătoase cu ceilalți. Limitele neclare pot face pe alții să profite de tine sau să te exploateze. Dar, pe de altă parte, conform Asociației Americane de Psihologie, limitele protejează integritatea unui individ sau a unui grup, iar protejarea integrității tale înseamnă să câștigi respect de zile mari.

Un exemplu bun al unei limite ferme este să îți respecți propriul tău timp, deoarece este una dintre cele mai valoroase lucruri pe care le ai. Dacă îți oferi întotdeauna timpul liber celor din jurul tău, sunt șanse să existe persoane care să abuzeze de acest privilegiu. Dacă vrei respect instantaneu, trebuie să te respecți în primul rând pe tine însuți. Timpul tău contează. Dacă cineva cu care te întâlnești întârzie o dată, asta e, se poate întâmpla. Dar dacă continuă să întârzie, nu-i mai scuza. Exprimă frustrarea într-un mod clar și echilibrat. Dacă își dau seama că timpul tău contează pentru tine, ar trebui să le pese și lor.

Când dragostea devine obsesie. Semnele excesului de zel într-o relație

2. ”Cuvântul meu este angajamentul meu.” Dacă ești cunoscut ca cineva care își ține promisiunile, acea integritate te va pune într-o lumină bună în ochii celorlalți. Dar dacă nu ești ferm pe cuvântul tău, alții ar putea să te urmeze. De exemplu, un studiu de cercetare din 2010 a constatat că angajații își reduc eforturile și își scad performanța la locul de muncă dacă supervizorul lor își încalcă promisiunile. Cercetătorii numesc acest lucru norma reciprocității, iar logica din spatele acesteia este destul de simplă. Dacă îi respecți pe alții prin îndeplinirea promisiunii tale, te vor respecta înapoi prin îndeplinirea promisiunilor lor. Angajatorii tăi, colegii, prietenii și membrii familiei vor ști că se pot baza pe tine atunci când contează cel mai mult. Te vor ruga să îi ajuți mai des. 

3. Încrederea din cap până în picioare. A fi conștient de limbajul corpului tău este un alt mod excelent de a te asigura că primești respectul de care ai nevoie. De exemplu, modul în care stai sau stai în fața cuiva poate schimba dacă te respectă sau nu. Postura poate transmite o bogăție de informații despre cum se simte o persoană, precum și indicii despre caracteristici de personalitate cum ar fi dacă o persoană este încrezătoare, deschisă sau supusă. Stând drept, de exemplu, poate indica faptul că o persoană este concentrată să acorde atenție la ce se întâmplă. Stând cu corpul înaintat, pe de altă parte, poate implica că persoana este plictisită sau indiferentă. Un articol de cercetare din 2018 explică faptul că postura cocoșatului este defensivă. Când ne simțim amenințați, ne cocoșăm instinctiv pentru a ne proteja organele interne de rău, chiar dacă răul nu este cu adevărat acolo. Încearcă unele poziții de putere diferite în oglindă. Acest lucru poate părea puțin ridicol la început, dar ai putea descoperi că o nouă poziție în picioare sau așezare ți se potrivește mai bine.

 

Citește și Cercetările neuroștiințifice dezvăluie CINCI ritualuri care te vor face mai fericit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel