Cum se face bomboana Dalgona din serialul Squid Game

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa colaj foto: Facebook Netflix Daily
Sursa colaj foto: Facebook Netflix Daily

Dacă ești fan Squid Game, probabil vrei să știi cum se face bomboana Dalgona din serial.

Zahărul se întinde într-o tigaie și se încălzește la foc mediu. Nu se amestecă. După formarea caramelului (de culoare maro deschis) se adaugă cu grijă bicarbonatul de sodiu și se amestecă. Amestecul se va deschide la culoare și va spuma, potrivit retete.unica.ro. Crema spumoasă se va întinde repede (cu grijă) pe o foaie de copt. Cu ajutorul unei forme metalice rotunde (cerc) se presează caramelul înainte ca acesta să se răcească. Nu se mișcă forma.

Pentru a crea forma care se va decupa în cadrul probei, se așază o altă formă (stea, pătrat, cerc) în interiorul cercului metalic, dar nu se presează pentru a perfora caramelul, ci doar pentru a lăsa o amprentă. Se lasă la răcit. După răcirea caramelului, bomboanele Dalgona se separă cu grijă de restul caramelului cu ajutorul unui cuțit sau a unei scobitori. Se scot formele cu grijă și jocurile pot începe.

Serialul Squid Game (Jocul Calamarului) este unul dintre cele mai urmărite seriale din lume. Personajele principale ale serialului trec prin diverse probe pentru a câștiga o sumă însemnată de bani. Una dintre probele serialului sud-coreean presupune decuparea desenului de pe o bomboană Dalgona într-un timp limitat cu ajutorul unui ac.

10 curiozități despre serialul Squid Game de pe Netflix

1. Squid Game a înregistrat 111 milioane de vizualizări în primele 30 de zile, fiind cea mai de succes lansare de serial de până acum, conform reprezentanților Netflix. 

2. Hwang Dong-hyuk a scris și regizat serialul. El a propus ideea unor televiziuni, în 2008, dar a fost refuzat. După 12 ani, Netflix i-a oferit încrederea de care era nevoie. 

3. Squid Game s-a numit inițial "Round Six", dar titlul a fost schimbat din motive comerciale. De asemenea, la început, proiectul a fost creat ca un lungmetraj. În acel scenariu, detectivul de poliție Jun-ho nu exista.

4. Costurile de producție s-au ridicat la 21.4 milioane de dolari. Suma este mult mai mică decât cea alocată pentru produsele slab cotate de la Hollywood.  

5. Hwang Dong-hyuk a declarat că, pentru moment, nu se gândește la o continuare a serialului.

6. Actrița care o interpretează pe Kang Sae-byeok este la debut în filme, potrivit Insider. 

7. Majoritatea scenelor din Squid Game au fost filmate în Daejeon, destul de aproape de capitala Seoul. 

8. Deși în producție duce grija banilor, Lee Jung-jae, cel care joacă rolul lui Seong Gi-hun, are în viața de zi cu zi cea mai mare avere dintre toți actorii: cinci milioane de dolari. 

9. În camera în care sunt primite VIP-urile ca să urmărească live probele sunt, de fapt, oameni pictați. Fiecare a primit până la 4.000 de dolari pentru trei zile de filmare.

10. O femeie s-a plâns că primește mii de apeluri și mesaje de la oameni care au vizionat serialul Squid Game și vor să se înscrie în concurs. Numărul ei de telefon apare în serial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel