Cum se prepară GREIERELE, alimentul nou aprobat pe piața din UE

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Cum se prepară GREIERELE, alimentul nou aprobat pe piața din UE / Foto: Pixabay, de Adina Voicu
Cum se prepară GREIERELE, alimentul nou aprobat pe piața din UE / Foto: Pixabay, de Adina Voicu

Află în articol cum se prepară greierele, considerat oficial aliment în Uniunea Europeană.

Greierele de casă a devenit aliment în UE începând din data de 10 februarie. Greierele de casă este un produs alimentar sigur, potrivit Comisiei Europene, deşi poate provoca alergii la aproximativ 2-4% din populaţia adultă şi până la 8-9% dintre copii. 

Pe lângă greierele de casă,în UE au fost aprobate alte două insecte pentru consum alimentar - Tenebrio molitor (viermele galben de făină) şi Locusta migratoria (lăcusta migratoare).

Cum se prepară greierele. Îi poți mânca prăjiți

Greierii pot fi prăjiți, făcuți la cuptor sau presărați într-o salată. Minh, fondatoarea unui lanț de restaurante, venită în România acum 16 ani din Vietnam, a explicat la Pro Tv cum pot fi consumate aceste insecte. În copilăria petrecută în Asia, femeia obișnuia să meargă la cules de insecte.

”Prindeam lăcuste și greieri și îi găteam, pe grătar sau prăjiți într-o baie de ulei, să fie crocanți, îi mâncam ca aperitiv sau gustare. E crocant, ca un chips, poți să faci și sos picant. Poate în viitor, dacă cer clienții, atunci putem să folosim și în meniu.”, a declarat Dinh Thi Binh Minh, fondatoare a unui lanț de restaurante.

Din greiere se poate face și fâină. Prima pâine a fost făcută deja la Iași

Din insecte se poate face și făină proteică. La Universitatea de Științe Agricole din Iași a fost deja preparată o pâine cu făină de greiere, pentru care au fost folosite 70 de insecte. Gustul, spun cei care au încercat-o, spun că nu diferă de cel al unei franzele obișnuite.

”Această făină proteică provenită de la insecte nu prea are gust, gustul pe care îl simțim noi e adăugat de alte alimente sau arome. Insectele în general sunt considerate alimente alternative pentru hrana obișnuită. Ele nu sunt luate din natură, ci sunt crescute în ferme de insecte.”, a explicat Elena Iorga, Muzeul Antipa.

Greierele de casă va putea fi găsit în magazine sub formă congelată, uscată sau de pudră. Nutriționiștii susțin că că insectele au un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale, iar oamenii le pot mânca cu încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel