Cum se simte partenerul infidel după ce a comis fapta. Psihoterapeut: Nu mai poți să te prefaci și să minți!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Infidelitatea ne schimbă pentru totdeauna. Nu este ceva care doar se întâmplă și apoi trecem peste. Ne schimbă modul în care ne simțim și acționăm. Iată ce ne spune Mary Jo  Rapini, psihoterapeut specializat în intimitate!

Lucrul important de înțeles este că, atunci când cineva ia decizia de a înșela partenerul, nu doar că își schimbă modul în care va trăi, ci și felul în care partenerul său se va simți pentru mult timp.

Să vorbim despre schimbările de după infidelitate și vom începe cu partenerul care a fost înșelat.

Partenerul care a fost înșelat va simți o scădere reală a stimei de sine. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă ești o persoană foarte încrezătoare sau nu. Vei părea diferit în fața altor oameni și asta pentru că te lupți cu propriile tale sentimente despre faptul dacă meriți sau nu. De ce mi-ar face asta? Ce era în neregulă? De obicei, nu are nimic de-a face cu tine, dar așa te vei simți.

În al doilea rând, încrederea ta nu va mai fi niciodată la fel. Îți va lua mult timp să ai încredere în cineva și chiar și atunci va fi dificil. Adesea, îți va fi frică să iubești din nou.

Mintea ta va avea de suferit, nu vei putea gândi clar pentru o vreme, gândurile tale vor fi confuze, poate chiar te vei simți ca într-o ceață. Îți va lua un timp până când mintea ta va procesa asta și să continui sau să te vindeci după aceea.

Acum să vorbim despre persoana care comite infidelitatea.

Adesea se simt umiliți, chiar dacă nu spun asta și nu se comportă așa, când sunt singuri, vor simți asta, mai ales dacă se gândesc serios la ceea ce au făcut. Celălalt partener va avea mereu această armă sau această abilitate de a spune: „Caracterul tău a eșuat în această zonă". Nu mai poți să te prefaci, să minți sau să dai vina pe altcineva.

Infidelitatea și relațiile paralele. Psiholog:"Creierul tău este cel care se duce într-o altă zonă!”

Copiii te pot învinui, mai ales pe măsură ce cresc. Nu poți avea încredere nici măcar în tine sau să fii loial ție însuți. Practic, nu ai fost în controlul acelei alegeri, sau ai fost, dar ai făcut o alegere foarte toxică. Acum trebuie să-ți amintești că acea dorință a întrecut totul. Nevoia ta de plăcere a întrecut tot ceea ce conta pentru tine. Tot ceea ce faci va fi pus sub semnul întrebării.

Îți pierzi credibilitatea. Uneori, oamenii și-au pierdut locurile de muncă din cauza infidelității. Dacă ai un caracter care lasă de dorit, oamenii care investesc în tine te vor privi într-o lumină diferită. Te poți simți destul de bine pentru o vreme, dar va fi temporar și este important să știi că decizia finală este întotdeauna a celui care înșală. Este o alegere pe care o faci de cele mai multe ori din egoism, având nevoie de plăceri și punând viețile tuturor celor pe care îi iubești în spatele acelei plăceri.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel