Cum te poți lupta cu un demon? Fii protejat spiritual!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Cum poți lupta împotriva diavolului? Cum poți birui războiul spiritual atunci când Satana încearcă să te atace?

Primul lucru este că nu trebuie să dialoghezi cu Diavolul. Observă că în Geneza 3, când Adam și Eva au căzut în ispita Satanei, prima greșeală pe care au făcut-o a fost să vorbească cu el. Se spune în Geneza 3:1-2: „Șarpele era mai viclean decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. „El a zis femeii..". Și apoi sărim la versetul 2: „Femeia a zis șarpelui...". Așadar, conversația este ascultare și vorbire. Exact asta făceau Adam și Eva cu Diavolul.

Motivul pentru care nu trebuie să ai o conversație cu Diavolul este că el este tatăl minciunilor. Pe tot parcursul Scripturii vedem că Satana nu îți distruge viața prin apariții magice, profetice sau în moduri grandioase. Mai degrabă, modul în care funcționează adevărata luptă spirituală este prin oferirea unei doctrine false și apoi să te ajute să o aplici în viața ta. De exemplu, Diavolul îți va spune că Dumnezeu nu este sfânt, deci e în regulă să păcătuiești. Așadar, doctrina falsă este că Dumnezeu nu este sfânt și aplicând-o, concluzionezi că e în regulă să păcătuiești. Așa funcționează lupta spirituală.

Pe de altă parte, Dumnezeu îți dă o doctrină pură și te ajută să o aplici. Astfel, vei trăi fie urmând Diavolul, fie urmând pe Dumnezeu, în funcție de adevărul pe care îl crezi. 

Semnele care îți arată că o persoană din viața ta poate fi un demon. Fii atent!

Vedem acest principiu în 2 Corinteni 11:3-4: „Dar mă tem ca, după cum șarpele a înșelat-o pe Eva prin viclenia lui, tot astfel gândurile voastre să nu se strice de la sinceritatea și curăția față de Hristos. Căci dacă vine cineva și vă predică un alt Iisus decât cel pe care l-am predicat noi, sau dacă primiți un alt duh decât cel pe care l-ați primit, sau o altă Evanghelie decât cea pe care ați acceptat-o, voi îl răbdați bine". 

Părerea lui Pavel este că Eva a fost înșelată când a primit o doctrină falsă și încearcă să îi avertizeze pe Corinteni, spunând că, dacă nu vreți să fiți conduși în rătăcire de Satana, nu puteți accepta toate aceste doctrine false despre Iisus falși și Evanghelii diferite. 
Al doilea mod de a lupta împotriva războiului spiritual este să crezi și să spui doar ceea ce Dumnezeu a scris și a proclamat deja în cuvântul Său. Realitatea este că Satana nu trebuie să te asculte pe tine. Tu nu ești stăpânul lui, ci Dumnezeu. Pentru tine, să-i spui ceva Diavolului și să încerci să-l alungi cu propriile tale cuvinte nu are niciun sens, pentru că el nu trebuie să te asculte pe tine. Războiul spiritual, nu trebuie să se supună ție.

Ateismul în zilele noastre. Ce factori determină pierderea credinței în Dumnezeu?

Așadar, trebuie să crezi și să spui doar ceea ce Dumnezeu a spus în cuvântul Său. Când cunoști Cuvântul lui Dumnezeu, vei putea descifra minciunile Satanei. Este ca și cum ai avea un perete uriaș pictat perfect în alb. De îndată ce apare o pată întunecată pe acel perete, vei observa instantaneu și vei vedea că există o problemă acolo, o pată neagră, pentru că este pe un fundal alb. 
În mod similar, când ai mintea umplută cu Cuvântul lui Dumnezeu și cu adevărul Lui, vei recunoaște instantaneu minciunile Diavolului. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel