Cum te pregătești de sărbători și ce importanță au tradițiile în viața ta?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels.com
pexels.com

Abia aștepți sărbătorile de iarnă? În viața fiecăruia dintre noi, sunt importante momentele petrecute alături de cei dragi, cadourile primite și oferite dar și momentele de relaxare și clipele pline de încărcătură emoțională. Probabil, pui accent și pe tradiții sau obiceiuri, pe care le respecți cu sfințenie.

Magia Crăciunului, înseamnă, practic, bucuria de a dărui. Este o iubire necondiționată, pe care ai ocazia să o răspândești în jurul tău, atunci când te așezi cu cei dragi la masă și depănezi amintiri. Colegii noștri de la Spectacola s-au bucurat de un interviu în exclusivitate cu soprana Felicia Filip, care și-a împărtășit gândurile despre sărbătorile care urmează, dar și despre modul în care va petrece.

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ați păstrat și azi?

Felicia Filip: Farmecul sărbătorilor este… să nu se schimbe! Așa facem în familie, eu și soțul meu, regizorul Cristian Mihailescu. Aceeași așteptare nerăbdătoare a Crăciunului, Postul creștinesc, speranța că va ninge, cadourile pe care le ascundem unul de celălalt pentru surpriza de Ajun, vizita prelungită din bucătărie, împodobitul pomului, timp în care cântăm neîncetat colinde și apoi „botezul”: în fiecare an ne botezăm bradul cu numele unui prieten.

SPECTACOLA: Mai credeți în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ați cere Moșului să vă aducă anul acesta?

Felicia Filip: Cred cu tărie. Da, există Moș Crăciun! Fără el ne-am pierde copilăria, inocența, speranța că pe lume există FRUMOS și BINE. Nu i-aș cere Moșului să-mi aducă ceva, ci să nu-mi ia nimic din ce mi-a dat anul acesta. Adică sănătatea, iubirea celui de lângă mine, liniștea sufletească, succesul și afecțiunea cu care mă înconjoară oamenii.

SPECTACOLA:  Gătiți? Cum arată Sărbătorile de iarnă în familia dumneavoastră?

Felicia Filip: Am o salată inventată de mine, binefăcătoare după atâtea specialități. Dar și o surpriză. Niște jumări mici și crocante, cât niște semințe de dovleac. Le pregătesc doar de Crăciun, dar Cristian le amintește tot anul.

SPECTACOLA:  Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care v-ați dori să petreceți sărbătorile?

Felicia Filip: Ajunul este o sărbătoare a intimității, deci sigur în doi. Avem atâtea să-i spunem lui Moș Crăciun!
Apoi îmi doresc o masă mare, cu familia dar și cu prietenii noștri dragi, pe care îi socotim că fac parte tot din familie. Să ne facem cadouri, să cântăm colinde, să ne ospătam,  să fim veseli tare!

Citește interviul complet pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel