Cum te pregătești pentru eșec? Nu ar trebui să te ia prin surprindere!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Speră la ceea ce este mai bun, pregătește-te pentru ceea ce este mai rău. Caracterul imprevizibil al vieții nu ar trebui să te prindă nepregătit. Iată cum să te pregătești în caz că planurile tale nu merg așa cum îți dorești!

Avem tendința de a ne atașa foarte mult de planurile noastre principale. Ne vom căsători, ne vom muta într-o casă lângă parc, vom lucra în servicii financiare, ne vom orienta către filantropie și apoi vom ajunge într-o căsuță lângă mare, pictând și având grijă de nepoți. Sau vom deveni actori celebri, vom juca într-o selecție de drame profunde despre viața interioară și, în timp, ne vom orienta către producție sau, poate, mentorat.

Și apoi viața râde și ne îmbolnăvim sau suntem concediați. Sau poate spunem ceva greșit, declarăm faliment, devenim bipolari. Există în jur de 78 de organe majore în corp și fiecare dintre ele poate da greș în mod spectaculos în moduri extrem de rapide.

Suntem înconjurați de milioane de oameni ale căror aspirații sunt activ sau pasiv în conflict cu ale noastre. Suntem fascicule acut fragile de nervi și neuroni plutind într-un univers aleatoriu cu margini ascuțite. Șansele ca ceva să meargă prost sunt enorme.

De aceea, ceea ce avem nevoie, la fel de mult ca o educație în realizarea unora dintre visele noastre, este un îndrumător în crearea de alternative.

Ce am putea face când prima căsătorie se destramă? Când izbucnește scandalul? Când ficatul nostru cedează și vederea noastră pălește? Când mor trei cei mai buni prieteni ai noștri?

Ar trebui să ținem strâns de toate planurile noastre principale, cu tentativă și ușurință. Aceasta este persoana cu care suntem căsătoriți... pentru moment. Aceasta este casa în care locuim... în acest moment. Aceasta este reputația noastră... în acest moment. Nimic nu este garantat.

Dar nici cerințele noastre pentru supraviețuire nu sunt fixe așa cum am crezut. Suntem creaturi care,  atunci când trebuie, vom accepta destul de ușor că momentul morții a venit. Și din acest realism prea puțin utilizat curge o capacitate mult subestimată de a accepta gânduri dificile.

Am presupus că vom avea întotdeauna două picioare, acum ne vom descurca cu unul. Am crezut că vom putea vorbi întotdeauna, acum trebuie să tastăm intențiile noastre pe un computer. Ne-am imaginat că nu vom mai fi niciodată singuri, acum gătim pentru unul. Am crezut că ei vor muri primii, acum le organizăm înmormântările.

Singura predicție în care putem avea încredere este că viața ne înșela întotdeauna așteptările.

Citește șiÎncerci tot timpul să le faci pe plac tuturor? Iubirea de sine este mai importantă!

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel