Cum va fi vremea de Paște 2023. Mihai Timu, meteorolog ANM, spune unde va fi vreme frumoasă

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Vremea
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Colegii de la DCNews l-au avut invitat pe Mihai Timu (meteorolog ANM) care ne-a prezentat prognoza meteo cu ocazia Paștelui 2023.

„Cea mai sigură prognoză este aceea scurtă și medie, de până la patru zile. În privința prognozei pentru Paște avem o mică problemă, de exemplu, în privința precipitațiilor. Pentru săptămâna viitoare, 3-10 aprilie, se estimează precipitații peste normalul perioadei în sud, centru și est, pentru că vom vorbi despre un ciclon care va aduce cantități importante de apă. Pentru săptămâna cealaltă, 10-17 aprilie, care include și weekend-ul de Paște, pare că avem un deficit de apă sau un regim pluviometric apropiat sau ușor sub cel normal. 

De exemplu, în partea de sud a țării ar trebui să avem, în săptămâna aceea, undeva între 15 și 20 de litri, o cantitate normală, dar nu putem spune cu exactitate perioadele când vor fi aceste precipitații, pentru că acum ne îndreptăm spre vară și, la fel de bine, putem avea această cantitate într-o singură zi, într-o singură după-amiază, în sud, iar în restul săptămânii să nu plouă deloc. Deci avem o mică problemă cu aceste estimări în ceea ce privește regimul pluviometric, adică nu putem spune în acest moment care sunt zilele cu ploaie.

Trebuie să ne mai apropiem puțin de Paște, pentru a spune cu exactitate dacă o să plouă atunci, dar putem spune cu certitudine ceea ce se întâmplă în regim termic, pentru că, mediat pe săptămâna aceea, ar trebui să avem maxime, în general, între 15 și 20, iar prognoza săptămânală menționează că valorile termice vor fi apropiate de aceste valori, deci ar trebui să avem cumva un regim termic apropiat de normal, în jurul Paștelui”, a precizat Mihai Timu.

Vremea la munte. Întrebat dacă va mai fi zăpadă la munte, meteorologul a răspuns... Citește continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel