De ce le plac pisicilor cutiile de carton

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @sauravbiswasshuvo
FOTO: Freepik @sauravbiswasshuvo

Toată lumea știe cât de mult iubesc pisicile cutiile, iar înțelegerea minții unei pisici rămâne încă un mister chiar și pentru cei mai experimentați proprietari de pisici.

Deși există atât de multe întrebări fără răspuns în ceea ce privește motivele pentru care pisicile fac ceea ce fac, atracția pentru o cutie nu este prea enigmatică, având un sens. Poate că și este singurul lucru explicabil cu privire la pisici.

Cutiile oferă siguranță și securitate pentru pisici

Siguranța și securitatea sunt, probabil, principalele motive pentru care pisicile găsesc cutiile atât de atrăgătoare. Ascunderea sau căutarea unui spațiu închis este un răspuns tipic al unei pisici la stres sau frică. Este instinctual.

Atunci când se află într-o cutie, nimic nu poate să se apropie pe neobservate din spate sau din lateral. Pisica are un câmp direct de vedere către orice se apropie. Cutiile oferă un mecanism de adaptare pentru o pisică, oferindu-i confort și reducând anxietatea.

Sunt distractive pentru a juca

Probabil cel mai simplu motiv pentru care o pisică este atrasă de o cutie este că este pur și simplu distractivă! Se poate rostogoli în ea, poate să sară înăuntru și afară, să se arunce asupra jucăriilor sau a picioarelor stăpânului său atunci când trec pe lângă ea.

Instinctele intră în acțiune

Vorbind despre sărit, o cutie satisface instinctul de pradă al pisicii, acela de a se ascunde și de a sări asupra prăzii.

În sălbăticie, pisicile sunt prădători. Prădătorii se ascund și observă... vânează... așteaptă momentul potrivit pentru a sări și a ataca prada.

Pisicile noastre domestice nu mai au nevoie să vâneze pentru supraviețuire, dar se simt minunat jucându-se așa!

Scărpinat și mușcat

Pisicile sunt cunoscute ca fiind bune zgâriatoare... ascuțindu-și ghearele pe canapeaua ta, perdelele, covorul... Cutiile sunt excelente pentru a-și ascuți ghearele. Pisicile iubesc senzația de a-și înfige ghearele în cartonul acela. Labele pisicii au perne olfactive, așa că atunci când scarpină, lasă propria lor aromă pe lucruri. Deci, are sens că, dacă au propriul lor loc de ascundere, își lasă mirosul pe el pentru a-și marca teritoriul.

Pisicile apreciază căldura din cutii

O pisică este cea mai confortabilă la temperaturi cuprinse între 30-36 de grade Celsius. Majoritatea locuințelor au în jur de 22-24 de grade Celsius,  adică este cu 8-12 grade Celsius mai rece decât temperatura minimă termoneutrală a unei pisici. Așa că, ghici ce, le este frig! Iar o cutie de carton poate deveni un excelent izolator.

Cutiile sunt confortabile pentru somn

Nu îți risipi banii pe unul dintre acele paturi scumpe și elegante pentru pisici... Pune o pătură în cutia micuței tale ”prințese” și i-ai oferit un palat! Cutiile oferă un loc confortabil, luxos (în opinia felinei) pentru a dormi. Și vor dormi mai bine știind că sunt în siguranță și ascunse.

Cutia este, în general, preferata lor, dar vei găsi pisici culcate în orice fel de spațiu închis... geanta stăpânului, o valiză, sertare, coșul de rufe, dulapuri... oriunde care se dovedește a fi un loc bun de ascuns.

Cum să pregătiți în siguranță o cutie pentru pisica ta

Știind afinitatea pisicii tale pentru cutii, iată câteva precauții de siguranță pe care ar trebui să le iei atunci când ai cutii goale în casa ta: scoateți capsele de pe cutii, îndepărtați elasticele sau sforile.

Multe pisici sunt atrase de gustul adezivilor. Bandă adezivă lăsată pe o cutie poate fi periculoasă pentru ele și poate provoca o obstrucție intestinală dacă este ingerată.

De asemenea, asigurați-vă că nu există ”căptușeală” de plastic în interiorul cutie, aceasta crescând riscul de sufocare al pisicii, notează Holiday Barn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel