De ce nu e bine să lași capacul tubului de pastă de dinți desfăcut

Autorul articolului: Liana Ganea | Dată: 20 mai 2023, 09:21 | Categorie: Practic
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Stomatologii spun că nu este bine să lași capacul tubului cu pastă de dinți desfăcut din mai multe motive. 

Când capacul este desfăcut, umiditatea din pasta de dinți se evaporă, ceea ce poate duce la uscarea și la îngroșarea produsului. Acest lucru poate face pasta de dinți mai greu de utilizat. Mai mult decât atât, când capacul rămâne deschis, aromele pastei de dinți se pot pierde. 

Atrage bacteriile 

Bacteriile pot intra mai ușor în tubul de pastă de dinți. Aceste bacterii pot crește și multiplica în pastă, ceea ce înseamnă probleme de igienă orală și infecții. Medicul Lauren Becker explică: „În general, pasta de dinți lăsată fără capac poate atrage microbi. Acest lucru poate afecta sănătata generală‟. „Bacteriile se dezvoltă într-un mediu cald și umed. Creșterea bacteriană poate duce la probleme de sănătate orală, cum ar fi carii, gingivită, halitoză. Acestea pot duce și la alte probleme de sănătate, precum bolile de inimă‟, a spus medicul stomatolog Bill Dorfman pentru „Best Life‟

Este important să ții capacul tubului închis, mai ales, dacă ai achiziționat o pastă de dinți care conține fluor: „Fluorul se poate descompune când este expus la aer, lumină sau căldură, ceea ce înseamnă că pasta nu îți mai protejează dinții de carii și de alte probleme‟, spune stomatologul Lior Tamir pentru aceeaşi publicaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience