De ce nu trebuie niciodată să zdrobești cuburi de gheață cu dinții

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Zdrobirea gheții în dinți poate cauza efecte nedorite pentru sănătatea oamenilor.

Mestecarea sau zdrobirea gheții poate fi activitate liniștitoare pentru unii oameni, mai ales pentru cei care se plâng că au adesea gura uscată.

Această activitate ar putea chiar să reducă stresul sau să ajute relaxarea. În unele cazuri, oamenii pot zdrobi gheața cu dinții pentru a-și satisface foamea fără povara caloriilor. Totuși, pentru alți, zdrobirea gheții cu dinții poate fi un simplu obicei.

Indiferent de cauză, acest obicei de a zdrobi cuburi de gheață cu dinții trebuie evitat. Mestecarea cuburilor de gheață este nocivă pentru sănătatea orală, iar dacă ai și ghinion își poate aduce și o vizită extrem de scumpă la dentist.

Zdrobirea gheții cu dinții poate crea fisuri în smalț, fapt ce poate duce la o sensibilitate crescută la alimente sau băuturi reci sau fierbinți.

Zdrobirea cuburilor de gheață cu dinții, un obicei periculos

Dacă îți spargi sau fracturezi un dinte, poți rămâne cu o carie în acel dinte. Asta pentru că acizii produși de bacterii pot penetra stratul mai moale al dintelui mult mai ușor. Dacă ai deja plombe, alte lucrări dentare ori folosești un aparat dentar, zdrobirea cuburilor de gheață cu dinții te-ar putea face extrem de vulnerabil.

În funcție de severitatea problemei, reparația ar putea necesita o simplă plombă sau chiar obturație de canal, o intervenție mult mai majoră care necesită anestezie.

Poți scăpa de acest obicei prin mai multe metode. Spre exemplu, încearcă să ții cuburile de gheață în gură până se topesc. De asemenea, ai putea încerca să eviți complet cuburile de gheață. În afară de faptul că ți-ai putea proteja dantura, evitarea totală a cuburilor de gheață te-ar putea proteja și de bacteriile găsite deseori în aparatele de gheață.

Obiceiul de a zdrobi cuburi de gheață cu dinții poate rezulta din cauza unei deficiențe de fier?

Ia în considerare și alternative mai blânde pentru dinții tăi. În loc de cuburi de gheață, poți încearcă tipuri mai moi gheață. Totodată, încearcă să eviți complet gheața cu arome pentru că acest desert preferat de mulți are un conținut ridicat de zahăr, fapt ce își poate deteriora dinții.

În unele cazuri, obiceiul de a zdrobi cuburi de gheață cu dinții poate rezulta din cauza unei deficiențe de fier, deși motivul nu este tocmai clar, scrie Science Alert.

Îngrijirea corectă a dinților este importantă, mai ales după vârsta de 12 ani pentru că până atunci îți vei pierde toți dinții de lapte. Astfel, dinții permanenți pot rămâne cu tine tot restul vieții, mai ales dacă te speli pe dinți de două ori pe zi cu o pastă de dinți ce conține fluor, scrie Descoperă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel