De ce trebuie să spui DA ochelarilor de soare în timpul iernii

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels.com
pexels.com

Știi deja că ochelarii de soare nu sunt un moft, ci o necesitate. Totuși, aceste accesorii nu trebuie purtate doar în anotimpul cald!

Ochii noștri sunt foarte sensibili la lumină. Și nu lumina soarelui este cea care poate provoca daune vederii, ci alte raze periculoase pentru ochi: ultravioletele.

1. Ochelarii îți protejează ochii indiferent de anotimp, așa că merită să-i porți și iarna. De ce? Razele UV se pot amplifica, mai ales în contact cu zăpada. Dacă nu porți ochelari, poți observa că ochii sunt mai sensibili sau te ustură. Ca să elimini riscul oricăror afecțiuni oculare, investește măcar într-o pereche de ochelari de soare de cea mai bună calitate. Asigură-te doar că îți garantează protecție UV. Totodată, aceste accesorii se recomandă și bicicliștilor, schiorilor sau șoferilor.

2. Ochelarii de soare te feresc de frigul uscat din timpul iernii. În sezonul rece, ține mereu la tine o pereche de ochelari de soare. Praful este peste tot, iar dacă ninge, vântul poate să împrăștie zăpada. În consecință, ochii tăi vor fi mult mai sensibili și uscați. Pot să provoace iritații sau mâncărimi nedorite.

3. Ia cu tine ochelari de soare mai ales dacă practici sporturi de iarnă. În cazul în care vrei să mergi la ski, nu este important doar echipamentul sau încălțările, ci și protecția ochilor. Ochelarii pot să oprească praful și zăpada care se împrăștie în timp ce schiezi sau te dai cu placa.

4. Ochelarii de soare pot să țină departe durerile de cap. Mai ales in sezonul rece, ochelarii de soare îți pot fi prieteni de nădejde. Să zicem că mergi cu mașina și ești concentrat la drum. Este clar că vederea ta va fi expusă la o cantitate enormă de lumină.

Dacă străzile mai sunt acoperite și cu straturi de zăpadă, lumina soarelui se reflectă și poate cauza dureri de cap, senzație de amețeală sau oboseală. Așa că, poartă ochelari indiferent că parcurgi distanțe scurte sau lungi. În acest fel, îți relaxezi mușchii ochilor.

5. Ochelarii de soare contribuie la crearea unui look chic, de iarnă! Deși nu trebuie să punem factorul estetic pe primul loc, putem să recunoaștem că ochelarii sunt accesorii moderne, care nu se demodează niciodată. Fie că porți un trening călduros sau rochie elegantă și palton, ochelarii arată minunat în orice combinație.

Poartă ochelari de soare iarna, mai ales când ninge! Pe lângă faptul că arată bine, purtarea ochelarilor de soare este recomandată și de către oftalmologi.

Vezi și: Vrei să te îmbraci elegant, dar gros? Iată câteva sfaturi utile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel