De ce uneori avem senzația că suntem urmăriți

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
Fotografie creată de Musa Ortaç, de la Pexels
Fotografie creată de Musa Ortaç, de la Pexels

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți urmărit, dar de fapt să nu se fi întâmplat asta? Iată de ce.

Mulți oameni au crezut măcar o dată că sunt urmăriți, în special când mergeau pe stradă, deși nimeni nu se afla, de fapt, prin preajmă. Această senzație poate apărea după ce ai văzut ceva cu coada ochiului, după un sunet slab venit dintr-un loc pe care nu-l cunoști și care îți ridică semne de întrebare ori după ce, pur și simplu, ai observat ceva de care nu ești sigur. 

Poți avea falsa impresie că ești urmărit și pentru că nu vezi ce e în spatele tău. Te-ai întors vreodată, convins că ești urmărit, iar persoana din spate chiar se uita la tine? Ei bine, în acest caz poate fi și o greșeală de interpretare, iar persoana respectivă să se fi uitat la tine în acel moment doar pentru că te-ai întors spre ea, scrie shtiu.ro.

Totuși, creierul nostru ne poate spune dacă o altă persoană ne privește, chiar dacă nu am văzut-o efectiv, arată un studiu citat de BBC, realizat cu un pacient „orb cortical”, care nu putea vedea din cauza leziunilor cauzate cortexului vizual.

Practic, putem simți dacă cineva se uită direct la noi, chiar dacă nu ne-am privit cu persoana respectivă.

VEZI ȘI: 30 de lucruri pentru o viață sănătoasă. Lista medicului Vasi Rădulescu

Medicul Vasi Rădulescu a creat o listă cu '30 de lucruri pentru o viață sănătoasă'.

'1. Treziți-vă devreme și nu mai stați niciun minut în plus în pat. E timp mort. Trezirea la aceeași oră oferă energie, timp pentru un mic dejun relaxant, citit, meditație, puțin sport.

2. Meditați un sfert de ceas, într-un loc cât mai liniștit. O puteți face imediat după trezire și/sau seara. Stați comod, respirați adânc și controlat, concentrați-vă pe diferite zone ale corpului, apoi plimbați gânduri pozitive de colo-colo, respingând orice altceva.

3. Beți un pahar de apă după trezire. Corpul stă 7-8-9 ore fără aport hidric, așa că e înțelept să-i oferim apă mai întâi de toate. Fără bicarbonat de sodiu sau alte minuni în apă.

4. Luați un mic dejun liniștit, fără distrageri de atenție. El poate conține un senviș, fructe, cereale (ideal înmuiate din timp, să se digere mai ușor), lapte, orice vă place în cantități moderate. Puteți bea o cafea sau o cană de ceai verde sau negru, ideal fără zahăr.', a scris, printre altele, Vasi Rădulescu.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel