De la ce vârstă trebuie să mergi la GINECOLOG

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
De la ce vârstă trebuie să mergi la GINECOLOG (sursa foto: Patty Brito / Unsplash)
De la ce vârstă trebuie să mergi la GINECOLOG (sursa foto: Patty Brito / Unsplash)

Prima vizită la ginecolog. De la ce vârstă este recomandată și care sunt beneficiile sale. 

"Măcar în jurul vârstei de 18 ani sau în momentul în care femeia plănuiește să-și înceapă viața sexuală. Atunci ar trebui să mergem pentru prima dată la medic. Ideal este să ne creăm o relație medic-pacient care să ne permită să discutăm destul de lejer despre anumite lucruri care nu sunt confortabile: debutul vieții sexuale, metodele de prevenție ale bolilor cu transmitere sexuală, modificările caracteristicilor secrețiilor vaginale, menstruația”, a explicat medicul Anca Sultan, invitată în emisiunea ”Vorbește lumea” de la ProTV.

Medicul Anca Sultan a subliniat că de la medicul ginecolog se pot afla lucruri foarte importante legate de modificările prin care organismul unei femei trece, de la modificări ale organelor interne, externe, sânilor, caracterul menstruației, dar și pentrucă de la acesta se pot primi cele mai bune sfaturi legate de contracepție sau de prevenția bolilor cu transmitere sexuală.   

De asemenea, medicul a precizat în ce constă ”prima vizită” la ginecolog. ”La pacientele tinere, controlul ginecologic anual presupune discuția cu medicul, examenul clinic pelvin, examen senologic, testarea pentru cancerul de col uterin (testul Babeș-Papanicolau), care se poate face dacă pacienta are mai mult de un an de la începerea vieții sexuale, screeningul bolilor cu transmitere sexuală – micoplasma, chlamydia, gonoreea și altele, asta dacă pacienta este activ sexual și are mai mulți parteneri”, a mai spus medicul, subliniind că în ultima vreme, pacientele își încep viața sexuală destul de devreme.

”Nu prea avem noțiunea de control preventiv. Ce trebuie să înțelegem este că acest control ginecologic trebuie efectuat anual. Controalele preventive pot preveni sau pot identifica o serie de afecțiuni care pot fi tratate cu șanse maxime de vindecare. Practic, consultul ginecologic anual este o formă de screening preventiv, care identifică și previne o serie de boli și afecțiuni care ne pot afecta grav starea de sănătate dacă nu sunt tratate corect. Din păcate, cancerul de sân sau de col uterin, sau HPV... Citeşte articolul complet pe DC MEDICAL!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel