Descoperire fabuloasă! Arheologii cred că au găsit templul lui Poseidon în Grecia

Autorul articolului: Liana Ganea | Dată: 15 ian 2023, 22:52 | Categorie: Mistere
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Arheologii au descoperit rămășițele a ceea ce ei cred că a fost templul lui Poseidon în apropiere de Samikon, în Grecia, potrivit unui raport publicat miercuri de Phys.

Zona în care au fost găsite rămășițele este predispusă la tsunami, ceea ce ar avea sens, deoarece Poseidon este zeul tsunami-urilor, informează The Jerusalem Post. Rămășițele au fost dezgropate și sunt cercetate de Institutul Arheologic Austriac împreună cu cercetători de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Universitatea din Kiel și Eforia de Antichități din Elis.

Locația în care au fost găsite rămășițele corespunde zonei la care face referire istoricul grec antic Strabo, care a descris sanctuarul în urmă cu aproximativ 2.000 de ani.

De ce cred cercetătorii că e chiar templul lui Poseidon

Se știe că zona, care se află în apropierea coastei Peloponezului, a fost lovită de mai multe tsunami în timpurile preistorice și istorice. Deși s-ar părea că oamenii ar evita o astfel de zonă, acest lucru ar putea fi de fapt o dovadă în plus că aceste rămășițe provin de la templul lui Poseidon, deoarece se credea că acesta este zeul responsabil pentru cutremure și tsunami.

Rămășițele au fost găsite pentru prima dată în 2021, dar abia acum câteva luni arheologii și-au dat seama că acestea erau probabil ceea ce a rămas dintr-un templu al lui Poseidon.

Trebuie efectuate mai multe cercetări asupra structurii, iar pentru următorii ani sunt planificate analize arheologice, geoarheologice și geofizice extinse, pentru a ne oferi o mai bună înțelegere a ceea ce a fost structura și a istoriei sale.

În mitologia greacă, Poseidon este zeul mării, al cutremurelor și al cailor. Este fratele lui Zeus, zeul cerului, și al lui Hades, zeul lumii subterane, iar cei trei sunt considerați cei mai mari zei dintre cei 12 zei greci principali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play