Diana Baicu, specialist în frumusețe, despre electrizarea părului: Uleiurile exotice ne ajută să avem un păr sănătos

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Diana Baicu, specialist în frumusețe, despre electrizarea părului
Diana Baicu, specialist în frumusețe, despre electrizarea părului

Diana Baicu, skintellectual și specialist în frumusețe, a vorbit la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data 10 februarie 2023, despre electrizarea părului, care apare în special din cauza excesului de umiditate. 

"Cel mai căutat termen când vorbim despre îngrijirea părului este frizarea. Friz este cuvântul cheie cu ele mai multe căutări. De ce? Pentru că este o problemă indiferent de anotimp. Se crede că frizarea apare vara, datorită excesului de umiditate. Dar nu este așa. Iarna, când aerul este rece și uscat, apare electrizarea părului. Și atunci nu ne mai putem aranja coafura. 

Ca să nu avem astfel de probleme trebuie să înțelegem de ce apare frizarea părului. Părul este format de catene de keratină. Între ele există niște legături reversibile de hidrogen, care sunt responsabile de forma și rezistența părului. În momentul în care există multă umiditate, aceste legături de hidrogen se rup și se leagă de moleculele de apă. Și atunci, forma părului poate fi schimbată. În momentul în care umiditatea din aer este în exces și părul este degradat apare frizarea, adică părul nu mai stă coafat, ci devine mat și aspru. Când aerul este uscat și la frecarea cu hainele, părul nu ne mai ascultă", a povestit Diana Baicu, skintellectual și specialist în frumusețe.

Ce este de făcut pentru a preveni frizarea părului?

"Există foarte multe soluții temporare, care ne ajută să rezolvăm pe moment problema. În acest sens, folosim multe uleiuri prețioase, cum ar fi cel de argan, de monoi și unturi. Putem folosi uleiul ca atare și să-l aplicăm pe lungimea părului. De asemenea, putem folosi produse care conțin aceste uleiuri. Dacă vrem ca părul nostru să nu se frizeze și electrizeze, trebuie să folosim șampoane mai cremoase ca textură. Când ne spălăm părul nu trebuie să-l frecăm intens cu prosopul, deoarece vom adăuga energie statică și părul se va electriza și friza.

Părul trebuie spălat o dată la două zile. Un șampon trebuie să aibă în compoziție ulei de măsline, de argan, de monoi. Există și produse sub formă de spray care formează un scut protector la nivelul părului, îl protejează termic și îl protejează. Cu cât părul nostru este mai sănătos, cu atât se va friza și electriza mai puțin", a mai spus  Diana Baicu, skintellectual și specialist în frumusețe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel