Diana Baicu, specialistul în frumusețe, despre inamicii ascunși din produsele de skincare: Învățați să citiți eticheta și pictogramele

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Diana Baicu, specialistul în frumusețe, despre inamicii ascunși din produsele de skincare Învățați să citiți eticheta și pictogramele.JPG
Diana Baicu, specialistul în frumusețe, despre inamicii ascunși din produsele de skincare Învățați să citiți eticheta și pictogramele.JPG

Diana Baicu, specialistul în frumusețe, a vorbit la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data de 24 ianuarie 2023, despre inamicii ascunși din produsele de skincare.

"Este foarte important ca, atunci când folosim produse cosmetice, frumusețea să meargă, mână în mână, cu sănătatea. Adică să fim atenți la ingredientele cu potențial iritativ, la ingredientele toxice, care ar putea să existe în produsele cosmetice.

Există o listă de ingrediente care sunt interzise să fie folosite în produsele cosmetice. Legislația din Europe este total diferită de cea din America sau din Asia.

În Europa, pe această listă, se află peste 1.300 de ingrediente, pe când în America sunt abia 36. În Asia și mai puține. Așa că, dacă vrem să fim siguri că folosim produse curate, care nu conțin ingrediente cu potențial toxic, ar fi bine să cumpărăm produse din Europa", a povestit Diana Baicu, specialistul în frumusețe, la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani.

"Sunt foarte multe persoane care cumpără produse din America. Dar s-au uitat la ce conțin produsele respective. Când vorbim despre chimicalele din produsele cosmetice trebuie să avem o balanță. Produsele trebuie să fie eficiente și, în același timp, și curate. Pe ambalajul produselor cosmetice avem toate datele despre ingredientele din componența lor.  Mai sunt și produse cosmetice care indică în dreptul fiecărui ingredient și pentru ce anume se folosește", a mai dezvălui specialistul în frumusețe. 

 

"Cumpărați produse din categoria clean beauty și apelați la cele fabricate de companii cu tradiție"

 

"Fiecare produs are și ingrediente ascunse, care nu sunt trecute pe ambalaj, deoarece ele se degajă atunci când folosim un anumit produs cosmetic. Cei mai comuni sunt parabenii. Când găsim un produs care conține parabeni nu trebuie să-l folosim. În momentul de față, chiar și în Europa nu toți parabenii sunt interziși. Parabenii sunt conservanți, care acționează ca și estrogenul și intră în relație cu hormonii corpului și îi perturbă, adică apar dereglările hormonale. Când s-au făcut biopsii pentru cancerul la sân, au fost descoperiți parabeni.

Alte ingrediente nocive sunt derivații din petrol (cum ar fi:  vaselina, parafina). Aceștia au o acțiune toxică asupra ficatului și a rinichilor. Cumpărați produse din categoria clean beauty, apelați la produse fabricate de companii cu tradiție, învățați să citiți eticheta și pictogramele", a povestit Diana Baicu, specialistul în frumusețe. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel