DiCaprio, Cher şi Pitbull cer liderilor lumii să facă mai multe eforturi pentru a apăra mediul înconjurător

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Akil Mazumder - Pexels
Foto: Akil Mazumder - Pexels

Aproape 30 de celebrităţi, printre care Leonardo DiCaprio, Camilla Cabello, Pitbull sau Cher, s-au alăturat unei campanii organizate de ONU pentru a cere celor peste 120 de lideri reuniţi la Glasgow, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), să facă mai multe eforturi pentru a apăra mediul înconjurător, relatează EFE.

Intitulată "Right Here, Right Now", iniţiativa, care se desfăşoară pe reţelele de socializare începând de miercurea aceasta şi la care participă de asemenea Cyndi Lauper, Chayenne, Quincy Jones, LL Cool J, Jason Mraz, Melissa Etheridge sau Jordan Sparks, solicită accelerarea obiectivelor incluse în Acordul de la Paris.

Concret, acest grup de celebrităţi, al căror mesaj se estimează că va ajunge la 630 de milioane de persoane, s-au alăturat Consiliului Drepturilor Omului al ONU, deoarece sunt de părere că schimbările climatice nu se limitează doar la criza mediului înconjurător.

"Suntem recunoscători celebrităţilor care ne susţin să promovăm schimbarea climatică ca pe o criză a drepturilor omului, deoarece oamenii de culoare, cei săraci şi cei marginalizaţi sunt cei care suferă cel mai mult de pe urma catastrofei climatice", notează într-un comunicat David Clark, fondatorul campaniei "Right Here, Right Now",

"Este crucial să umanizăm această problemă prin perspectiva drepturilor omului, deoarece lumea trebuie să înţeleagă că deciziile care se iau au un impact real asupra oamenilor", a precizat Clark.

Pe lângă această campanie socială, Consiliul Drepturilor Omului va organiza împreună cu University of Colorado Boulder un summit la sfârşitul acestui an la care se aşteaptă să participe personalităţi din domeniul ştiinţific, politic, antreprenorial, universitar şi drepturilor omului, transmite Agerpres.

Surprinsă înjurând la un protest la COP26, Greta Thunberg promite zero-net cuvinte urâte de acum înainte

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a promis miercuri pe Twitter că de acum înainte va vorbi frumos, folosind o expresie prin care face aluzie la promisiunea liderilor lumii privind neutralitatea emisiilor de carbon, după ce a fost filmată înjurând în timpul unui protest la summitul COP26 privind schimbările climatice, relatează agenţia EFE.

Am plăcerea să anunţ că am decis să ajung la zero-net cuvinte injurioase şi limbaj urât. În cazul în care va trebui să spun ceva nepotrivit promit să compensez prin a spune ceva frumos, a scris ea pe reţeaua de socializare, cu referire la atingerea obiectivului global de zero emisii nete de CO2 până în anul 2050 pentru a fi limitate astfel schimbările climatice.

Activista în vârstă de 18 ani a venit la Glasgow pentru a conduce acolo în timpul summitului COP26 manifestaţiile ecologiste care urmăresc să pună presiune pe liderii politici să ia măsuri concrete în vederea limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade C faţă de era preindustrială, aşa cum prevede Acordul de la Paris din 2015.

Greta a susţinut luni un discurs în faţa activiştilor de mediu adunaţi pe malul râului Clyde, aproape de edificiul unde se desfăşoară conferinţa COP26. Ea a clamat acolo că adevăratul leadership în lupta împotriva schimbărilor climatice se află afară, nu înăuntrul acelei incinte.

Apoi a fost publicată o înregistrare video în care ea apărea alături de participanţii la protest transmiţându-le liderilor lumii într-un cântec mesajul: 'Puteţi să vă băgaţi criza climatică în fund!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel