Din cauza căldurii nu mai ai poftă de mâncare? Încearcă aceste rețete răcoroase și rapide de vară!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Temperaturile ridicate ne îndeamnă să căutăm rețete care nu ne vor încălzi și mai mult. Iată câteva idei rapide și delicioase!

Ce poți prepara când este prea cald? Încearcă aceste rețete!

Frittata Caprese

Ingrediente

  • 12 ouă mari
  • 1/2 cană lapte integral
  • 3/4 linguriță sare de bucătărie
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 pint roșii cherry
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 225g perle de mozzarella
  • Pesto preparat, pentru topping

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Bate ouăle, laptele, sarea și piperul într-un bol mare.
  2. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie de 30 cm, care poate fi pusă la cuptor, la foc mediu. Adaugă roșiile cherry și gătește, amestecând, până când încep să se spargă, aproximativ 7 minute. Adaugă usturoiul și gătește încă 1 minut.
  3. Toarnă amestecul de ouă în tigaie, apoi adaugă mozzarella și amestecă bine pentru a distribui uniform. Redu focul la mediu-mic și gătește, fără să amesteci, până când frittata este făcută pe margini, aproximativ 2 minute. Transferă tigaia în cuptor și coace până devine aurie și făcută în centru, aproximativ 10 minute. Las-o să se răcească 5 minute în tigaie, apoi stropește cu pesto. O poți servi atât caldă, cât și rece.

5 cocktailuri răcoritoare perfecte pentru un weekend relaxant. Ce încerci?

Salată de Paste Caesar cu Pui

Ingrediente

  • 1/2 linguriță sare de bucătărie, plus mai mult pentru a fierbe pastele
  • 1/4 cană ulei de măsline extra virgin
  • 4 căței de usturoi, tocați fin
  • 4 fileuri de anșoa, clătite și tocate fin (opțional)
  • 2 linguri capere, scurse și tocate
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 2 lingurițe sos Worcestershire
  • 1/2 linguriță piper negru, plus mai mult pentru servire
  • 1 1/2 căni maioneză
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 1/4 cană lapte integral
  • 450g paste tip scoici
  • pui gătit, tăiat cubulețe
  • 3 căni salată tăiată
  • 2 căni crutoane cumpărate sau făcute acasă
  • 1 cană parmezan ras fin, plus mai mult pentru servire

Mod de preparare

  1. Pune un vas mare de apă sărată la fiert.
  2. Într-un bol mare, amestecă uleiul, usturoiul, fileurile de anșoa (dacă folosești), caperele, sucul de lămâie, muștarul, sosul Worcestershire, sarea și piperul până la omogenizare și netezire. Adaugă maioneza și amestecă bine. Adaugă parmezanul ras și laptele integral.
  3. Gătește pastele cu 1 minut mai mult decât instrucțiunile de pe ambalaj. Scurge-le, clătește-le cu apă rece și lasă-le să se răcească.
  4. Pune pastele răcite în bolul mare cu dressingul. Adaugă puiul, salata, crutoanele și parmezanul ras fin, amestecând pentru a combina. Servește cu piper negru și parmezan ras fin.

Află cum să gătești cea mai bună supă! Ai nevoie doar de un ingredient la îndemâna oricui

Wrap cu Hummus și Legume

Ingrediente

  • 2 linguri hummus
  • 1 tortilla din grâu integral (20 cm)
  • 1/4 cană mix de salată ruptă
  • 2 linguri ceapă dulce tocată fin
  • 2 linguri castravete tăiat subțire
  • 2 linguri germeni de lucernă
  • 2 linguri morcov ras
  • 1 lingură oțet balsamic

Mod de preparare

Întinde hummusul pe tortilla. Pune straturi de salată, ceapă, castravete, germeni de lucernă și morcov. Stropește cu oțet. Rulează strâns.

De ce oamenilor răi li se întâmplă lucruri bune? Un adevăr crunt despre destinul greu încercat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel