DOUĂ rețete delicioase care nu îngrașă. Încearcă-le și tu!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Ne aflăm în sezonul Taurului, care vorbește și despre mâncare bună. Cu aceste rețete, vei mânca ceva absolut delicios, dar nu te vei îngrășa!

Cartofi la tigaie cu ou și șuncă

Timp de preparare: aproximativ 20 de minute

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • 5ml de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică (aproximativ 70g)
  • 100g de șuncă (de preferat șuncă de pui)
  • 3 ouă
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • Puțină pudră de chili
  • 25g de sos de soia
  • Coriandru proaspăt pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Spală și curăță cartoful. Taie-l în cuburi mici. Pentru a face acest lucru, începe prin a tăia o felie mare și folosește suprafața plană pentru a asigura o bază stabilă. Apoi, taie cartoful în patru fâșii mari, cam de un centimetru grosime. Apoi taie-le în cuburi.

Într-un castron, amestecă cartofii tăiați cu 5 grame de ulei de măsline și introdu-i în cuptorul cu microunde pentru 5 minute la 600 de wați. Acest lucru va crea o crustă exterioară care se va înăbuși când vor fi prăjiți în tigaie.

În timp ce cartofii sunt în cuptorul cu microunde, toacă ceapa și șunca în bucăți de aceeași dimensiune cu cartofii.

Încălzește o tigaie la foc mediu-mare și adaugă cartofii. Prăjește-i timp de 3-4 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi. Când încep să se rumenească și să devină crocanți, adaugă ceapa și șunca și mai prăjește-le timp de încă 3 minute.

Fă trei goluri în amestecul de cartofi și adaugă puțin ulei în fiecare gol. Sparge ouăle în goluri. Redu focul la mediu și adaugă sare, piper proaspăt măcinat și pudră de chili după gust.

Adaugă 25 de grame de sos de soia și acoperă imediat tigaia cu un capac pentru a menține aburul. Lasă ouăle să se gătească timp de 2-3 minute sau până când sunt gata.

Odată ce ouăle sunt gătite, oprește focul și presară coriandrul proaspăt deasupra, dacă dorești.

Pui dulce-acrișor cu orez

Timp de preparare: aproximativ 45 de minute

Ingrediente

Pentru orez

  • 300g de orez basmati, spălat
  • 600ml de apă rece
  • Sare de mare, după gust

Pentru puiul dulce-acrișor

  • 3 ardei grași, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă brună sau galbenă, feliată subțire
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 15g de ghimbir proaspăt, ras fin
  • 1.4kg de piept de pui, tăiat cuburi
  • 30ml de ulei (ulei de struguri sau alt ulei neutru)
  • Sare de mare, după gust

Pentru sos

  • Sos de soia light sau cu conținut scăzut de sodiu 125ml
  • Suc de ananas din comerț 80ml
  • Miere 80g
  • Sos Worcestershire 40ml
  • Oțet de mere sau oțet alb 40ml
  • Ketchup 40ml
  • Amidon de porumb 12g
  • Semințe de susan pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Pentru orez: Într-o oală, adaugă orezul basmati spălat, apa rece și sarea de mare după gust. Amestecă ușor și fierbe. Acoperă oala cu un capac și redu căldura la minim. Lasă orezul să fiarbă timp de aproximativ 14 minute, fără să amesteci. După aceasta, oprește căldura și lasă orezul să stea sub capac încă 4 minute pentru a se întări. Apoi, folosește o furculiță sau o spatulă, desparte orezul pentru a separa boabele.

Pentru puiul dulce-acrișor: Într-o tigaie sau cratiță mare, încălzește uleiul la foc mare. Adaugă ceapa și ardeii tăiați cubulețe, presară puțină sare și călește-i timp de aproximativ 4 minute până devin moi și încep să se rumenească ușor. Mută legumele călite pe o farfurie.

În aceeași tigaie, adaugă încă puțin ulei, dacă este necesar. Pune cuburile de piept de pui în tigaie. Presară sare și prăjește-le timp de aproximativ 3 minute până când devin aurii pe margini. Învârte-le și mai continuă gătirea timp de aproximativ 3 minute.

Adaugă usturoiul zdrobit și ghimbirul ras peste pui și gătește timp de încă 45 de secunde, amestecând continuu, până când eliberează aromele.

Întoarce legumele călite în tigaie, amestecă totul și gătește încă 30-40 de secunde.

Pentru sosul dulce-acrișor: Într-un bol, amestecă sosul de soia, sucul de ananas, mierea, sosul Worcestershire, oțetul și ketchupul. Adaugă amidonul de porumb și amestecă bine pentru a-l dizolva complet.

Toarnă sosul deasupra amestecului de pui și legume și fierbe-le. Lasă să fiarbă timp de aproximativ 2 minute sau până când sosul se îngroașă și se leagă bine de carne și legume.

Opțional, presară semințe de susan deasupra și servește puiul dulce-acrișor cald, alături de orezul basmati.

CINCI rețete de piure de post, numai bune pentru weekend. Pe care le-ai încerca?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel