Educaţie Astrologică: Semnele fixe, cardinale, mutabile. Ce reprezintă cele trei mari calităţi din zodiac

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Educaţie Astrologică: Semnele fixe, cardinale, mutabile. Ce reprezintă cele trei mai calităţi din zodiac (sursa foto: Pixabay)
Educaţie Astrologică: Semnele fixe, cardinale, mutabile. Ce reprezintă cele trei mai calităţi din zodiac (sursa foto: Pixabay)

Astrologia este mai mult decât semnul zodiacal, Mercur retrograd și Luni Pline. De ce este importantă educaţia în astrologie de la elementele de bază? Ce îţi poate spune cu adevărat astrologia despre cele trei 'calităţi', respectiv semne fixe, cardinale, mutabile?

Cele 12 zodii pot fi împărțite într-o multitudine de moduri diferite. Îţi ştii semnul solar - semnul zodiacal „principal” - care este determinat de luna și data nașterii. Apoi, cei mai interesaţi de acest domeniu știu că harta natală conține și semnul lunar (calculat pe baza poziției lunii la momentul nașterii și reprezintă lumea ta interioară emoțională) și semnul în creștere, denumit și Ascendentul tău ( aceasta se referă la semnul zodiacal care se afla la orizontul estic când te-ai născut și reprezintă personalitatea ta socială). 

Fiecare semn aparține, de asemenea, unuia dintre cele patru elemente (numite și duplicate) - foc, apă, pământ și aer. Știind acest lucru, te poate ajuta să îţi înțelegi natura și să obţii o perspectivă nouă asupra personalităţii şi relaţiilor cu cei din jur. De exemplu, Scorpionul și Peștii ar putea avea diferențe, dar ambii sunt în mod inerent semne de apă, așa că fac parteneri și prieteni excepționali, deoarece pot tolera natura emoțională a celuilalt. 

Care sunt cele trei calităţi în astrologie?

Un alt mod mai puțin cunoscut de a defalca semnele este prin 'calităţi' (cunoscute și sub denumirea de cvadruplicități, deoarece există patru semne zodiacale în fiecare grup). În astrologie, există trei calităţi - cardinal, fix și mutabil. Acestea reprezintă modalitățile unice prin care fiecare grup de semne își exprimă energia, reacționează la circumstanțe și navighează prin viață. Iată cum sunt defalcate:

Semne cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Semne fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Semne mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti

Dacă ai organiza o cină, de exemplu, ar funcționa așa: semnele cardinale ar fi cele care stabilesc data, trimit invitații, organizează lista de invitați și aleg meniul. Semnele fixe ar fi cei care cumpără și gătesc mâncarea și pun masa. Semnele mutabile ar fi cele care adună totul la sfârșit, făcând retușurile finale și asigurându-se că peisajul mesei este corect. 

Calitatea unui semn zodiacal este modul său de operare. Are un ritm și, odată ce îl obții, vei vedea cum oglindește anotimpurile, deoarece un semn începe în cardinal, apoi se stabilește în fix și este apoi deschis pentru a se schimba în intervale de timp mutabile.

La fel ca Elementele, aceasta este o grupare de semne, dar de data aceasta este vorba de cvadruplicități sau grupuri de patru. Fiecare dintre cele patru grupări are o „calitate” distinctă și sunt cunoscute drept Cardinal, Fix și Mutabil. Grupările de calitate au fiecare un mod unic de a interacționa cu lumea.

Calitățile se găsesc în scrierile lui Ptolemeu și sunt cunoscute din Grecia Antică. Este o bază a astrologiei, ca un limbaj simbolic care are sens și ajută la interpretările diagramelor.

Calităţi şi Elemente

Fiecare grupare după calitate are unul dintre cele patru elemente. Există, deci, un semn cardinal de foc, aer de pământ și apă. Și la fel pentru fix și mutabil.

Nu îţi face griji dacă nu pare să aibă sens la început. Odată ce te informezi de mai multe aspecte din astrologie, vei vedea cu timpul că aceste calităţi sunt ca cele trei părţi ale unei povești - începutul, mijlocul și sfârșitul.

În primul act (cardinal), personajul intră în scenă și începe aventura. În actul al doilea, personajul este dezvăluit în toate aspectele sale şi rezolvă situaţiile cu care se întâlneşte! În actul final, se leagă capetele libere şi se trag învăţăturile, concluziile.

Ceea ce diferă este că, în stadiul mutabil, există o amestecare și uneori o rearanjare a lucrurilor. Este momentul să te pregăteşti pentru următorul ciclu.

Fiecare calitate este legată de un anumit punct al sezonului. Semnele cardinale inițiază sezonul, semnele fixe îl mențin în continuare, iar semnele mutabile încheie lucrurile și se pregătesc pentru schimbarea sezonieră care urmează.

Deci, uită-te la semnul tău solar - care este calitatea lui? Cele mai multe dintre planetele tale de pe harta natală sunt în semne cardinale, fixe sau mutabile? Iată o detaliere a ceea ce înseamnă fiecare.

Semne cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Semnele cardinale sunt semnele anotimpurilor. Așadar, pentru cei din emisfera sudică, Berbecul marchează începutul toamnei, Racul marchează începutul iernii, Balanța reprezintă începutul primăverii și Capricornul este începutul verii. Pentru cei din emisfera nordică, Berbecul marchează începutul primăverii, Racul marchează sezonul verii, Balanța începe toamna și Capricornul este începutul iernii. Din acest motiv, ei sunt denumiți lideri, creatori de tendințe și „oameni cu idei” în zodiac.

Sunt vizionari - sunt capabili să tolereze noile începuturi și schimbări și sunt capabili să facă lucrurile să se întâmple din aer. Deși s-ar putea să nu le fie ușor să ducă la bun sfârșit fiecare efort, poți conta pe ei pentru a iniția idei câștigătoare și pentru a pune baze solide. Semnele cardinale sunt cele mai vechi din familie și pline de spirit auto-inițiator. Își afirmă stilul particular de conducere prin elementul lor.

Semne fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Dacă semnele cardinale sunt cele care demarează totul, semnele fixe urmează aceste planuri cu ochii ațintiți asupra premiului. Cunoscuți ca „făcătorii” zodiacului, sunt muncitori și sunt grozavi în a duce la îndeplinire planurile manifestate de semnele cardinale.

Semnele Fixe sunt capabile să mențină un ritm constant în obţinerea obiectivelor lor pentru a realiza ceva solid. Le este greu să se schimbe, ceea ce le dă reputația de încăpățânaţi. Dar sunt respectați pentru simțul scopului lor.

Le place să creeze liste de activități, sunt de încredere când vine vorba de planuri de acțiune și se concentrează pe dedicare. Deoarece sunt stabilizatorii calităţilor, nu este de mirare că semnele fixe cad la mijlocul fiecărui sezon. 

Semne mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti

După cum probabil ai ghicit, semnele mutabile reprezintă sfârșitul fiecărui sezon. Un plan poate fi creat printr-un semn cardinal, construit printr-un semn fix și apoi perfecționat cu un ochi atent de un semn mutabil. Mai bătrâni și mai înțelepți, ei știau că toate lucrurile trebuie să se încheie și rolul lor este să-i pregătească pe toți pentru schimbarea anotimpurilor.

Indiferent dacă aceste finaluri sunt bune sau rele, semnele mutabile au puterea de a impune o întorsătură inteligentă și pozitivă oricărei situații, aducând-o la o concluzie solidă. Deseori denumite „cameleonii” calităţilor, aceste semne sunt cele mai flexibile și adaptabile dintre cele trei categorii. 

Semnele mutabile sunt flexibile, adaptabile și neliniștite, mereu în mișcare şi în căutare de schimbări. Sunt capabile să vadă viața din mai multe perspective, făcându-i buni comunicatori. Dat fiind faptul că ele reprezintă defalcarea înainte de începerea sezonului următor, există o notă de haos în natura lor.

sursa:

bedthreads.com.au

liveabout.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel