Endometrioza - "Cancerul care nu ucide". Top TREI sfaturi pentru femeile care suferă de această boală

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Endometrioza - "Cancerul care nu ucide". Top TREI sfaturi pentru femeile care suferă de această boală (sursa foto: MART PRODUCTION / Pexels)
Endometrioza - "Cancerul care nu ucide". Top TREI sfaturi pentru femeile care suferă de această boală (sursa foto: MART PRODUCTION / Pexels)

Corina Zaharia, Coach Certificat, Vocea Endofoodart și specialist în meditație, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre cum ajută coachingul o femeie cu endometrioză.

Ai lucrat cu femei care au endometrioză. Explică-ne cum le ajută un life coach pe femeile care au această boală. 

Coachingul, la fel ca meditația, vine cu o mulțime de beneficii, indiferent dacă ai un diagnostic sau nu. În cazul persoanelor diagnosticate cu endometrioză, și nu numai, e nevoie ca acestea să își schimbe stilul de viață avut până la diagnostic. Atunci când căutăm o schimbare în viața noastră, fie că e generată de o dorință sau nevoie, e important să găsim un context care să susțină această căutare. Coachingul este despre crearea unui context în care oamenii au oportunitatea de a-și descoperi potențialul. Este despre a ajuta oamenii să învețe despre ei, să descopere statusul lor actual și modelele de gândire, dar și să genereze noi perspective. Felul în care gândim este reflectat în comportamente. Astfel, coaching-ul este despre a parcurge un proces care să genereze noi modele de gândire din care să rezulte comportamente care să ducă la maximizarea potențialului.

De ce ai decis să ajuți femeile cu endometrioză?

Primul contact pe care l-am avut cu această afecțiune a fost atunci când Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, a fost diagnosticată. Povestea ei o puteți citi aici. Tot atunci am înțeles cât de mult impactează acest diagnostic stilul de viață, comportamentele, alimentația, dar și perspectivele asupra viitorului. Am vrut să fac parte din proiectul Endofoodart pentru că acesta este despre a susține femeile, despre a crea o comunitate, un context de învățare în care am oportunitatea să ofer.

Care a fost cazul care te-a impresionat cel mai mult de când lucrezi cu femei cu endometrioză? Povestea cu puternic impact emoțional pentru tine.

Cred că ceea ce înseamnă acest diagnostic a avut cel mai mare impact asupra mea. Fiecare caz are particularitățile lui și fiecare femeie e specială. Am ales să învăț de la fiecare cât mai multe și să ofer prin sesiunile de coaching și meditație pe care le fac. 

Care sunt top 3 sfaturi pe care le dai femeilor cu endometrioză?

Probabil tot aceleași sfaturi pe care le-aș da oricui: Să își găsească rostul în viață, să se îndrepte către el și să fie deschiși la schimbare. Este singura constantă.

Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece.

Citeşte continuarea pe DC NEWS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel