Este posibil să studiezi și să lucrezi în același timp? Da, urmând aceste sfaturi

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Reconcilierea universității cu munca este cu siguranță o provocare, dar nu imposibilă. Iată 5 sfaturi pentru a te organiza și a obține rezultate excelente în ambele domenii.

Găsirea unui loc de muncă în anii de facultate este destul de comună. Sunt cei care o fac pentru a-și putea plăti o parte din studii fără a împovăra complet finanțele familiei, sau pur și simplu pentru a se face puțin mai independenți. Dar urmărea cursurilor și a muncii este pe cât de lăudabilă, pe atât de provocatoare.

Potrivit unui articol publicat de Di Lei, împărțirea zilelor între lecții, studiu și muncă poate fi de fapt foarte dificilă și uneori descurajatoare. De multe ori se simte ca o adevărată ispravă titanică și parcă nu ai timp să faci absolut nimic - nici măcar să nu-ți vezi prietenii pentru o conversație. Dar nu te descuraja. Este posibil să combinați studiul și munca. Tot ce ai nevoie este multă voință, o bună doză de răbdare și tenacitate și o organizare excelentă. Iată toate sfaturile noastre despre cum să combinați studiul și munca.

1. Organizează-ți zilele în cel mai bun mod posibil

A ști să-ți organizezi zilele și angajamentele este cu siguranță unul dintre secretele pentru a putea să studiezi și să lucrezi în același timp, obținând rezultate excelente în ambele sectoare. Planificați-vă volumul de muncă la începutul fiecărei săptămâni: notați în jurnal orele lecțiilor și turele pe care trebuie să le faceți la serviciu.

Calculați, de asemenea, timpul necesar pentru a vă revizui notele, a studia și a vă pregăti pentru examene. Planificați totul în calendarul dvs., inclusiv orice alte angajamente pe care le aveți, astfel încât să aveți o vedere clară asupra modului în care se potrivește totul.

2. Stabilește-ți obiective

Când înveți și lucrezi în același timp, zilele pot deveni absurde și orele întotdeauna prea puține. Uneori se poate întâmpla să te simți copleșit și să te îndoiești de alegerea de a le face pe amândouă în același timp. Determinarea ta este testată.

Fixează-ți obiective atunci și ține minte în aceste momente dificile. Dar ai grijă să fii realist cu privire la ceea ce vrei să obții. De exemplu, dacă credeți că puteți pregăti doar două examene în acest semestru din cauza volumului de muncă, nu creșteți presiunea adăugând lucruri suplimentare de făcut.

3. Profitați la maximum de timpul liber

Dacă studiezi și lucrezi, poate părea că nu ai timp să faci altceva. Este important să înveți cum să folosești timpul liber pe care îl ai în mod constructiv. Acest lucru vă va ajuta să vă echilibrați volumul zilnic de muncă și orele de studiu mai eficient.

De exemplu, dacă sunteți navetiști și trebuie să luați transportul public spre serviciu, în loc să citiți o carte sau să ascultați muzică, de ce nu vă uitați la notele de curs? Sau te așteptai ca o slujbă să-ți ia un anumit număr de ore, dar ai terminat mai devreme? Profită la maximum de acest timp nefuncțional - sunt minute prețioase pentru a face ceva care merită.

4. Găsiți metoda de studiu care funcționează cel mai bine pentru dvs

Poate fi dificil să te concentrezi pe studiu atunci când îți împarți timpul între facultate, muncă și viața socială. Introducerea mentalității corecte și găsirea metodei de învățare care vi se potrivește cel mai bine este, prin urmare, cheia unei sesiuni de studiu productive.

Pentru unii studenți, de exemplu, este esențial să urmeze lecțiile, în timp ce alții preferă să se arunce cu capul în cap în cărțile indicate de profesor. Sunt cei care memorează rapid prin simpla citire a notelor și cei care preferă să repete conceptele cheie și vocea tare. Găsirea celei mai eficiente metode de studiu pentru tine te va ajuta să te pregătești mai bine și mai rapid pentru examene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel