Este Ziua Mondială a Pastelor. Cum o sărbătoreşti?

Ravdan Florin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels
Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels

Marţi, 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Pastelor. 

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh ( - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh).

Ziua mondială a pastelor


Iubitori de carbohidraţi ai lumii, fiţi atenţi: 25 octombrie este Ziua mondială a pastelor (#WordPastaDay). Oamenii mănâncă paste cel puţin din 5.000 î.Hr. şi, cu toate acestea, această minunată sărbătoare a fost stabilită abia în 1995, când 40 de producători de paste din întreaga lume s-au adunat pentru a organiza primul Congres Mondial al Pastelor. De atunci, lumea şi-a unit forţele în fiecare 25 octombrie pentru a aduce un omagiu unuia dintre cele mai delicioase şi versatile alimente din toate timpurile, notează site-ul Nationalday.com, conform Agerpres.

Istoricii culinari cred că pastele din zilele noastre provin din vechii tăiţei asiatici. Unii sunt de părere că Marco Polo a adus pastele în Italia din China, însă probabil acest fapt nu este adevărat. Defapt, nu este clar cum au ajuns pastele din Asia în Europa. Când pastele au ajuns în Marea Mediterană, făina de grâu dur a devenit ingredientul preferat. Datorită accesibilităţii pastelor şi a duratei lungi de păstrare, ele s-au impus rapid ca un element de bază în cultura italiană, explică Nationaldaycalendar.com.

Se crede că exploratorii spanioli au adus pastele în America, iar lui Thomas Jefferson i se atribuie meritul de a fi făcut pastele populare în SUA. În timp ce se afla la Paris, între 1784 şi 1789, Jefferson a mâncat o mulţime de macaroane şi pentru că i s-au părut atât de delicioase, a adus cu el acasă două valize pline. Pastele au devenit şi mai populare în Statele Unite atunci când imigranţii italieni, în special din zona Napoli, au venit în această ţară la sfârşitul secolului al XIX-lea.

În Europa, Ungaria s-a mândrit cu o fabrică de paste în 1859, în timp ce compania Buitoni din centrul Italiei a început să producă paste doar opt ani mai târziu. Trendul s-a mutat apoi în actuala Republică Cehă în 1884, potrivit Nationalday.com.


Ziua internaţională a artiştilor


Ziua internaţională a artiştilor îi onorează pe acei oameni creativi care vor lăsa pentru viitor o mărturie a prezentului ce nu poate fi consemnată în cărţile de istorie, notează site-ul Daysoftheyear.com.

Marcată anual pe data de 25 octombrie, #InternationalArtistDay a fost creată pentru ca noi să putem sărbători lumea incredibilă a artei şi toată munca uimitoare şi creativă pe care artiştii din întreaga lume o desfăşoară.

Ziua internaţională a artiştilor a fost fondată de Chris MacClure, un artist canadian, reprezentant al curentului denumit "realism romantic". Picturile sale au fost o modalitate de a scoate în evidenţă propria sa viziune "realist-romantică" asupra vieţii şi au servit pentru a face din el unul dintre cei mai importanţi artişti canadieni. El a creat această zi pentru a aduce recunoaştere lumii artei şi a sărbători toate modurile prin care artiştii dau viaţă viziunii lor speciale asupra lumii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel