Există fantome? Un preot răspunde: Sunt demoni care încearcă să te păcălească

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

O întrebare care ne bântuie pe mulți dintre noi este: Mai ne vizitează cei dragi după ce pleacă dintre noi? Iată ce ne spune un preot!

Ce ne învață Biserica Catolică despre acest subiect. Ar trebui să ne fie frică? Iată ce spune preotul catolic Casey Cole!

Nu este foarte mult de discutat în ceea ce privește învățătura catolică pe acest subiect. Oficial, Biserica nu are o doctrină definitive privind existența fantomelor. Și când consideri faptul că avem o poziție asupra aproape oricărui alt subiect, acest lucru este destul de semnificativ.

Cu toate acestea, Biserica pune câteva puncte de luat în considerare în investigarea acestei întrebări disputate.

Începem cu scriptura. Pe de o parte, există exemple clare de morți care vorbesc cu cei vii în Biblie. În 1 Samuel 28, Saul consultă mediumul de la Endor și prin acesta vorbește direct cu Samuel. O situație similară poate fi văzută în 2 Macabei 15, unde Macabeu are o viziune cu fostul mare preot Onias, care îl ghidează și îl încurajează.

Adăugă la acestea poveștile în care Iisus merge pe apă și se întâlnește cu discipolii, două ocazii în care aceștia au crezut că văd o fantomă. Este clar că oamenii de atunci erau familiarizați cu conceptul și credeau în existența lor.

Cu toate acestea, unii teologi au atacat acest lucru cu învățătura din parabola lui Lazăr și a bogatului. Când bogatul îi cere ajutorul lui Avraam, Avraam răspunde: „între noi și voi este stabilită o mare prăpastie pentru a împiedica pe oricine să treacă de pe partea noastră pe a voastră sau de pe partea voastră pe a noastră."

Semnele care îți arată că o persoană din viața ta poate fi un demon. Fii atent!

Din această cauză, unii teologi, precum Tertulian și Sf. Augustin, au crezut că noțiunea de fantome este imposibilă. Modul în care împacă poveștile contradictorii este simplu: oamenii au experimentat fără îndoială ceva, dar nu era un mort care comunica cu cei vii, ci un demon care îi înșela.

Tertulian scrie: „Prin magie, o a doua formă de idolatrie, demonii se prefac a fi oameni morți, la fel cum în idolatria obișnuită se dau drept zei."

Preotul spune: „Saul nu a vorbit niciodată cu Samuel, Macabeu nu l-a văzut cu adevărat pe Onias și tu nu ți-ai văzut niciodată străbunicul. Potrivit lor, era un demon deghizat. Cel puțin, aceasta a fost o abordare de-a lungul istoriei.”

Lucrările despre sfinți susțin că unii au întâlnit fantome rele și le-au alungat. Aceasta nu este doar o fascinație medievală sau victoriană. Creștinii cred în fantome de mult timp. Cel mai mare teolog din istoria noastră nu numai că a crezut în fantome, dar a scris odată că „este absurd să spunem că sufletele celor plecați nu părăsesc locuința lor."

Din acest motiv, putem concluziona trei posibile motive pentru existența fantomelor, dacă dorim să explorăm acest subiect.

Unele vin din cer ca Sfinți, oferind viziuni despre ei înșiși pentru a interveni pentru lume și a aduce cuvinte de speranță și învățătură. Ca oameni cu o înțelegere foarte dezvoltată a comuniunii sfinților, acest lucru nu ar trebui să fie greu de acceptat.

Putem, de asemenea, considera că unele spirite neîntrupate părăsesc tărâmul purgatoriului pentru a căuta rugăciuni de la cei vii. Acest lucru este puțin mai greu de acceptat, dar este complet posibil. Dacă rugăciunile noastre pot ajunge la ei, nu este o exagerare să credem că spiritele lor pot ajunge la noi.

Este Purgatoriul un loc al condamnării eterne? Un preot ne explică!

Și, în final, cel mai puțin de dorit, există posibilitatea ca cei damnați, așa cum îi numește Toma pe cei din iad, să bântuie pământul cu speranța de a ne deruta sau a ne conduce pe căi greșite. Ceva ce Dumnezeu permite, nu pentru că vrea să fim răniți, ci pentru că prezența lor poate aduce avertismente și învățături importante despre ce se întâmplă cu cei damnați.”

Ceea ce nu rămâne o întrebare disputată, totuși, este modul în care trebuie să ne apropiem de aceste spirite, indiferent dacă există sau nu.

Este strict interzis să căutăm contactul cu ele prin intermediul unei vrăjitoare, ocultism sau tabla Ouija. De la Vechiul Testament până acum, Poporul lui Dumnezeu a înțeles acest lucru ca fiind grav contrar virtuții credinței, deoarece „contrazic onoarea, respectul și frica iubitoare pe care o datorăm doar lui Dumnezeu."

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel