Fețele dezvăluie totul. ȘASE microexpresii care arată adevărata stare emoțională

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Vrei să știi ce simt oamenii cu adevărat când vorbesc cu tine? Știința microexpresiilor ne-a învățat aspecte valoroase cu privire la comportamentul uman! Iată care sunt acestea!

„Lie To Me” este un serial TV care s-a concentrat pe Dr. Cal Lightman, un expert în detectarea minciunilor și pe echipa sa, care utilizează știința microexpresiilor pentru a descoperi adevărul din spatele declarațiilor oamenilor.

Dr. Lightman este fondatorul unei companii de consultanță care se ocupă cu detectarea minciunilor și interpretarea limbajului non-verbal. Echipa sa este formată din specialiști în comportament uman și analiză non-verbală.

Fiecare episod îi plasează pe ei în diverse situații, de la investigații criminale la negocieri corporative sau chiar probleme personale. Ei folosesc abilitățile lor pentru a citi semnalele non-verbale ale oamenilor pentru a descoperi adevărul ascuns și a rezolva diverse cazuri.

Serialul este inspirat de viața reală a doctorului Paul Ekman, un psiholog care a studiat și a scris despre exprimarea facială a emoțiilor și microexpresiile asociate cu minciuna și adevărul.

"Lie To Me" a primit apreciere pentru modul în care explorează subiectul fascinant al limbajului corpului și al microexpresiilor și cum acestea pot fi folosite pentru a citi oamenii și a descoperi adevărul.

Iată câteva microexpresii pe care le învățăm din serial, foarte utile în viața de zi cu zi!

  1. Dezgust - O mică ridicare a colțurilor gurii sau a nasului, sugerând respingere sau dezgust față de ceva.
  2. Frică -  Ridicarea ușoară a sprâncenelor și îngustarea ochilor, exprimând teamă sau îngrijorare.
  3. Furie -  Strângerea maxilarului și a buzelor, împreună cu încruntarea frunții, manifestând un sentiment de mânie sau iritare.
  4. Tristețe - Coborârea colțurilor gurii și apariția liniilor de pe frunte, semnalează o stare de tristețe sau deprimare.
  5. Dispreț - Un unghi ușor ridicat la colțul gurii pe o parte, exprimând superioritate sau dispreț față de ceva sau cineva.
  6. Surpriză - O deschidere bruscă a ochilor și a gurii, reflectând o reacție de surpriză sau uimire.

Știința microexpresiilor se concentrează pe studiul expresiilor faciale subtile și involuntare care sunt manifestate pentru o fracțiune de secundă și oferă indicii despre emoțiile reale ale unei persoane. Aceste expresii sunt adesea rapide și trecătoare, greu de observat cu ochiul liber sau în mod conștient, dar ele oferă informații importante despre starea emoțională autentică a unei persoane într-un moment dat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel