Folosești un odorizant electric acasă? Atenție la acest detaliu

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Charlotte May/ Pexels
Fotografie de la Charlotte May/ Pexels

Ești sigur că știi ce anume conțin parfurile electrice? Mai bine să fii atent mai ales dacă în casă sunt copii mici.

Să ai încăperile casei tale delicat parfumate, poate cu aroma pe care o iubim cel mai mult, este, fără îndoială, o mică plăcere zilnică care poate reuși să îmbunătățească și cele mai negre zile. 

Tocmai din acest motiv, găsim pe piață odorizante de tot felul: de la cele mai delicate până la cele mai intense parfumuri, de multe ori cu o atenție marcată și la designul care transformă un parfumier banal într-un obiect de design autentic sau cel puțin în o piesă de mobilier pe care nu mai trebuie neapărat să fie ascunsă.

Deosebit de comune, deci, sunt difuzoarele electrice care, odată introduse în priză, își eliberează continuu aroma. Dar ne-am întrebat vreodată ce conțin ele și dacă au vreo consecință asupra sănătății noastre sau asupra mediului?

În urmă cu ceva timp, un test realizat de Altroconsumo a avertizat împotriva folosirii spray-urilor de cameră, și situația nu se îmbunătățește dacă luăm în considerare versiunile electrice. 

Privind ingredientele care compun amestecul parfumat, putem vedea direct câte substanțe chimice sunt folosite. Acest aspect poate fi destul de periculos pentru subiecții alergici și deosebit de sensibili.

Studiul Altronconsumo, de altfel, confirmă că acest tip de difuzor emite în mediul înconjurător multe substanțe de origine chimică și, drept consecință, există riscul ca aroma să declanșeze atacuri la cei care suferă de alergii sau să conducă la dezvoltarea altora noi.

Printre alergenii cei mai prezenți în odorizantele electrice se numără, de exemplu, limonenul și linalolul, substanțe foarte alergene. 

La acestea se adaugă compuși organici volatili care pot interfera cu mediul intern dar și cu cel extern. Atenție, deci, la iritațiile ochilor și ale pielii în caz de contact. 

Având în vedere toate acestea, cercetările recomandă reducerea utilizării parfumierelor electrice, mai ales dacă în casă sunt copii mici sau gravide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel