Fundația astrologiei. Ce merită să știm despre universul ptolemaic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ptolemeu este asociat cu un sistem astrologic care îi poartă numele. 

Atunci când începi să studiezi astrologie, nu ai cum să nu citești studiile lui Claudius Ptolemeu. Acesta a fost astronom, astrolog, cartograf, matematician, fizician, filozof și muzician antic.

Astronomul grec Ptolemeu a fost cel care a raționalizat că zodiacul poate să prezică modul în care ni se întâmplă lucrurile în viață. Așadar, a creat cele 12 semne astrologice și a numit predicțiile "horoscop" Acest horoscop nu însemna altceva decât ora nașterii.

Este cunoscut mai ales pentru lucrarea sa "Almagest", care a avut un impact semnificativ în domeniul astronomiei.

Sistemul astrologic ptolemaic este bazat pe conceptul că pozițiile și mișcările planetelor în sistemul solar au influențe asupra vieților și personalităților oamenilor.

Acest sistem a pus bazele multor principii ale astrologiei occidentale tradiționale. În cadrul astrologiei ptolemaice, planetele sunt asociate cu anumite trăsături și calități, iar interacțiunile lor pot prezice evenimente viitoare sau influența caracteristicile individuale.

Principalele planete utilizate în astrologia ptolemaică sunt cele cunoscute din antichitate: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn.

Fiecare planetă este asociată cu anumite semne zodiacale și are semnificații specifice în funcție de poziția sa în momentul nașterii unei persoane.

De asemenea, aspectele (unghiurile) formate între planete într-o hartă natală sunt considerate importante în interpretarea astrologică ptolemaică.

În cartea lui Ptolemeu,  “Tetrabiblos”, acesta are un capitol în care ne vorbește și despre diviziunea anilor vieții. Mai exact, în evouția individului, fiecare etapă este guvernată de către o planetă. Iar Ptolemeu a ținut cont și de ordinea din sistemul solar.

Luna: între 0 - 3 ani. Luna înseamnă partea afectivă, are legătură cu dezvoltarea emoțională și arată relația cu mama.

Mercur: între 4 - 13 ani. Mercur presupune dezvoltarea capacităților cognitive, de aceea în perioada sa, copilul începe să învețe și să comunice.

Venus: între 14 - 21 de ani. Venus vorbește despre sentimente și modul în care ne raportăm la relații, deci perioada asta este importantă și pentru a descoperi ce ne place.

Soarele: între 22 - 40 de ani. Soarele caracterizează perioada în care suntem adulți, pe propriile picioare și începem să contruim ceva solid în viață.

Marte: între 41-55 de ani. Marte ne agită, ne face să ne dăm seama că trece timpul. Și începem să căutăm validarea puterilor noastre, mai ales pe plan fizic.

Jupiter: între 56-67 de ani. Jupiter vine cu înțelepciunea, renunțarea la unele activități superficiale, nevoia de a ne simți din nou copii.

Saturn: de la 68 de ani. Saturn aduce maturizare, conștientizarea propriilor limite, capacitatea de prioritiza și nevoia de liniște/împăcare.

Ai în vedere și: Care este semnificația zodiilor în Biblie? Ce trebuie să știi despre fiecare semn

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel