Haine puține și scumpe sau multe și ieftine? Află răspunsul de la Sabina Georgescu, designer vestimentar

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Haine puține și scumpe sau multe și ieftine. Află răspunsul de la Sabina Georgescu, designer vestimentar
Haine puține și scumpe sau multe și ieftine. Află răspunsul de la Sabina Georgescu, designer vestimentar

Sabina Georgescu, designer vestimentar, a fost invitata Rominei Băluță, în cadrul emisiunii „Ținuta la control”, de la Spectacola și DC News. Aceasta a vorbit despre sustenabilitatea în modă, dar și cum să cheltuim inteligent.

Sustenabilitatea în modă se referă la hainele care sunt produse și folosite într-o manieră care poate fi susținută pe termen lung. Mai exact, întreg parcursul unui obiect vestimentar, de la design până la confecționarea propriu-zisă și consum, trebuie să aibă un impact cât mai redus asupra mediului și să contribuie la îmbunătățirea societății.

Întrebată cât de mult este luată în considerare sustenabilitatea în contextul românesc de către designeri, Sabina Georgescu a răspuns:

„Cred că în contextul mondial a început să fie o problemă, de care toți designerii și în general toate casele mari de modă au început să țină cont. Chiar și brandurile de fast-fashion găsesc anumite artificii prin care vor să ne convingă că și ei sunt sustenabili și că fac efort în acest sens. În societatea de consum a fost foarte mult direcționat către acest consum excesiv. Tendințe galopante, în fiecare sezon avem altceva, apăreau alte și alte propuneri din partea designerilor și ale industriei de modă și atunci s-a ajuns și la o poluare foarte mare. Se știe că industria modei, din păcate, este a doua cea mai poluantă industrie din lume, cu efecte destul de nocive. Și atunci s-au încercat tot felul de soluții pentru a diminua acest impact negativ. Atât la nivel mondial, cât și la nivel național sunt eforturi din ce în ce mai susținute și în special din partea artizanilor locali, din partea designerilor care au ateliere mici. Oricum, la nivelul unui atelier mic, poți să îți desfășori activitatea într-un mod mult mai sustenabil decât în cadrul unei fabrici”, a spus Sabina Georgescu. 

Haine puține și scumpe sau multe și ieftine?

„Părerile sunt împărțite. Sunt persoane care preferă să investească într-un produs mai scump, pentru a rezista mai mult. Însă, sunt persoane care își achiziționează haine mai puțin calitative, pentru a scoate mai puțini bani din buzunar.  

Când bugetul nu îți permite, nu poți accesa anumite produse și anumite piese vestimentare, chiar dacă ți-ar plăcea. Sunt persoane care au bugete generoase și totuși aleg să își achiziționeze mai multe produse, chiar dacă sunt același model, dar pe culori diferite. În momentul în care cheltui o sumă foarte mare de bani pe niște produse care sunt la fel, tu nu vei avea acel sentiment de special. Vei fi în rând cu lumea, dar nu vei avea senzația că ești special, că ai stilul tău. Poate anumite culori ți se potrivesc, poate anumite culori te pun în valoare, dar poate altele nu. Cred că este important să investești în tine și să afli ce îți place, ce nu îți place, cum vrei să arăți, care este stilul tău. În momentul în care știi ce îți stă bine, cum arăți, atunci tendințele nu te mai impresionează atât de mult, nu mai ești sclavul tendințelor”, a mai precizat Sabina Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel