Horoscop 14 aprilie 2023. Careu Venus-Saturn. Daniela Simulescu aduce previziunile zilei - VIDEO

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop zilnic
Daniela Simulescu/Foto emisiune
EXCLUSIV
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Previziuni astrologice. Astăzi avem un aspect tensionat între Venus și Saturn. 

 

Astăzi, Venus din Gemeni face un careu cu Saturn din Pești. Este genul acela de aspect care creează tensiuni interioare. Nu ne simțim valoroși, atrăgători sau demni de a fi iubiți. După care vom face tot posibilul să ne implicăm în situațiile care să ne demonstrăm din nou toate aceste lucruri. În plus, Venus din Gemeni vrea comunicare deschisă, iar Saturn din Pești mai degrabă răceală sau deșert emoțional. Sau altfel spus, acest careu este bun pentru tăcere și introspecție. 

Privind din alt unghi, este un aspect nemaipomenit pentru Vinerea Mare. 

Serviciul religios din Vinerea Mare este marcat de o spiritualitate aparte. Se spune că este bine să ții post negru în această zi, consumând doar apă sau puțină pâine și apă. Vineri dimineața se ține o slujbă numită maslu. Aceasta este utilă pentru sănătate.

Oamenii vin la biserică cu făină și ulei care vor fi sfințite. Din acestea se va face „Paștele”, pâine sfințită stropită cu vin, care se ia pe stomacul gol în dimineața de după Înviere. Tot în Vinerea Mare se așază în mijlocul bisericii, lângă crucifix, o masă pe care este epitaful din altar.

Seara oamenii din sat vin la biserică cu flori. Ei trec de trei ori pe sub această masă și se închină. Se cântă prohodul, un cântec religios de aproximativ 170 de strofe care prezintă Patimile lui Iisus. După prohod, preotul împarte toate florile oamenilor. Patru băieți înalți merg la ieșirea din biserică cu epitaful și toți oamenii ies din biserică pe sub el. Preotul urmat de oamenii care au flori și lumânări aprinse în mâini merg și cântă în jurul bisericii.

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, iar anul acesta, are loc duminică, pe data de 16 aprilie. Pentru românii de pretutindeni, pregătirea pentru Paște înseamnă rugăciune, bucurie, aranjarea casei de sărbătoare și prepararea bucatelor tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel