Horoscop 2022 Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Bani, noi relații și alte decizii majore

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop anual
Foto Pexels
EXCLUSIV
Foto Pexels

ASTROSENS.RO vă prezintă horoscopul anului 2022. Am început cu zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară și continuăm cu Balanță, Scorpion, Săgetător, Vărsător, Capricorn, Pești.

Horoscop 2022 Balanță

Cuvântul pe care îl vei auzi cel mai des în 2022 va fi “responsabilitate”. Vei fi responsabil de bunăstarea unui părinte, de viața unui copil, sau pentru fericirea ta personală. Saturn se va afla pe tot parcului anului în casa a 5-a, cea a iubirii, a copiilor, a exprimării de sine și a creativității. Îți vei da seama că validarea mult așteptată din partea persoanelor apropiate nu va mai fi ca altădată. Saturn va opozita casa a 11-a, cea a anturajului. Dintr-o dată, prietenii și cunoștințele nu vor mai fi atât de prezente în viața ta. Dar nu pentru că nu te iubesc sau nu te apreciază, ci pentru că Saturn te obligă să te confrunți cu propria nefericire, nu să fugi de ea.

Venus, guvernatorul tău, va fi retrogradă până pe 30 ianuarie, dar efectele retrogradării se vor întinde până pe 6 martie. Cu alte cuvinte, în primele trei luni ale anului 2022, vei fi obligat să înveți să pui limite între viața personală și cea profesională. Să decizi până unde pot interveni rudele în viața ta, dar și câtă putere le oferi colegilor sau șefilor. Și da, îți este frică să iei o hotărâre. Dar în 2022 nu vei mai putea juca rolul omul neutru. Trebuie să decizi cine mai rămâne în viața ta și cine nu.

Între 1 ianuarie - 11 mai și 28 octombrie-21 decembrie, Jupiter va tranzita casa a 6-a, a muncii și a stilului de viață. Acest tranzit este menit ori să crească exagerat volumul de muncă, ori să te ajute să schimbi locul sau chiar domeniul. În orice caz, vei fi destul de harnic. Sănătatea va avea de suferit dacă nu îți schimbi obiceiurile. Cei care se știu cu probleme cronice pot găsi în 2022 specialiști care să îi ajute să își mai aline suferințele.

Dar ce este cel mai important este tranzitul lui Jupiter, între 11-28 octombrie, în casa relațiilor și a parteneriatelor. O perioadă nemaipomenită pentru a-ți cunoaște partenerul mult visat, pentru a te căsători sau pentru a găsi curajul să ieși dintr-o relație disfuncțională/ să divorțezi. Marte, guvernatorul relațiilor, va fi retrograd între 30 octombrie - 12 ianuarie 2023. Deci vrei nu vrei, finalul anului 2022 te va confrunta cu problemele afective de care ai tot fugit.

 

Horoscop 2022 Scorpion

 

Anul 2022 va fi prielnic acelora care vor copii, care vor să petreacă mai mult timp de calitate în preajma copiilor deja existenți, sau acelora care vor să iubească necondiționat. Să întâlnească acea persoană care să îi facă să viseze și să își accepte vechile cicatrici. Voi, Scorpionilor, veți învăța să fiți mai vulnerabili, onești, să visați, să fiți mai romantici și receptivi, să vă deschideți în fața iubirii și să să oferiți o șansă pasiunilor mai vechi sau noi. Conjuncția Jupiter-Neptun din 12 aprilie este prielnică pentru vindecare emoțională sau pentru aceia care își doresc mult copii. Indiferent de cum a fost procesul până atunci. De ce? Pentru că veți avea curajul să încercați și alte metode, tratamente sau tehnici. Indiferent de vârsta copiilor, veți avea parte de surprize plăcute din partea lor și de evenimente în care să fiți implicați.

De asemenea, te poți împăca, ierta sau accepta un părinte care nu este exact așa cum ți-ai fi dorit. Mai ales dacă îți vei dori să devii și tu la rândul tău părinte. Îți vei da seama că nu mai are rost să aștepți să se schimbe. Și asta în mare fapt datorită lui Saturn care va tranzita în continuare zona familiei și a căminului. Pentru a deveni părinte, este nevoie să treci de la statutul de copil care se supără la adultul care acceptă care este situația.

În perioada 11 mai-28 octombrie, Jupiter va tranzita sectorul muncii. Poți căuta un nou loc de muncă, poți renegocia condițiile actuale. În orice caz, vei munci mai mult ca altădată. Și nu doar la serviciu. Vor fi și mai multe responsabilități casnice.

Orice s-ar întâmpla în 2022 pe planul personal și profesional, va trebui să ții cont de ceva: timpul tău liber. De cantitatea și calitatea lui, dacă îl folosești pentru educație sau bucuria sufletului tău. Construirea unei relații sănătoase începe cu modul în care te iubești pe tine. În 2022 ai permisiunea de la astre să devii mai egoist, mai vanitos și mai dornic de atenție. Dar asta doar după ce găsești timp să te iubești cât mai mult pe tine. Iubirea nu înseamnă răsfățuri superficiale, ci acceptarea propriilor limite.

 

Horoscop 2022 Săgetător

 

În 2022 vei primi extemporal de la astre, vor dori să verifice dacă ți-ai învățat lecțiile din 2021. Dacă vei trece testul, vei începe să îți construiești o nouă fundație: o altă carieră, o relație sau o casă/familie. În funcție de maturitatea afișată, vei primi “cărămizile” necesare pentru fiecare “etaj”. Și totul începe, să știi, de la stabilitatea ta emoțională, de la acceptarea propriului adevăr și nu fuga după idealurile altora. Multitudinea evenimentelor familiale, majoritatea apărută pe neașteptate, îți va da viața peste cap. Dar vei găsi puterea interioară să treci peste orice și să transformi orice criză într-o oportunitate.

Conjuncția lui Jupiter, guvernatorul tău, cu Neptun din 12 aprilie te va provoca serios. În ce fel? Nu vei mai ști cine ești, vei descoperi lucruri despre oamenii dragi la care nu te-ai fi gândit. Sau vei lua decizii care îi vor uimi pe toți. Dar o poți lua de la capăt. Dintr-o dată, vei fi mai atent la modul în care îți expui viața intimă. Trecerea ta de la varianta ta extrovertită la cea introvertită se va produce într-un mod foarte firesc. Îți vei păstra optimismul, însă mai mult pentru acțiunile tale.

Integrarea ta într-o echipă va fi mult mai dificilă. Nu imposibilă totuși. Devii mai protectiv cu propriile emoții și nu vei mai da acces tuturor la ele. În 2022, vei dori să stai mai mult pe acasă, poate să îți vizitezi părinții și rudele mai des. Mulți vor căuta vindecarea copilăriei, relației cu familia. Nu va fi ușor, mai ales pentru că îți va fi greu să accepți și adevărul celuilalt. Încearcă să nu te mai contaminezi cu trăirile oamenilor dragi.

Rana de nedreptate se va manifesta în toate domeniile: la școală, la serviciu sau în relație. Dar în 2022, îi poți da un sens acestei răni. Prin implicarea într-un proiect sau dorința de a studia ceva nou. Față de alte vremuri, în 2022, îți vei da seama când vei avea exces de zel. Trebuie să știi că excesul de orice fel îți va dăuna și va îngreuna progresul tău.

Din 20 august și până la finalul anului, Marte va tranzita casa a 7-a, a relațiilor. Te poți reconecta cu un fost partener, poți începe o relație nouă sau rupe una care se va demonstra superficială.

Horoscop 2022 Capricorn

În 2022 îți vei schimba, dacă nu dizolva, modul de gândire. Vor fi momente în care stilul pragmatic și inflexibilitatea ta se vor topi. Dintr-o dată vei fi nevoit să îi vezi pe cei din jurul tău cu alți ochi, să fii mai empatic și să îți dai seama că lumea aceasta este mare. Că este păcat să te limitezi doar la unele păreri și idei. Curiozitatea va fi arma ta secretă în 2022. Referitoare la apropiați, la domeniile în care ești implicat, dar și la cum îți poți îmbunătăți modul în care transmiți mesaje. Vei comunica altfel cu frații și rudele cele mai apropiate. Acolo unde sunt certuri, poți trece peste. Vei învăța să ierți și să îți liniștești sufletul. 2022 poate fi anul în care vorbești și scrii mai mult, vizitezi locuri noi, îți deschizi un blog sau un canal de youtube. Și cum tu întinerești pe măsură ce avansezi în vârstă, nu este cazul să te gândești că ești prea bătrân pentru a învâța ceva nou pentru că te înșeli.

În 2022 sunt favorizate schimbările de domiciliu. Ori în chirie, ori prin achiziție. S-ar putea să găsești casa visurilor tale sau să o redecorezi/renovezi pe cea în care locuiești. Vor fi avantajați și cei care doresc să schimbe țara sau să se întoarcă la rădăcini. Oricum, în tot acest proces de mutare/renovare, vei cunoaște oameni noi care să te ajute și vei avea de realizat destule documente. Nu neglija tehnologia în 2022! Vei avea nevoie de obiecte care să îți facă viața mai ușoară: un telefon nou, un laptop mai performant.

Mutarea de care îți ziceam mai devreme va avea de cele mai multe ori ca motiv lărgirea familiei sau schimbarea componenței acesteia. Cum la începutul anului, Venus este retrogradă în semnul tău, vei simți că este cazul să iei decizii radicale referitoare la relațiile în care te afli.

Între 11 mai-28 octombrie, vor apărea schimbări și la locul de muncă. Provocatoare în primă fază, mai ales pentru că te vor obliga să jonglezi altfel cu viața profesională versus viața personală, dar pline de oportunități ulterior. Iar din 20 august până la final de 2022, Marte va tranzita casa muncii, deci ultimele luni ale anului vor fi destul de epuizante și solicitante din punctul de vedere al sănătății.

 

Horoscop 2022 Vărsător

În 2022 ai de lucrat la două obiective: monetizarea și optimizarea bugetului. Astrele îți vor oferi toate instrumentele pentru a-ți da seama ceea ce nu funcționează în zona veniturilor și a cheltuielilor. Jupiter, planeta expansiunii și a exagerărilor, se va afla în zona banilor în următoarele perioade: 28 decembrie 2021-11 mai 2022 și 28 octombrie - 21 decembrie 2022. Conjuncția lui Jupiter cu Neptun din data de 12 aprilie poate veni cu o idee genială despre cum să îți mărești veniturile, dar și cu o cheltuială nesăbuită. În orice caz, va fi nevoie să lucrezi mai degrabă cu intențiile, decât cu certitudinile. Ai face bine să nu cheltuiești banii pe care încă nu îi ai. Ci să ai răbdare.

Iar la capitolul răbdare, vei sta destul de bine sau vei fi obligat. De ce? Saturn va fi în continuare în semnul tău și te va obliga să construiești totul pas cu pas. Dacă te vei grăbi, vor apărea evenimente sau oameni care să te frâneze.

Tot Saturn va dori să te pună mai mult în contact cu limitele tale fizice. Vârsta, slăbiciuni, diverse afecțiuni. De aceea, un alt capitol important al lui 2022 este sănătatea. Jupiter în tranzit în casa a doua poate da tendințe de îngrășare sau pierderea controlului asupra unor dependențe. Dar Saturn, care adoră testele dure și limitele, îți va da tot felul de semnale prin care să îți dai seama că nu vei mai putea continua la fel. Dacă vrei să slăbești, să te tonifici, să te apuci de o activitate fizică, ai toate șansele să o faci. Dar nu înainte de a-ți verifica starea de sănătate. Lui Saturn îi place să te responsabilizeze, să te facă să te simți mai bătrân decât ești.

Jupiter și Saturn se vor susține reciproc între 11 mai și 28 octombrie. Această perioadă este menită să te provoace să îți depășești condiția, să înveți lucruri noi, fie prin intermediul unui curs sau prin a fi autodidact. Ar fi păcat să lași să treacă această perioadă fără a acumula noi cunoștințe.

Și dacă este să vorbim și despre planul afectiv, te anunț că prima parte a anului nu este deloc prielnică. 2022 începe cu Venus retrogradă, tranzit nu preferat de către Cupidon. Dar până pe 20 august, când Marte intră în zona iubirii și a fericirii, ai tot timpul să te vindeci, să rupi o relație disfuncțională sau să conștientizezi că trebuie să te iubești pe tine mai întâi. Între 30 octombrie 2022 și 12 ianuarie 2023, Marte va și retrograda.

 

Horoscop 2022 Pești

Fă un exercițiu de memorie! Gândește-te la perioada 14 mai-28 iulie 2020. Ce s-a întâmplat?

Sau ce ai avut impresia că se înâmplă? Atunci, Jupiter s-a aflat în semnul tău și ți-a oferit un preambul la 2022.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt cheie al următorului an, acela ar fi inconștiența. Jupiter se va întâlni cu Neptun pe 12 aprilie, conjuncție care se petrece odată la 13 ani. Atât Jupiter, cât și Neptun sunt considerați guvernatorii tăi. Alăturarea lor te poate ajuta să visezi departe, să îndrăznești mai mult, să treci cu ușurință peste tendințele de autosabotaj sau peste cele de sacrificiu total. Este adevărat că Jupiter-Neptun ne vorbește despre dizolvarea individualității, dar în ceea ce te privește nu este cazul. Poate vei reuși să te scuturi de hainele de victimă, despre care credeai că îți vin bine.

Tot anul 2022 poate fi ca o mare revelație. De aceea, cei care au probleme de sănătate sau vicii, pot conștientiza pericolul sau pot pierde controlul. Și totul pleacă de la alinarea sufletului. Ori apelezi la un specialist, ori alegi să urmezi o cale spirituală. Din fericire, Saturn se va afla, pe tot parcursul anului în zona sănătății. Și te va obliga să capeți o disciplină în programul de somn și odihnă. Instrumentele lui nu sunt neapărat cele mai simpatice, dar se dovedesc cele mai eficiente.

Din punct de vedere profesional, s-ar putea să îți dai seama că ești într-un loc bun, dar care nu îți asigură o cale, un sens. Inițial vei încerca să te păcălești, dar cu timpul vei accepta că pentru a le avea pe toate, este nevoie de compromis. În perioada 11 mai-28 octombrie, Jupiter se va muta în zona banilor și îți va da încrederea necesară să ceri o mărire de salariu, un bonus sau chiar să obții finanțărea pentru propria propria afacere.

Anul 2022 poate veni cu extinderea familiei, cu o casă mai mare, cu puterea de a te reîndrăgosti sau cu acceptarea faptului că nu îți poți schimba partenerul. Romantismul și creativitatea vor fi la cote uimitoare. Mulți dintre voi se pot apuca de o pasiune artistică sau unele tehnici prin care să își gestioneze emoțiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel