Horoscop chinezesc: BIVOL, previziuni valabile până pe 21 ianuarie 2023

Autorul articolului: Elena Airini | Dată: 14 iun, 16:33 | Categorie: Astrologie chinezeasca
sursă: Pixabay.com
sursă: Pixabay.com

Energia interioară a Tigrului în 2022 e aceea de lemn mare puternic, precum un copac mare, falnic. Acest lemn falnic puternic poate să însemne structură, forță, putere, iar puterea poate fi utilizată în sens de curaj, încredere. Pe de altă parte, folosită prost, energia acestui lemn puternic aduce nedreptate și rigiditate și ne poate conduce la stări de tipul „doar eu am dreptate, doar valorile mele sunt corecte”. Dacă am din trecut o problemă cu nedreptatea, tendința va fi să fiu și mai afectat și să vreau să mă ridic să fac ceva.

Când vorbim despre astrologie, noi nu vorbim despre niște lucruri predestinate, ci mai degrabă despre ce poate să ne mai ofere acest semn, ne putem spune așa: „hai să văd ce opțiuni am ca să o iau pe calea cea bună”. Pe acest spectru de Tigru avem niște opțiuni și trebuie să fim atenți să nu manifestăm pe pilot automat ce e negativ, ci să alegem variantele pozitive, bune pentru noi, spune astrologul Octavian Sbârnă, specialist în astrologie chineză, dar și în acupunctură și alte terapii alternative. 

Dacă traducem în ideea de organe, spune Octavian Sbârnă, Tigrul de Apă are legătură cu plămânii. Spectrul plămânilor e zona de inspirație, de valori, de filosofie, de lucruri care contează cu adevărat. Așadar, dacă plămânii sunt echilibrați, atunci tigrul aduce inspirație. Dacă sunt dezechilibrați, aducă lipsă de valoare, ideea că lucrurile bune erau doar cândva odată, regrete, dar și chestii de nedreptate, chestii de „lasă că imi fac eu singur dreptate”, aspecte care duc la revoltă și care se pot vedea în violențele la care suntem martori în fiecare zi. 

Previziuni BIVOL (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Bivolul are legătură cu ficatul. Din perspectiva acupuncturii, ficatul are legătură cu ideea de planificare. Ficatul este precum un arhitect al planurilor în aceste credinț, iar Bivolul despre asta vorbește, despre în ce direcție vreau să cresc, unde vreau să merg, cum vreau să mă dezvolt?

Însă aici intervine o problemă: creștem, creștem, ne dezvoltăm, dar trebuie să ne și bucurăm de acea creștere, de bucuria atingerii unor stadii intermediare. E posibil ca nativii Bivol să uite să își mai acorde și momente de plăcere.

Una dintre provocările Tigrului, mai ales dacă este dezechilibrat, este că pare că nu prindem esența, sensul. Dacă plămânii noștri nu funcționează cum trebuie, atunci ne vom simți lipsiți de sens, ne vom pierde în rana nedreptății despre care poți citi mai multe aici

Sentimentul e că lucrurile nu par a avea sens și muncim în gol. De altfel, Bivolii au anumită tendință de a compensa acest gol emoțional în două moduri: fie se îngroapă mai tare în activitate, fie se duc direct în depresie. Dacă nu am sens, dacă nu am valoare, ce rost are să mai caut ceva?

Anul acesta pentru Bivoli e un an în care să se realizeze o conexiune între valorile cele mai profunde și dorința de evoluție. Evoluția noastră trebuie să fie pe direcția care chiar să ne aducă „hrană emoțională”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play