Horoscop chinezesc: DOUĂ zodii își vor schimba reperele. „Hrană pentru suflet”. „Demolări și reconstruiri”

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca

Anul Tigrului de Apă este anul schimbării reperelor. Majoritatea zodiilor vor simți nevoia să își privească viața într-un mod diferit și să acționeze altfel decât ar fi făcut-o până acum. Pentru două zodii va fi vorba pe de o parte de micile bucurii ale vieții prin care să își ofere „hrană pentru suflet”, iar pe de altă parte va fi o dărâmare a vechilor concepte și principii. Vedeți mai jos despre ce este vorba. 

BIVOL (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Anul acesta pentru Bivoli e un an în care să se realizeze o conexiune între valorile cele mai profunde și dorința de evoluție. Evoluția noastră trebuie să fie pe direcția care chiar să ne aducă „hrană emoțională”.

Una dintre provocările Tigrului, mai ales dacă este dezechilibrat, este că pare că nu prindem esența, sensul. Dacă plămânii noștri nu funcționează cum trebuie, atunci ne vom simți lipsiți de sens, ne vom pierde în rana nedreptății. Sentimentul e că lucrurile nu par a avea sens și muncim în gol. De altfel, Bivolii au anumită tendință de a compensa acest gol emoțional în două moduri: fie se îngroapă mai tare în activitate, fie se duc direct în depresie. Dacă nu am sens, dacă nu am valoare, ce rost are să mai caut ceva?

Bivolul are legătură cu ficatul. Din perspectiva acupuncturii, ficatul are legătură cu ideea de planificare. Ficatul este precum un arhitect al planurilor, iar Bivolul despre asta vorbește, despre în ce direcție vreau să cresc, unde vreau să merg, cum vreau să mă dezvolt? Însă aici intervine o problemă: creștem, creștem, ne dezvoltăm, dar trebuie să ne și bucurăm de acea creștere, de bucuria atingerii unor stadii intermediare. E posibil ca nativii Bivol să uite să își mai acorde și momente de plăcere.

PORC (1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

Nativilor Porc le e mai ușor să fie introvertiți, însă în momentul în care se duc spre exterior, au tendința să o facă într-un mod excesiv și superficial, lipsit de esență. Sunt oameni care pot fi sufletul petrecerii, dar de multe ori ei sunt cei care râd în toate pozele pentru că vor să se convingă pe ei că au prieteni, că nu sunt goi pe interior. Ei au neapărată nevoie de atenție, de validare. Porcul are o relație de tipul combinație și distrugere cu Tigrul. Acest concept poate părea greu de digerat.  Există tendința ca în acest an să se distrugă anumite structuri mai vechi și să se construiască altele noi.

Din punctul de vedere al medicinei chineze, Porcul este un semn care are legătură cu metabolismul, cu arderile interne, deci este vorba despre o continuă reinventare. Până la începutul lui 2023 nativii Porc se vor confrunta cu schimbări pe planul social, al relației cu exteriorul, al cercuri sociale, al grupurilor. Pentru cineva cu Porc cu în hartă acest an poate să vină cu o demolare și reconstruire a reperelor sau principiilor despre ce este social, despre legătura noastră cu ceilalți. Avem tendința să credem că oamenii sunt precum cercurile lor de prieteni și nu este mereu așa. 

Anul acesta e o invitație către ceea ce trebuie să distrugă, să încheie, astfel încât să aleagă singuri ce doresc să reconstruiască. Dacă nu fac ei asta, atunci viața va alege pentru ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel