Horoscop decembrie 2021 - Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Daniela Simulescu: "O lună împânzită de evenimente" - VIDEO

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop lunar
Pixabay.com
EXCLUSIV
Pixabay.com

Horoscop decembrie 2021. Ultima lună din acest an se anunţă plin de momente de sărbătorit, dar şi de evenimente astrologice care ne vor condimenta sărbătorile. Cu cât ne apropiem de 2022, vom simţi o nevoie acută nu doar de a face pregătiri de sărbători, ci şi o "curăţenie" în viaţa noastră. Dar, cum prima parte a lunii va fi marcată de influenţa sezonului Săgetător, tentaţiile vor fi multe şi vom avea impresia că le putem face pe toate. Află din previziunile astrologului Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ce vor primi în "ghetuţe" sau sub brad nativii Berbec, Taur, Gemeni şi Rac:

Luna decembrie este împânzită de nişte evenimente. Unele sunt normale, unele s-au repetat anul acesta. Dar vom avea şi unele care vor influenţa mult nu doar luna decembrie, dar şi luna ianuarie 2022.

În primă fază, vorbim despre eclipsa de pe 4 decembrie. Este Luna Nouă în Săgetător conjunctă cu Mercur. Aici, bineînţeles, când vorbim de Săgetător, ne vom da seama foarte mult de lucrurile corecte care au fost în viaţa noastră şi care s-au făcut.

Când vorbim despre eclipsă, vorbim şi la nivel naţional. Aici, oricare dintre noi va fi racordat la deciziile care se iau pe plan naţional şi ne vom da seama dacă sunt corecte sau nu.

Pe data de 12 decembrie, Venus face o conjuncţie cu Pluto.

Pe 13 decembrie este una dintre cele mai importante zile ale lunii decembrie. Aici Marte intră în Săgetător, iar Mercur intră în Capricorn. Acestea vor sta, pe durata acestei luni, mult şi bine în aceste semne. Bineînţeles, Marte a fost în Scorpion, intră în Săgetător, unde o să fie şi Soarele. Se schimbă foarte mult energia şi modul în care acţionăm. Ţineţi minte data de 13 decembrie.

Pe 19 decembrie avem o Lună Plină în Gemeni şi tot pe 19 decembrie -evenimentul cheie al lunii decembrie - Venus îşi începe retrogradarea în semnul Capricornului. Iar, de aici, lucrurile încep să se complice serios pe plan amoros. Asta, dacă nu au început să se complice de pe data de 5 noiembrie, când Venus a intrat în Capricorn.

Pe 21 decembrie, Soarele intră în Capricorn. Deci, mai scăpăm de exuberanţa Săgetătorului şi începem să fim mai serioşi, să ne dăm seama că trece anul, ce planuri avem, pe ce stăm sigur, ce am vrea să mai stabilizăm.

Pe 24 decembrie are loc al treilea careu între Saturn şi Uranus. Acesta a fost elementul cheie al anului 2021. S-a întâmplat prima dată pe 17 februarie, apoi pe 14 iunie şi iată, pe 24 are loc ultimul. Aici, tot anul am pendulat între vechi şi nou, între tradiţional, conservator şi inovator. Vă spuneam că Uranus în Taur îşi doreşte reforme, digitalizare şi Saturn în Vărsător îşi doreşte un oarecare control. Tot anul pe asta ne-am certat, ne-am divizat, ne-am dezumanizat. Am ajuns să spunem că dacă nu eşti cu mine, eşti împotriva mea. Şi din păcate, facem asta şi cu persoane dragi. Din păcate, trăim şi o epocă a fake news-ului, care va fi destul de amplificat şi în 2022, cu conjuncţia Jupiter - Neptun din data de 12 aprilie.

Tot pe 24 decembrie, Venus retrogradă reia conjuncţia cu Pluto din data de 12 decembrie. 

Pe 29 decembrie Jupiter intră în Peşti. A mai fost între 14 mai şi 28 iulie, când au apărut multe relaxări, în care am zis că am scăpat de pandemie. Jupiter va intra în Peşti şi vom avea senzaţia că începem să mai respirăm, că ne mai vindecăm. Jupiter va sta în Peşti până în mai, când va intra în Berbec şi va sta acolo cel puţin până în octombrie, după care se va întoarce în Peşti în octombrie.

Deci, în prima parte a lunii suntem în plină energie de Săgetător, după care, spre sfârşitul anului suntem în energie de Capricorn. Dacă la începutul lunii suntem mai încrezători, avem multă speranţă, spirit de aventură, testăm, alegem, ne permitem, spre sfârşitul anului, cu Venus în Capricorn retrogradă, vreau să vă atrag atenţia asupra multor lucruri. 

O dată, aveţi grijă la relaţiile pe care le aveţi, mai ales la relaţiile lungi, contractuale şi să aveţi grijă şi la bani. Pentru că, pe Venus retrogradă, se fac tot felul de negocieri care cred că au pornit puţin de la eclipsa de Lună Plină din data de 19 noiembrie, când am avut pe axa Taur - Scorpion şi e clar că acolo s-au dus negocieri la nivel naţional şi care ne vor influenţa şi la nivel individual în perioada următoare. 

Şi  ca un teaser pentru România, în 2022, Luna progresată va trece în Fecioară. Şi când vorbim de Fecioară, vorbim de austeritate, de chibzuială, de economie, de muncă, de corectitudine, de efort prelungit.

Deci, dacă ar fi să vă dau o imagine întreagă a lunii decembrie... trebuie să vă daţi seama pe ce vă bazaţi, pe ce aveţi şi să conştientizaţi că lucrurile nu se mai întorc ca înainte de 2020. Lumea crede în continuare că ne vom reveni. Nu mai există! De acum încolo, începe o altă lume, o altă viaţă şi trebuie să ne adaptăm la ea pentru că altfel, careul Saturn - Uranus de pe data de 24 decembrie ne dă 'două palme' să ne trezim şi să ne dăm seama că suntem în lumea asta în care suntem, nu în cea pe care o visăm noi.

Berbec / cei cu ascendent în Berbec

Dat fiind faptul că pe 13 decembrie intră Marte în Săgetător, înseamnă că prinzi curaj, prinzi încredere, optimism. E adevărat, de multe ori, un curaj nebun pentru că te vei arunca. A fost Marte în Scorpion, ţi-ai făcut planuri, strategii, ai căutat, ai mai hibernat. Acum, cu Marte în Săgetător, nu te mai mulţumeşti cu puţin, vrei totul! Şi te arunci, rişti foarte mult.

Pentru tine, luna decembrie e foarte riscantă, mai ales din punct de vedere profesional, educaţional, al conceptelor, al principiilor tale de viaţă. Te arunci.

Mulți dintre voi, dintr-o dată, vor dori să plece din țară, să călătorească mai mult, să studieze, să se îmbunătăţească sau să se întoarcă în ţară şi veţi deveni, dintr-o dată, judecătorii tuturor cu Marte în Săgetător. Veţi dori să îi învăţaţi sau să îi corectaţi pe ceilalţi, să le spuneţi ce e bine şi ce nu.

E un tranzit bun pentru că Marte în Săgetător nu face aspecte care să vă lovească, să vă supere. Va face un aspect mai stabilizator cu Saturn, dar e bun. Cât timp Marte e în Scorpion, până pe 13 decembrie, mai staţi în spate. Dar pe urmă, ieşiţi mult în faţă şi aveţi nevoie să discutaţi, să învăţaţi, să vă plimbaţi, să vă extindeţi, să vă amplificaţi foarte mult totul. Excesul de zel, în asemenea momente, o să fie bun.

Pe urmă, foarte important pentru voi: Venus îşi începe retrogradarea în această zi ingrată de 19 decembrie, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere amoros, luna decembrie este destul de zăpăcită şi așa va fi şi luna ianuarie. Cu alte cuvinte, veţi avea tendinţa să rupeţi relaţii lungi, veţi avea tendinţe să intraţi în idile. Relaţia în care vă aflaţi, dacă nu face un pas înainte, veţi da un ultimatum partenerului.

Tot Venus retrograd în Capricorn testează relaţiile care nu mai funcţionează, relaţiile plictisitoare, blazate. Şi dacă se întâmplă ceva, să ţineţi minte un lucru: ce se rupe pe Venus retrogradă, bine este că s-a rupt!  Aşa că, în preajma sărbătorilor, vă readuceţi aminte de un fost partener, vă readuceţi aminte de cineva care v-a sunat recent pentru că aveţi o relaţie care nu funcţionează.

Dar, chiar şi aşa, rugămintea mea este următoarea: pe Venus retrogradă, mai bine divorţezi decât să te căsătoreşti. Deci aveţi multă grijă!

Dar, la ce ne poate ajuta Venus retrogradă în Capricorn? Vă poate ajuta mult din punct de vedere profesional. Şi cu Marte în Săgetător acolo, aveţi curaj să aplicaţi la un job la care nu v-aţi fi dus niciodată, să studiaţi ceva despre noul job şi să vă aruncaţi.

Deci, pe plan profesional, este o lună bună. Iar pe plan relaţional, trebuie să aveţi puţină grijă Şi pentru că Venus are legătură şi cu banii în general - şi iubirea are legătură cu banii, doar că noi vrem să credem în poveşti - în zona amoroasă şi financiară trebuie să aveţi grijă, partea profesională este foarte bine aspectată.

Taur / cei cu ascendent în Taur

Venus este guvernatorul vostru. Ea este în Capricorn de pe 5 noiembrie. Poate aţi început să resimţiţi o nebuloasă, să zicem, în viaţa voastră. Poate unii sunt mai conştienţi, poate unii nu vor să iasă din zona de confort. Cert este un lucru: când începe retrogradarea lui Venus, atunci trebuie să vă schimbaţi. O dată, modul în care vă arătaţi lumii. Gândiţi-vă că vin reducerile şi puteţi cheltui să vă cumpăraţi una alta. Dar, atenţie, cu Venus retrogradă, nu cheltuiţi foarte mulţi bani, cumpăraţi chestiile reduse. Atât bărbaţii, cât şi femeile, când este Venus retrogradă, au tendinţa de a cheltui mult şi după ce trece Venus retrogradă realizează că au dat mulţi bani pe ceva ce nu mai poartă. Cheltuielile să fie făcute bine.

Cu toate acestea, e o lună minunată să faceţi investiţii în propria persoană. Marte va intra în casa a 8-a pe data de 13 decembrie -  casa a 8-a are legătură cu investiţiile, cu fondurile altora, cu riscuri. Poate schimbi garderoba, ori schimbi look-ul, ori înveţi ceva, poate înveţi să vorbeşti altfel, te mişti altfel, ori începi să faci terapie... orice investiţie în voi este importantă. Asta vă cer sfârşitul anului 2021 şi începutul anului 2022.

Nici decembrie, nici ianuarie, nu sunt perioade bune pentru a lua decizii. Cât e Venus retrogradă, mai bine vă duceţi în spate să vedeţi ce nu aţi rezolvat pe plan amoros, pe plan financiar, pe plan profesional, în niciun caz să faceți ceva nou. Când vorbim de retrogradare, reapar situaţii. Dacă voi le respingeţi, nu o să puteţi face nimic nou până nu vindecaţi ce este în trecut. Bineînţeles, vorbim şi de traume, şi de probleme de ataşament. Când Venus este în Capricorn, la voi avem de-a face şi cu zona aceasta că voi aveţi dreptate, că voi gândiţi logic şi ceilalţi nu gândesc logic. S-ar putea să întâlniţi oamenii care să vă arate că există şi o altă faţetă a adevărului. 

Mulţi dintre voi poate veţi dori să plecaţi din ţară, să vă apucaţi de o şcoală, să vă îndrăgostiţi de cineva peste mări şi ţări sau să începeţi o relaţie online. Dar şi voi, chiar dacă Venus este guvernatorul vostru, sunteţi destul de afectaţi de Venus retrogradă şi s-ar putea să vă grăbiţi. Chiar voi, cei mai stabili oameni din întregul zodiac, dintr-o dată, vă poate aprinde cineva sufletul, inima. Pentru că Marte în casa a 8-a are legătură şi cu dorinţele acestea foarte puternice. Deci, nu este o lună bună pentru decizii deloc!

Gemeni / cei cu ascendent în Gemeni

O dată că Marte va trece în casa a şaptea şi vă va face parteneriatele mult mai dinamice. Interacţionaţi cu oameni, cu colegi, mergeţi la evenimente, online, offline, nu contează. Sunteţi mai deschişi către dialog, sunteţi mai dornici să cunoaşteţi oameni noi, sunteţi mai dornici să riscaţi să cunoaşteţi oameni noi, să îi lăsaţi în viaţa voastră.

Venus, la voi, va retrograda în casa a 8-a. Ce înseamnă? Că dacă vă aruncaţi după cineva în urma unui impuls, nu e bine. 

Pentru cei care sunt deja într-o relaţie şi sunt probleme de intimitate, pot discuta, pot vindeca, pot relua, e minunată perioada cu Venus retrogradă.

Faptul că Jupiter va intra în casa a 10-a, vă provoacă pe un plan. Trebuie să vă puneţi întrebarea care este rolul vostru în societate, cine sunteţi voi?  Adică trebuie să vă construiţi un brand.

Vor apărea oportunităţi profesionale. Iniţial apar sub forma unui efort prelungit, muncă suplimentară, se întâmplă ceva cu unii colegi, sunteţi scoşi în faţă sau voi vreţi să fiţi scoşi mai mult în faţă. 

Deci, în luna decembrie trebuie să cunoaşteţi mai mulţi oameni care să vă ofere nişte idei despre ce aţi dori să fiţi, care să vă arate ce aţi putea să faceţi, cum aţi putea să vorbiţi sau cum aţi putea să vă mişcaţi. Adică să vă ofere mai multe nuanţe ale tipologiei umane pe care voi să le folosiţi în orice meserie pe care o aveţi sau pe care v-o doriţi.

Pentru că Jupiter în Peşti o să spună dintr-o dată că "nu e locul meu aici, parcă aş vrea altceva". Sau "ok, nu pot să renunţ la locul ăsta pentru că îmi oferă stabilitate, dar parcă aş mai face ceva". "Ce aş mai putea să fac pe lângă jobul pe care îl am, ce pasiune pot să amplific sau să duc mai departe?"

Nu uitaţi că, pe 4 decembrie, Eclipsa / Luna Nouă se petrece în casa a 7-a -  puteţi întâlni pe cineva, dar nu uitaţi că Venus se apropie de retrogradare, trebuie să aveţi grijă. Iar, pe 19 decembrie, Luna Plină este în semnul vostru. Înseamnă că la începutul lunii trebuie să vă bucuraţi mai mult de ceilalţi şi pe 19 decembrie să vă daţi seama ce anume din obiceiurile voastre, din experienţele voastre nu vă mai ajută şi trebuie să renunţaţi la ele.

Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, în luna decembrie gândiţi-vă la ce vreţi să faceţi din punct de vedere profesional începând cu  2022.

Rac / cei cu ascendent în Rac

Evenimentul cheie este intrarea lui Jupiter în Peşti pentru voi, pentru că intră în casa a 9-a. Iese din casa a 8-a, unde v-a adus multe evenimente marcante anul acesta. V-aţi supărat mult când am făcut horoscopul Rac pe 2021, dar am avut dreptate. Aţi trecut prin tot felul de crize, de transformări, prin momente care v-au obligat să o luați de la capăt.

Însă, faptul că Jupiter va intra în Peşti la sfârşitul lunii, vă va face să vă aduceţi aminte ce s-a întâmplat în perioada mai - octombrie. Dacă acolo a fost o dorinţă, o iniţiativă, aţi dorit să schimbaţi ceva şi nu s-a întâmplat, de la sfârşitul lui decembrie, trebuie să puneţi în aplicare. Vor fi sărbători, vă veţi bucura de cei dragi, dar veţi munci mult.

Voi, începând de la eclipsa de pe 4 decembrie, până la Luna Plină de pe 19 decembrie, chiar dacă aţi mai făcut curăţenie generală acum o lună, o să mai vreţi să faceţi încă o dată. Şi chiar dacă aţi cumpărat ceva celor dragi, o să mai vreţi să le cumpăraţi. O să depuneţi foarte mult efort pentru familie, pentru cei dragi, vă luaţi ore suplimentare şi la serviciu pentru că vreţi să vă simţiţi utili. Dar, chiar şi aşa, să ştiţi că există un risc de epuizare. Nu aş insista foarte mult, nu mai merge să insişti ca pe vremuri, să faci şi salata de boeuf, şi curăţenie sau ceva prin casă, prin grădină.

În vremurile pe care le trăim - asta vă învaţă aceste aspecte - conexiunea este cea mai importantă, nu ce facem pentru oameni aşa, chestii superficiale. Şi asta îi ajută. Dar trebuie să vă daţi seama că orice conexiune este importantă, orice emoţie este importantă la sfârşit de an pentru voi.

Foarte important, Venus este în casa a 7-a, va retrograda acolo, poate să vă aducă parteneri, să vă readucă parteneri, să vă testeze relaţiile din care faceţi parte, să înceapă să vă placă de cineva, însă nu este o lună bună pentru decizii pe plan relaţional.

Iar cei care sunteţi căsătoriţi de mult timp, ori cei care trageţi de o relaţie de mult timp sau cei care faceţi eforturi enorme să rămâneţi într-o relaţie, dintr-o dată, s-ar putea să vă umble ochii în stânga şi în dreapta, dar nu neapărat să faceţi ceva interzis, dar aveţi nevoie să vă simțiți din nou validați. 

Pentru cei care sunt într-o relaţie de lungă durată, vedeţi că Venus în Capricorn vă atrage puţin atenţia la ce faceţi, cum faceţi, cum mergeţi mai departe... Următorul pas în relaţie care ar fi? O căsătorie, un copil... Unde mergem? Ce facem? Către ce ne ducem?

Jupiter va intra în casa a 9-a, după cum vă spuneam. Mulţi veţi dori să călătoriţi mai mult în perioada următoare, să plecaţi din ţară, să vă întoarceţi în ţară, să deveniţi profesori, să vă extindeţi mintea, să citiţi mai mult, să învăţaţi... indiferent de vârsta pe care o aveţi, să ştiţi că decembrie vă setează drumul ăsta. De asemenea, vă setează şi un drum spre zona spirituală. Atenţie, când zic zona spirituală, nu mai vorbesc doar de biserică, ci orice vreţi voi din zona spirituală: un pelerinaj, o călătorie la călugării din Tibet, mulţi veţi dori să citiţi şi despre alte religii, veţi fi foarte curioşi. Vi se deschide o lume plină de oportunităţi din acest punct de vedere şi ar fi păcat să nu prindeţi puţin din toate.

Citeşte AICI horoscopul lunii decembrie 2021 pentru toate zodiile!

Vezi aici emisiunea cu horoscopul lunii decembrie pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel