Horoscop decembrie 2021 - Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Daniela Simulescu: "Ţineţi minte data de 13 decembrie!" - VIDEO

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop lunar
Horoscop noiembrie 2023 - Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești
EXCLUSIV
Horoscop noiembrie 2023 - Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești

Horoscop decembrie 2021. Ultima lună din acest an se anunţă plin de momente de sărbătorit, dar şi de evenimente astrologice care ne vor condimenta sărbătorile. Cu cât ne apropiem de 2022, vom simţi o nevoie acută nu doar de a face pregătiri de sărbători, ci şi o "curăţenie" în viaţa noastră. Dar, cum prima parte a lunii va fi marcată de influenţa sezonului Săgetător, tentaţiile vor fi multe şi vom avea impresia că le putem face pe toate. Află din previziunile astrologului Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ce vor primi în "ghetuţe" sau sub brad nativii Săgetător, Capricorn, Vărsător şi Pești:

Luna decembrie este împânzită de nişte evenimente. Unele sunt normale, unele s-au repetat anul acesta. Dar vom avea şi unele care vor influenţa mult nu doar luna decembrie, dar şi luna ianuarie 2022.

În primă fază, vorbim despre eclipsa de pe 4 decembrie. Este Luna Nouă în Săgetător conjunctă cu Mercur. Aici, bineînţeles, când vorbim de Săgetător, ne vom da seama foarte mult de lucrurile corecte care au fost în viaţa noastră şi care s-au făcut.

Când vorbim despre eclipsă, vorbim şi la nivel naţional. Aici, oricare dintre noi va fi racordat la deciziile care se iau pe plan naţional şi ne vom da seama dacă sunt corecte sau nu.

Pe data de 12 decembrie, Venus face o conjuncţie cu Pluto.

Pe 13 decembrie este una dintre cele mai importante zile ale lunii decembrie. Aici Marte intră în Săgetător, iar Mercur intră în Capricorn. Acestea vor sta, pe durata acestei luni, mult şi bine în aceste semne. Bineînţeles, Marte a fost în Scorpion, intră în Săgetător, unde o să fie şi Soarele. Se schimbă foarte mult energia şi modul în care acţionăm. Ţineţi minte data de 13 decembrie.

Pe 19 decembrie avem o Lună Plină în Gemeni şi tot pe 19 decembrie -evenimentul cheie al lunii decembrie - Venus îşi începe retrogradarea în semnul Capricornului. Iar, de aici, lucrurile încep să se complice serios pe plan amoros. Asta, dacă nu au început să se complice de pe data de 5 noiembrie, când Venus a intrat în Capricorn.

Pe 21 decembrie, Soarele intră în Capricorn. Deci, mai scăpăm de exuberanţa Săgetătorului şi începem să fim mai serioşi, să ne dăm seama că trece anul, ce planuri avem, pe ce stăm sigur, ce am vrea să mai stabilizăm.

Pe 24 decembrie are loc al treilea careu între Saturn şi Uranus. Acesta a fost elementul cheie al anului 2021. S-a întâmplat prima dată pe 17 februarie, apoi pe 14 iunie şi iată, pe 24 are loc ultimul. Aici, tot anul am pendulat între vechi şi nou, între tradiţional, conservator şi inovator. Vă spuneam că Uranus în Taur îşi doreşte reforme, digitalizare şi Saturn în Vărsător îşi doreşte un oarecare control. Tot anul pe asta ne-am certat, ne-am divizat, ne-am dezumanizat. Am ajuns să spunem că dacă nu eşti cu mine, eşti împotriva mea. Şi din păcate, facem asta şi cu persoane dragi. Din păcate, trăim şi o epocă a fake news-ului, care va fi destul de amplificat şi în 2022, cu conjuncţia Jupiter - Neptun din data de 12 aprilie.

Tot pe 24 decembrie, Venus retrogradă reia conjuncţia cu Pluto din data de 12 decembrie. 

Pe 29 decembrie Jupiter intră în Peşti. A mai fost între 14 mai şi 28 iulie, când au apărut multe relaxări, în care am zis că am scăpat de pandemie. Jupiter va intra în Peşti şi vom avea senzaţia că începem să mai respirăm, că ne mai vindecăm. Jupiter va sta în Peşti până în mai, când va intra în Berbec şi va sta acolo cel puţin până în octombrie, după care se va întoarce în Peşti în octombrie.

Deci, în prima parte a lunii suntem în plină energie de Săgetător, după care, spre sfârşitul anului suntem în energie de Capricorn. Dacă la începutul lunii suntem mai încrezători, avem multă speranţă, spirit de aventură, testăm, alegem, ne permitem, spre sfârşitul anului, cu Venus în Capricorn retrogradă, vreau să vă atrag atenţia asupra multor lucruri. 

O dată, aveţi grijă la relaţiile pe care le aveţi, mai ales la relaţiile lungi, contractuale şi să aveţi grijă şi la bani. Pentru că, pe Venus retrogradă, se fac tot felul de negocieri care cred că au pornit puţin de la eclipsa de Lună Plină din data de 19 noiembrie, când am avut pe axa Taur - Scorpion şi e clar că acolo s-au dus negocieri la nivel naţional şi care ne vor influenţa şi la nivel individual în perioada următoare. 

Şi  ca un teaser pentru România, în 2022, Luna progresată va trece în Fecioară. Şi când vorbim de Fecioară, vorbim de austeritate, de chibzuială, de economie, de muncă, de corectitudine, de efort prelungit.

Deci, dacă ar fi să vă dau o imagine întreagă a lunii decembrie... trebuie să vă daţi seama pe ce vă bazaţi, pe ce aveţi şi să conştientizaţi că lucrurile nu se mai întorc ca înainte de 2020. Lumea crede în continuare că ne vom reveni. Nu mai există! De acum încolo, începe o altă lume, o altă viaţă şi trebuie să ne adaptăm la ea pentru că altfel, careul Saturn - Uranus de pe data de 24 decembrie ne dă 'două palme' să ne trezim şi să ne dăm seama că suntem în lumea asta în care suntem, nu în cea pe care o visăm noi.

Săgetător / cei cu ascendent în Săgetător

Luna aceasta ai potenţial mult. Să nu uităm de faptul că Luna Nouă şi eclipsa de 4 decembrie se petrece în semnul tău. Adică poţi începe ceva, se poate schimba ceva în viaţa ta sau, dintr-o dată, să simţi un aer nou, de prospeţime, din orice punct de vedere.

Şi pentru că este şi Mercur aici, nu are cum să nu aibă legătură şi cu partea decizională, de procesul de decizie din viaţa ta. Poate iei decizii referitor la o relaţie, un loc de muncă, o călătorie, poate pleci din ţară, poate la o şcoală.

Luna Nouă vorbeşte şi de sănătate. Deci, pe 4 decembrie e un moment important.

Pe 19 decembrie, avem o Lună Plină în Gemeni, în semnul tău opus, când Venus îşi începe retrogradarea. Pentru mulţi dintre voi pot începe probleme pe plan relaţional. Aşa că, vă rog să aveţi grijă, să nu vă grăbiţi, să nu vă lăsaţi tentaţi imediat. Pentru că Luna Plină în Gemeni îţi arată ce mai e în jur şi Venus retrogradă în Capricorn zguduie lucrurile vechi, o relaţie în care te afli de 10, 20, 30 de ani. Aţi stabilit un contract, ceva oficial, doar că unul dintre parteneri nu mai este mulţumit, vrea mai mult, vrea renegocierea condiţiilor. Să nu uităm, Venus tranzitează casa a 2-a, casa resurselor, a banilor şi valorilor personale. Şi cu Venus retrogradă pe acolo, dintr-o dată, simţi că vrei şi alte lucruri în relaţia în care te afli. Şi cu Luna Plină în Gemeni, în casa a 7-a, spui "de ce nu aş putea să încerc şi altceva?". Aveţi grijă să nu vă complicaţi sărbătorile mai mult decât e cazul.

Faptul că Jupiter, guvernatorul vostru, schimbă semnul în decembrie şi va intra în casa a 4-a, la ce ne duce cu gândul? Vă puteţi căuta casă, puteţi vinde o casă, puteţi vinde un teren, puteţi închiria altă casă, că vă puteţi ocupa de decorare sau vă mutaţi din ţară pentru că vă place să călătoriţi sau să căutaţi mai mult pe partea spirituală, faceţi ceva prin grădină, pe lângă casă. Îmbunătăţirea mediului în care locuiţi e importantă.

Intrarea lui Jupiter în casa a 4-a va opozita cu casa a 10-a, ceea ce înseamnă că, dintr-o dată, vă veţi dori şi un alt loc de muncă sau să schimbaţi condiţiile acolo unde lucraţi. Dar rămâne de văzut din ianuarie ce se întâmplă.

Soarele intră pe 21 decembrie în casa a 2-a, unde o va întâlni pe Venus. Venus va face conjuncţia cu Pluto. Pe 24 decembrie s-ar putea să fie nişte decizii pe plan financiar. Vă agitaţi. Ce faceţi cu banii, cum faceţi cu banii, dacă investiţi în ceva, câţi bani cheltuiţi pe cadouri sau pentru voi. Ţinând cont de faptul că Venus este în casa a 2-a, cred că trebuie să cheltuiţi mai mult pentru voi. Dar nu uitaţi că, pe Venus retrogradă, nu e bine să cumpărăm lucruri scumpe pe care apoi să nu le purtăm sau să nu facem nimic cu ele.

Saturn este în continuare în casa a 3-a. Procesul de comunicare va fi mai greoi, mai ales de când iese Jupiter de acolo şi s-ar putea să fiţi mai serioşi ca niciodată în următoarea lună. Nu veți mai fi la fel de petrecăreți ca altădată.

Dar Marte intră în semnul vostru, iată este un lucru bun, vă face curajoşi. Trebuie să faceţi mişcare. Discutăm mai mult de Marte în semnul vostru din ianuarie. 

Capricorn / cei cu ascendent în Capricorn

Venus este în semnul vostru. Îşi începe retrogradarea pe 19 decembrie, dar va face două conjuncţii cu Pluto: pe 12 decembrie și încă o dată pe 24 decembrie.

Dacă e să ne uităm în manualele clasice de astrologie, voi sunteţi mai solitari, mai singuratici. Nu vă place să vă grăbiţi într-o relaţie, nu vă plac idilele, vreţi doar chestii durabile, serioase, oficiale.

Doar că Venus va retrograda şi s-ar putea să atrageţi şi privirile unor persoane mai incitante, mai provocatoare, mai misterioase, mai "ciudăţele", cu care altă dată nu aţi fi comunicat. Dar, dintr-o dată, vă atrag.

Venus fiind în semnul vostru, dintr-o dată, aveţi nevoie de admiraţie, de validare, aveţi nevoie să vă schimbaţi look-ul, să vă puneţi în valoare, vreţi ca ochii să fie aţintiţi asupra voastră, indiferent dacă sunteţi femei sau bărbaţi.

Profitaţi de luna aceasta, mai ales dacă ştiţi că sunteţi singuri şi până acum nu aţi făcut nimic în acest sens. Nu contează că nu vă căsătoriţi imediat, dar contează să intraţi într-un soi de networking amoros. Ori prin aplicaţii online, ori ieşiţi cu prietenii la evenimente, petreceri, ori vă plimbaţi, cunoaşteţi oameni. Intraţi în vorbă, puneţi-vă în valoare.

Şi chiar dacă sunteţi într-o relaţie, Venus în semnul vostru vă face să îl atrageţi pe partener din nou, să îl faceţi să se reîndrăgostească. Şi în acelaşi timp, Venus retrogradă în semnul vostru vă arată dacă relaţia în care sunteţi mai are potenţial sau nu. Şi poate şi voi, care nu renunţaţi atât de uşor, veţi căuta alte lucruri. Şi când voi căutaţi o relaţie, o căutaţi pe anumite premise, adică aveţi nevoie de siguranţă emoţională şi materială.

În astrologia veche, Venus e considerată 'micul benefic'. Ceea ce înseamnă că fiind în tranzit prin semnul vostru - făcând conjuncţia cu Pluto, va intra şi Mercur în semnul vostru - veţi avea cuvintele la voi, vă puteţi lăuda, aveţi curaj, aveţi încredere. Poate căutaţi un loc de muncă sau aveţi o idee. Deci, vă priesc astrele.

O mică menţiune. În casa a 12-a intră Marte, ceea ce înseamnă că poate mai renunţaţi la câteva dintre sarcinile de la locul de muncă şi poate învăţaţi să mai delegaţi, să nu le faceţi voi pe toate, pe ideea că nimeni nu le face aşa ca voi. Cu siguranţă, nimeni nu le face aşa ca voi, dar cu Marte în casa a 12-a, vă consumaţi timpul mai prost decât v-aţi fi aşteptat şi mai bine vă ocupaţi de 2-3 lucruri, decât să vă ocupaţi de 10 şi de niciunul cum trebuie. E un pericol acolo.

De asemenea, chiar dacă nu vă stau în caracter relaţiile ascunse, indisponibile, cu parteneri care sunt deja într-o relaţie, aveţi grijă. Şi aveţi grijă şi la pierderi. Nu e  o lună bună să riscaţi.

În schimb, faptul că Jupiter iese din casa a 2-a, intră în casa a 3-a, mulţi dintre voi veţi dori să fiţi mai plimbăreţi, mai dispuşi să cunoaşteţi oameni, să comunicaţi, să învăţaţi, să vă ocupaţi de o şcoală.

Aveţi nevoie de mişcare după data de 21 decembrie. Dar, până atunci, bucuraţi-vă de Venus, gătiţi-vă, aranjaţi-vă de câte ori vreţi şi cum vreţi voi.

Vărsător / cei cu ascendent în Vărsător

Cum v-a fost anul? Cred că a fost aşa şi aşa. Voi aţi fost protagoniştii acestui an. Cu Jupiter - Saturn în semnul vostru, vă daţi seama că aţi dat tonul.

În primul rând, trebuie să discutăm de faptul că Jupiter iese din semnul vostru. Va intra în Peşti, în casa a doua, a banilor. Aduceţi-vă aminte ce planuri v-aţi făcut între lunile mai şi octombrie anul acesta. Dacă a ieşit ceva, dacă nu a ieşit, mai aveţi o şansă de pe 29 decembrie.

Începe o perioadă bună din punct de vedere financiar. Dar pentru că Jupiter se va întâlni cu Neptun pe 12 aprilie anul viitor, undeva e şi un risc şi o deziluzie. Deci, aveţi grijă. Dacă vin bani, nu îi aruncaţi, ci planificaţi economii.

În casa I va rămâne Saturn. Asta e o veste bună pentru cei care vor să slăbească, să se tonifice, să arate mai bine. Doar că Saturn se ocupă şi de probleme mai vechi de sănătate şi dacă altă dată treceau şi nu le simţeaţi, tot anul viitor Saturn va rămâne în semnul vostru. Ba, mai mult, Saturn agită apele în tot ce ţine de spate, dinţi, oase, piele, păr, dar şi când vine vorba de imunitate, energie.

Cu Saturn acolo, dintr-o dată, o să vreţi să luaţi un rol mult mai serios în viaţa voastră. Adică, indiferent de vârstă şi experienţă, ştiţi ce puteţi şi cine sunteţi.

În casa a 11-a va intra Marte în data de 13 decembrie. Este un lucru bun. Trecând şi peste faptul că eclipsa de pe 4 şi Luna Plină de pe data de 19 decembrie se petrec tot pe axa 5-11, înseamnă că veţi avea parte de prieteni, de vizibilitate, interacţionaţi cu alţi oameni, mergeţi la evenimente, aveţi poftă de viaţă.

Vă atrag atenţia că Venus, care va tranzita casa a 12-a, vă poate da această tendinţă către relaţii toxice, către parteneri care nu sunt disponibili 100% sau care au mari traume sau să vă întoarceţi la foşti parteneri. Dar atenţie, nu să reluaţi relaţia, ci să vă daţi seama ce v-a făcut să staţi în relaţie cu ei şi să ziceţi: "eu nu mai sunt cine eram acum câţiva ani". Dar aceşti oameni trebuie să reapară ca voi să conştientizaţi că v-ați schimbat.

S-ar putea să aflaţi lucruri despre partener care să nu vă convină. Bine ar fi să nu vă grăbiţi. Indiferent dacă sunteţi sau nu într-o relaţie. Cu Venus în casa a 12-a este o perioadă uimitoare de a vindeca poveşti de dragoste neîmplinite sau toxice, astfel încât, din martie anul viitor, când Venus intră în semnul vostru, să aveţi mai mult curaj, să aveţi planuri din punct de vedere amoros şi să vă şi implicaţi. Iniţial, mai mult la nivel mental, raţional, după care, când Venus va intra în Peşti, o să puteţi stabili o conexiune emoţională mult mai autentică. Deci, aveţi foarte mare grijă pe acest plan relaţional.

Venus are legătură şi cu banii. S-ar putea ca în decembrie să cheltuiţi sau să pierdeţi mai mulţi bani decât este cazul.

Peşti / cei cu ascendent în Peşti

Pentru voi, luna decembrie este precum un ultimatum. V-am tot bătut la cap de la începutul anului că, dacă aveţi probleme, trebuie conştientizate în 2021, ca să fie rezolvate şi vindecate în 2022. Luaţi luna decembrie şi scrieţi pe o hârtie problemele pe care le aveţi. Dar concret, obiectiv, realist. Nu negându-vă viciile, situaţiile toxice, sau relaţiile nepotrivite.

Cel mai important aspect al lunii decembrie este intrarea lui Jupiter în semnul vostru. Asta, pe 29 decembrie. Aduceţi-vă aminte ce aţi făcut în perioada 14 mai - 28 iulie sau ce aţi vrut să faceţi atunci pentru că, de la finalul lui decembrie, poate căpăta rost, poate prinde viaţă.

Să nu uităm de probleme de sănătate, de vicii, de situaţii toxice. Poate le acceptaţi şi poate faceţi ceva cu ele şi nu mai staţi într-o negare. Poate nu negaţi intenţionat. La un moment dat, dacă stau mai mulţi oameni cu gura pe voi şi vă spun că ceva nu e ok, poate schimbaţi ceva.

Dar dacă plecaţi corect şi vă acceptaţi toate cele pe care le aveţi, puteţi să folosiţi tranzitul lui Jupiter în Peşti să vă dea vânt în pupă, să mergeţi mai departe.

Vă poate aduce şi multe oportunităţi, dar ştiţi ce se întâmplă? O să aveţi impresia că le puteţi pe toate, dar nu va fi aşa uşor.

Eclipsa de pe 4 decembrie şi Luna Plină de pe 19 decembrie se petrec pe axele 4-10. Gândiţi-vă dacă vreţi să schimbaţi locul de muncă la anul, dacă locuiţi unde vă doriţi şi ce schimbări puteţi face sau cum sunt relaţiile voastre cu familia. 

În orice caz, luna decembrie nu e cea mai bună pentru făcut schimbări pe plan profesional, dar e clar că vă puteţi seta intenţii sau puteţi căuta oamenii care să vă ajute de la începutul anului viitor.

Ce ar mai fi de precizat pentru voi este faptul că Venus va retrograda în casa a 11-a, unde va intra şi Mercur la un moment dat. Dacă vă veţi reconecta cu prieteni cu care nu v-aţi văzut de mult, să nu vă îndrăgostiţi, să nu reaprindeţi nişte flăcări care au fost stinse mai devreme decât era cazul.

În cercul vostru de prieteni, mai ales dacă sunteţi singuri, o să vă placă de cineva sau o să vă placă o persoană. Nu e momentul să vă grăbiţi. E o perioadă bună de aventuri, de idile, dar nu de dus acasă persoana respectivă, nu de prezentat la părinţi, la rude. V-aş invita să fiţi mai circumspecţi.

Cu Venus retrogradă acolo, înseamnă că multe dintre planurile pe care vi le-aţi făcut cu partenerul nu vor mai fi valabile, vor trebui reluate, refăcute, reanalizate şi să observaţi ce se schimbă acolo.

În casa a 12-a va rămâne Saturn, ceea ce înseamnă că veţi rămâne puţin izolaţi, nu o să aveţi tendinţa să vă vedeţi cu toată lumea, chiar dacă Venus va tranzita casa a 11-a şi Saturn o să vă ţină pe loc până vă rezolvaţi problemele de sănătate, până când o să aveţi grijă de voi şi chiar să vă uşureze de anumiţi oameni, poate de locuri de muncă sau de tot felul de situaţii. Jupiter o să intre în semnul vostru şi voi o să aveţi multe aşteptări. Saturn, în casa a 12-a, vă coboară aşteptările şi vă face să vă uitaţi la lume prin lentile clare, să vedeţi lumea aşa cum este.

În orice caz, gândiţi-vă că din 2022 o puteţi lua de la capăt dintr-un anumit punct de vedere. Poate divorţaţi, poate vă căsătoriţi, poate schimbaţi locul de muncă, poate schimbaţi ţara, poate schimbaţi locuinţa.

În orice caz, decembrie, pe voi, pentru asta vă pregăteşte, pentru un 2022 plin de schimbări.

Citeşte AICI horoscopul lunii decembrie 2021 pentru toate zodiile!

Vezi aici emisiunea cu horoscopul lunii decembrie pentru Săgetător, Capricorn, Vărsător şi Peşti:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel