Horoscop medical. Ce boli pot să apară în funcție de zodie și ce se recomandă

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Acest articol nu cuprinde sfaturi medicale avizate, ci sunt simple informații sau recomandări generale. Va rugăm să consultați un medic înainte de a folosi orice tratament.

În astrologie, fiecare planetă și zodie se află în corespondență cu o anumită parte a corpului uman. Se poate porni de la data nașterii, pentru a se determina predispozițiile unei persoane pentru anumite afecțiuni. Totodată, se pot creiona și  tratamente sau remedii la problemele de sănătate apărute.

Să începem!

Berbec

Primul semn din zodiac este guvernat de Marte.  Marte a fost asociată cu războiul, din cauza culorii roșii, asemănătoare cu a sângelui.

Această planetă guvernează zona capului și a feței, în afară de nas, dar și emisferele creierului. Nativii acestei zodii pot avea mai des dureri de cap, insomnii sau stări de nervozitate. Li se recomandă alimente precum ceapa și prazul, care fluidifică sângele, dar și condimentele și ardeiul iute, în consum moderat. Se spune că planta care li se potrivește este păducelul, ce poate calma afecțiunile descrise mai sus.

Taur

Al doilea semn din zodiac este Taur, guvernat de planeta dragostei, Venus. Zodiei Taur îi corespund urechile, laringele, gâtul și organele limfatice, în timp ce la femei, organele interne. Pot să apară afecțiuni ale stomacului, laringita, amigdalita sau diferite probleme genitale.

Alimentele indicate sunt cerealele, fasolea și sparanghelul, iar planta potrivită este menta, ce calmează durerile abdominale și se recomandă pentru problemele aparatului respirator.

Gemeni

Al treilea semn din zodiac îi include pe Gemeni, guvernați de Mercur. Zodiei Gemeni îi corespund căile respiratorii superioare, plămânii, umerii și mâinile. Pot să apară boli legate de plămâni, stări de anxietate sau traume la nivelul membrelor superioare. Ca alimente, se recomandă morcovii, migdalele, anasonul sau mazărea. Șovârful este planta utilă acestei zodii, pentru că tratează reumatismul, artrozele și afecțiunile respiratorii.

Rac

A patra zodie este cea a Racului, guvernată de Lună și reprezintă plămânii, dar și organele digestive. De obicei, Racul este o zodie cu un organism sensibil, mai ales în ceea ce privește afecțiunile legate de stomac, retenții de lichide sau constipații. Se poate recomanda tarhonul, util în combaterea tulburărilor digestive. Alimentele recomandate sunt lactatele, peștele, varza albă sau roșie și napii.

Leu

Zodia Leu este guvernată de Soare. Face referire la inimă, spate și coloană. Pot să apară afecțiuni ale inimii, ale articulațiilor sau diferite reumatisme. Cea mai bună plantă este rostopasca, ce reduce presiunea arterială și poate contribui la reducerea artritei. Alimentele potrivite sunt ștevia, spanacul, șofranul, orezul sau mierea.

Fecioară

Fecioara este guvernată de planeta Mercur și face referire la circulația sângelui, la pancreas sau la circulația limfatică a abdomenului. La Fecioare, pot apărea probleme de sănătate legate de diabet, sistem digestiv, apendicită sau pancreatită. La acest semn, există un sistem nervos sensibil. Este potrivit consumul de cartofi, țelină sau gulii, iar rozmarinul este cel mai indicat, fiind util pentru boli digestive sau pentru stări de oboseală.

Balanţă

Balanța este un semn guvernat de Venus. Chiar dacă vorbim despre planeta iubirii, Balanțele pot avea o vitalitate scăzută. Acest semn guvernează vezica biliară, rinichii, partea lombară și prostata, în cazul bărbaților. Așadar, Balanțele pot suferi de afecțiuni renale. Se recomandă fasolea, cerealele și sparanghelul și ardeiul iute, un detoxifiant natural, consumat cu măsură.

Scorpion

Scorpionul este guvernat de Marte și Pluto și reprezintă organele genitale interne și externe. De regulă, nativi acestei zodii pot fi mai predispuși la hepatită, hemoroizi sau boli cu transmitere sexuală. Planta potrivită este porumbarul, care calmează infecții ale aparatului urinar sau genital. Alimentele recomandate sunt urzica, prazul și ardeiul capia.

Săgetător

Săgetătorul este o zodie guvernată de Jupiter și corespunde zonei șoldurilor și a coapselor. Cele mai sensibile zone ale acestui semn sunt bazinul, picioarele, gâtul și ficatul. Măceșul este o plantă bună, pentru că ameliorează durerile din aceste zone. Alimentele care i se potrivesc sunt citricele, ceapa, țelina și usturoiul.

Capricorn

Guvernat de Saturn, zodiei Capricorn îi corespund încheieturile, genunchii, scheletul, dinții sau pielea. Problemele de sănătate pot să apară din cauza sedentarismului, dar pot interveni și pancreatite, afecțiuni hepatice sau dermatite. Alimentele bune sunt cartofii, ovăzul, peștele, ciupercile și gutuile, iar planta recomandată este tătăneasa, cu efect antiinflamator și regenerant.

Vărsător

Vărsătorul este guvernat de Uranus, iar acest semn corespune zonei picioarelor, funcției locomotorii și cortexului cerebral. Bolile specifice acestei zodii pot fi varicele, reumatismul, bolile nervoase sau artritele. Se recomandă valeriana, potrivită pentru ameliorarea stării psihice. Alimentele consumate pot fi țelina, merele, ridichile, fructele uscate și citricele.

Peşti

Guvernați de Neptun, Peștii reprezintă mucoasele, dar și labele picioarelor. Pot fi predispuși la infecții, TBC sau reumatism, având o sensibilitate și în zona gleznelor. Se recomandă teiul, cu un efect calmant și antiinflamator, dar și alimente precum ananasul, castraveții, dovleceii sau pepenii.

Îți recomandăm și: Alimentele recomandate pentru fiecare zodie/ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel