Horoscop săptămâna 7-13 noiembrie 2022. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare ZODIE - VIDEO

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop săptămânal
Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune
EXCLUSIV
Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămânal. Urmează Eclipsa de Lună/Luna Plină în Taur. 

Luna Castorului. Tot ce trebuie să ştii despre Luna Plină de pe 8 noiembrie

Deci ai auzit de Lună Nouă, Lună Plină și probabil, chiar eclipse. Dar știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care apare Luna Plină, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În noiembrie, Luna Plină este numită Lună Castor au Luna Castorului.

Învățarea semnificaţiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

De ce se numește Luna Castorului?

Înainte de colonizare, nativii americani din anumite părți ale Americii de Nord au urmărit anul în funcție de ciclurile Lunii și de anotimpurile corespunzătoare ale naturii. După colonizare a fost adaptată o versiune a acestui sistem la calendarul gregorian - uneori traducând aproximativ nume lunare sau redenumindu-le în întregime.

În 1818 (da, acum peste 200 de ani), o publicație anuală numită Almanahul fermierului a început să popularizeze diferite nume pentru lunile pline în fiecare lună. Potrivit acestui Almanah, denumirile lunare pe care le folosește astăzi sunt „legate de folclorul nativ american, colonial american și european”.

Care este semnificația Lunii Castorului?

Luna Plină din noiembrie este denumită „Luna Castorului” în Almanahul Fermierului.

În noiembrie, castorii încep să se adăpostească în vizuinele lor de lângă malurile râurilor și pâraielor, pregătindu-se pentru iarna lungă care urmează. Astfel, în această perioadă se plasau capcane pentru castori pentru a obține blănuri calde pentru iarnă.

Care sunt alte nume pentru Luna Castorului?

Luna Plină a lunii noiembrie are și alte câteva nume. Conform Almanahului fermierului, popoarele Cree și Assiniboine numesc Luna lui noiembrie 'Luna de îngheț', în timp ce popoarele Anishinaabe o numesc 'Luna înghețată'. Numele dat de poporul Tlingit este 'Luna Săpatului' sau 'Lună Zgârietoare', indicând animalele care caută hrană pentru larve și nuci. Iar numele dat de nativii Algonquin este 'Luna Whitefish', deoarece aceasta este perioada anului în care se înmulţeşte peștele alb.

Ce trebuie să ştim despre Luna Castorului din noiembrie 2022?

În 2022, Luna Castor din noiembrie va fi, de asemenea, marcată de o Eclipsă de Lună.

Vizibilă pentru cei din Estul Rusiei, Japonia, Australia, Oceanul Pacific, vestul şi centrul Americii de Nord.

Luna Plină va fi conjunctă cu Uranus, deci este posibil să asistăm la evenimente total neașteptate. Și în opoziție cu tripla Soare-Mercur-Venus în Scorpion. Și toate acestea într-un careu cu Saturn. Parcă omenirea ar vrea să renunțe la obiceiuri vechi, dar parcă trecutul nu o lasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel