În ce iluzie te „aruncă” Neptun retrograd? Previziuni pentru toate zodiile

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Lui Neptun îi place misterul și îi place la nebunie să facă lucrurile să pară tot ceea ce nu sunt. Este precum o iluzie optică.  Influența sa aduce în discuție și problemele psihologice, dar și pe cele legate de sănătatea mintală. Neptun e o planetă misterioasă care aduce la suprafață lumi întunecate. În momentul în care retrogradează ne aruncă în iluzie și nu mai știm exact ce să credem. 

Neptun petrece aproximativ 14 ani în fiecare semn (cu scăderi ocazionale mai scurte în semnele vecine când este retrograd) și are nevoie de 160 de ani pentru a se deplasa prin întregul zodiac. Pe 12 aprilie 2022 Neptun a făcut o conjuncție cu Jupite în semnul Peștilor. Această conjuncție este un eveniment rar care se întâmplă o dată la 13 ani şi care schimbă radical lumea aşa cum am cunoscut-o până acum. 

În ceea ce privește retrogradarea lui Neptun, aceasta a început pe 28 iunie și va dura până pe 3 decembrie!

Din punctul de vedere al astrologiei, Neptun vorbește despre iluzie și dependență. Atunci când apare în astrogramă, în special amplificat de alte aspecte, cum ar fi cele cu Uranus sau Jupiter, de exemplu, poate să aducă dependența de alcool, droguri, dar și o mare iluzie. Este ca un număr de magie performat în fața ta, te vei lăsa instant vrăjit de puterile sale, te vei simți învăluit și nu îți vei da seama care sunt trucurile. În schimb, ajută la tot ceea ce înseamnă artă vizuală, fotografie, cinematografie și îți schimbă pe loc percepția pe care o aveai până acum. Ai văzut ceva și deodată te freci la ochi și vezi lucrurile într-o cu totul altă lumină. 

Retrogradarea lui Neptun îi va afecta pe cei cu marcaj mobil în astrogramă, Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești. Vezi mai jos previziuni pentru toate zodiile!

Berbec/ Ascendent în Berbec

Pentru tine această retrogradare va avea cel mai puternic impact. S-ar putea să beneficiezi de semnalele care apar în visele tale, notează-ți ce visezi. E posibil să trăiești multe momente de déjà vu, să ai parte de sincronicități. Ține cont de ceea ce îți transmite intuiția, însă nu te pierde cu totul în mrejele lui Neptun, căci probabil ai destul de mult de muncă. Acceptă faptul că unele priorități ți s-au schimbat și nu îți fie teamă să renunți la cele care orice ai face nu merg. 

Taur/ Ascendent în Taur

S-ar putea ca oamenii care erau apropiați de tine să devină mai distanți. Relațiile tale sunt puse la încercare, nu îți fie teamă să accepți acest lucru, mergi și petrece puțin timp retras și gândește-te la ce anume ai făcut de la începutul anului până acum. Încearcă să nu te implici prea mult și în același timp în cauze pe care nu le-ai putea rezolva de azi pe mâine, precum sărăcia, infrastructura sau poluarea. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

E posibil să simți un val de energie în zona carierei tale, în sensul în care te vei întreba dacă te afli pe drumul cel bun. Încearcă să nu faci niciun fel de schimbări ieșite din comun, în special dacă tu însuți ești înspăimântat de ele. E posibil ca anumite proiecte ale tale să se deruleze mult mai încet decât îți planificaseși. Chiar dacă nu ai încă parte de claritatea pe care ți-o dorești în zona profesională, nu îți face griji, există un rost pentru toate.

Rac/ Ascendent în Rac

Retrogradarea lui Neptun are efecte majore în zona ta spirituală, e posibil să fii mult mai sensibil decât de obicei, mult mai deschis către diverse credințe. Nu te lăsa copleșit de toate lucrurile pe care le afli și nu îți bate prea tare capul cu „adevărul absolut”. Încearcă să te conectezi cu misterele lumii, fără să încerci să descoperi fiecare părticică din ele. Bucură-te de faptul că nu te vei mai simți vinovat din cauza faptului că nu urmezi religia impusă de familie, că poți „slăbi” bagajul cu care ai crescut.

Leu/ Ascendent în Leu

Ai grijă în ce relații intri pe parcursul acestei retrogradări, e posibil să îți cam pierzi mințile, dar să și afli secrete pe care nu țineai neapărat să le știi. Mai mult, alții pot descoperi diverse lucruri despre tine, deci ai grijă cu infidelitățile. E posibil să simți destul de tare imboldul unei schimbări la nivel personal, dar și aceasta trebuie făcută îmbrățișând tot ceea ce ești tu, acceptându-te pe tine cu bune și cu rele. Încearcă să nu le oferi celorlalți prea mult din energia ta.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

S-ar putea să fii destul de confuz în următoarea perioadă, în special în ceea ce privește relațiile amoroase. În ceața lui Neptun s-ar putea să găsești un partener, însă fii foarte atent la calitățile și defectele acestuia, e greu de spus cum ar putea evolua mai departe relația. Dacă ești deja într-o relație, este posibil să simți nevoia de mai mult spațiu personal. S-ar putea să visezi la romantism, însă nimic nu se va realiza dacă tu nu depui un dram de efort.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Ție s-ar putea să îți fie dată complet peste cap rutina, viața de zi cu zi. S-ar putea să uiți lucruri „de la mână până la gură”, să nu reușești să organizezi prea bine programul, să întârzii la serviciu și să te stresezi destul de tare din cauza asta. Însă energia care vine acum are un scop clar, să îți reevaluezi stilul de viață, rutina, hrana, abuzul de zahăr, de cafea. Problemele de sănătate mai vechi ar putea reveni la suprafață. Toate acestea anunță o transformare, deci nu te teme de schimbare!

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Creativitatea ta va ieși la suprafață, te vei găsi în poziția de a-i inspira pe ceilalți cu poveștile tale. Trebuie să te ții departe de conflicte în această perioadă, deoarece vei avea tendința să fii extrem de suspicios și nu îți face bine. Încearcă să fii un sprijin pentru cei din jurul tău, să te bucuri de succesele prietenilor tăi și să le fii alături. Energia pozitivă este contagioasă, la fel și cea negativă, deci ai grijă ce „împrăștii” în jurul tău, deoarece exact asta se va întoarce către tine. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

S-ar putea să nu știi ce să faci cu emoțiile tale în această perioadă a retrogradării lui Neptun. Te vei simți când nostalgic, când inspirat, când confuz, când rănit. Nu vei ști exact cum să îți abordezi stările. Secrete vechi de familie pot ieși la suprafață și îți vei schimba complet părerea despre rudele tale. Încearcă să nu exagerezi cu reacțiile, ci mai degrabă să îți accepți familia, cu bune și cu rele. Alege să petreci timp alături de ei și sprijiniți-vă reciproc. 

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Această retrogradare a lui Neptun s-ar putea să aducă la suprafață latura ta misterioasă, dar și o mai mare putere de a alege cine vrei să te înconjoare. Este contextul perfect pentru a pune în aplicare idei de care poate că nu ai mai avut timp, sau de a le privi într-o altă lumină. Folosește această energie pentru a vedea ce greșeli ai făcut în trecut și bucură-te de faptul că vei avea și sprijinul planetei tale guvernatoare. Saturn, care va aduce ceva claritate în negura lui Neptun. 

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Pentru tine s-ar putea să fie vorba despre resursele tale, despre felul în care îți transformi pasiunile într-un job sau într-o afacere profitabilă. Însă până atunci, retrogradarea lui Neptun s-ar putea să aducă ceva probleme cu banii, așa că încearcă să fii cât mai echilibrat cu cheltuielile tale. Este în regulă să te bucuri de micile bucurii ale vieții, să îți iei o prăjitură mai scumpă, să zicem, dar nu te arunca la alte lucruri care să îți golească contul. În perioada asta o să visezi la tot felul de lucruri pe care dorești să le cumperi. 

Pești/ Ascendent în Pești

Neptun se mișcă prin semnul tău, așa că s-ar putea să îți dorești să îți redefinești propria imagine în public. O să încerci diverse look-uri, dar și stiluri de viață, arătându-le tuturor natura ta cameleonică, însă ai grijă ca în aceste jocuri de imagine să nu cumva să pierzi chiar esența ta, ceea ce ești tu cu tine, esența sufletului tău. O să îi atragi pe cei din jurul tău, care vor cădea destul de ușor în „capcana” ta, vei da dovadă de un magnetism ieșit din comun. Și la serviciu vei fi bine aspectat, poți cere o mărire de salariu.

sursă: Renée Watt pe shondaland.com

citește și despre numărul de magie al lui Neptun, planeta care te învăluie. În ce semn era Neptun când te-ai născut și cum te ajută asta!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel