Încă o urmă de speranță pentru rinocerii de Sumatra

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un nou rinocer de Sumatra, o specie foarte amenințată cu dispariția, a venit pe lume sâmbătă într-un sanctuar special creat pentru aceste animale în Indonezia.

Este vorba despre al patrulea pui născut în Sanctuarul Rinocerilor de Sumatra, unde trăiesc acum nouă exemplare din această specie rară, grație programului de reproducere naturală inițiat în 2009 de Parcul Naţional Way Kambas, situat în sudul insulei Sumatra.

Puiul este rodul iubirii dintre Ratu și Andalas, care au mai avut împreună alți doi pui: Andatu în 2012 și Delilah în 2016. Al patrulea pui născut în sanctuar este copilul femelei Rosa, care a adus pe lume un rinocer în aprilie 2022.

Numele noului pui nu a fost încă dezvăluit, dar se știe că este al treilea copil al cuplului Ratu și Andalas și că a avut o perioadă de gestație de 478 de zile. “La această naştere, mama rinocer Ratu a trecut printr-o perioadă de gestaţie de 478 de zile până la naşterea de sâmbătă, 30 septembrie 2023”, a declarat într-un comunicat şeful interimar al parcului naţional, Hermawan Hermawan.

Ministra Mediului din Indonezia, Siti Nurbaya Bakar, a salutat nașterea rinocerului ca fiind “o veste bună” și a subliniat angajamentul autorităților de a continua eforturile de conservare a rinocerilor și a altor animale protejate din țară.

“Această veste este cu siguranţă o veste bună, nu numai pentru poporul indonezian, ci şi pentru întreaga lume. Aduc cele mai mari mulţumiri părţilor implicate în naşterea acestui rinocer de Sumatra”, a subliniat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Rinocerul de Sumatra este o specie aflată în pericol critic de extincţie, în principal din cauza distrugerii sistematice a habitatului său natural şi a vânătorii fără discernământ.

Pentru a salva această specie, Sumatra a înființat unul dintre cele mai importante sanctuare pentru rinoceri din Indonezia, în interiorul Parcului Naţional Way Kambas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel