Inel de logodnă: reguli, tradiții și istoria simbolului iubirii

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la The Glorious Studio/ Pexels
Fotografie de la The Glorious Studio/ Pexels

Ce reprezintă verigheta? Iată care sunt cinci dintre cele mai puternice semnificaţii ale verighetelor. 

Simbol al angajamentului și al iubirii, inelul de logodnă este un cadou apreciat și așteptat! Dar ești sigur că cunoști originile acestui obicei? Citiți ce se află în spatele tradiției inelului de logodnă: reguli, istorie și puțină etichetă!

Atât pentru cei care îl primesc, cât și pentru cei care îl oferă, poate fi interesant să știi mai multe despre inelul de logodnă: reguli, istorie și tradiții care te vor face să înțelegi sensul ascuns în spatele celei mai așteptate bijuterii, cea care va conduce ca tu să te angajezi dragostei tale eterne și pe care o vei purta lângă verigheta, scrie Matrimonio.com.

Ce înseamnă inelul de logodnă? Un pic de istorie

Deja în Evul Mediu, a da și a accepta un inel de logodnă însemna stabilirea unei legături: de fapt, cuplul s-a angajat să stabilească o dată la care să-și pronunțe promisiunile căsătoriei. În timpul Iluminismului a luat loc obiceiul inelelor secrete care, împărțite în mai multe bucăți, urmau să fie ulterior unite pentru a forma verigheta. În aceeași perioadă au intrat în vogă și așa-zisele inele de poezie ca angajament pentru logodnă, cu fraze romantice sau versuri poetice gravate pe ele.

Introducerea inelului de logodnă cu diamant datează din perioada victoriană: înainte de atunci erau constituite din simple obiecte metalice. Legenda spune că arhiducele Maximilian al Austriei i-a dăruit iubitei sale Maria de Burgundia un inel de aur sertat cu un strălucitor și din acel moment acest tip de bijuterie a devenit simbolul oficial al logodnei.

Tradiția contemporană a inelului de logodnă duce la familia De Beers care, lider mondial în comerțul cu diamante, a început o campanie publicitară masivă în 1938. 

Sugestiile impecabile ale etichetei

Eticheta recomandă alegerea unui inel care să reflecte gusturile și personalitățile destinatarului. O mireasa care alege sa celebreze o nuntă simplă va aprecia cu greu un obiect somptuos, în acest caz pot fi folosite și bijuterii de familie, poate pentru a fi modernizate sau readaptate, crescând astfel valoarea sentimentală și simbolica a obiectului. Livrarea inelului, conform bon ton, consacră începutul unei serii de evenimente și tradiții: cine dăruiește prețioasa bijuterie ar trebui de fapt să primească și un buchet de flori în casa părinților miresei, care ar trebui să răspundă cu un cadou de valoare egală. Acestea sunt tradiții care s-au pierdut oarecum, dar bunul simț și curtoazia sunt încă apreciate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel