Interviu Raul Stoica, astrolog: Astrologia m-a ajutat să mă cunosc și să înțeleg cum funcționez eu ca om

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Interviu
EXCLUSIV

Raul Stoica este un tânăr ambițios care și-a fructificat pasiunea pentru lumea ezoterică. Deși se află la început de drum, dorește să-și îndeplinească fiecare sarcină cu grijă, continuând să învețe neîncetat despre ceea ce îl atrage. Raul participă la interviurile Astrosens, unde avem ocazia să-l cunoaștem mai bine!

Raul Stoica este un tânăr ambițios, dedicat pasiunilor sale. A urmat cursuri în astrologie, studiază psihologia și este implicat în energia chakrelor Kundalini, fiind facilitator al Metodei Sedona și viitor terapeut Theta Healing. Raul a pășit în lumea spirituală prin intermediul tarotului și și-a extins ulterior curiozitatea în domeniul ezoteric, inițiindu-se în tot ceea ce l-a atras. Acum este psiho-astrolog.

Raul a acceptat invitația de a participa la interviurile Astrosens, așa că acum este momentul să îl cunoaștem mai bine pe acest tânăr muncitor și dedicat.

Care este prima ta amintire legată de astrologie?

Prima amintire a fost prin clasa a 10-a când ma întrebăm ce vreau să fac cu viața mea. Mi-am dat seama că vreau să ghidez oamenii și să îi ajut. Am descoperit zodiile și mi-a plăcut foarte mult că pot cunoaște multe detalii despre o persoană numai după zodia în care s-a născut. Am căutat diferite informații pe internet, dar am învățat pe bune astrologie din cursul acreditat pe care l-am terminat.

Ce anume te-a făcut să vrei să urmezi acest domeniu?

Dorința de a salva cât mai mulți oameni și de a-i ajuta. Am simțit mereu că este ceva diferit la mine și nu m-am regăsit deloc în programa școlară, în meseriile clasice care există. Am învățat astrologie de la Barbara Băcăuanu, în aprilie 2023 am absolvit școala, iar studiul continuă și acum prin alte cursuri și webminarii pe care le urmez. 

Ai început cu partea de tarot, ce te-a făcut să te îndrepți si spre alte domenii?

Tarotul m-a ajutat să intru în lumea ezoterică și a fost ca o ușă de intrare într-o lume magică. M-am documentat și am aflat de alte domenii cum ar fi: astrologie, numerologie, Theta healing. Am întâlnit oameni foarte faini care m-au ajutat să văd despre ce e vorba din fiecare domeniu și am ales astrologia. Am simțit mereu o chemare spre astrologie, pentru mine limbajul astrologic este ca o limbă maternă, nu mi s-a părut niciodată ciudat să vorbesc despre planete. Fiind și student la psihologie, mă atrage tot ce ține de creierul uman și cum funcționează acesta și consider ca știința psihologiei și ezoterismul se combina foarte frumos și ne pot oferi foarte multe răspunsuri. 

Care este o carte de astrologie pe care ai recomanda-o din tot sufletul? Din România sau de la autorii internaționali. 

Sincer să fiu nu am citit multe cărți de astrologie (încă), dar o carte pe care am citit-o este „Astrologia de la cer la pământ”  de Valeriu Pănoiu. O carte plină de informații utile, cu un limbaj foarte fain și liric, scrie foarte frumos Valeriu, fiind și profesor. O recomand tuturor celor care își doresc să guste puțin din ceea ce înseamnă astrologia și legile universale. 

Ce îi recomanzi unei persoane care vrea să studieze astrologia? Ce alte domenii ar trebui să cunoască înainte?

Un astrolog bun este și un psiholog bun, așadar cine are chemare spre această meserie cu siguranță este pasionat de psihologie, astronomie, mitologie etc. 

Când erai concentrat doar pe tarot, care erau motivele pentru care oamenii luau cel mai des citiri? Crezi că-și alegeau bine întrebările cu care veneau?

Subiectul principal de care sunt interesați oamenii este iubirea. Prin tarot poți citi energia din prezent a ta sau a altei persoane. Majoritatea fetelor vin la tarot pentru a afla ce se întâmplă cu bărbatul cu care vorbesc, dacă își dorește ceva serios sau nu. Multe persoane cred că tarotul le poate spune ce să facă cu exactitate dar nu este așa. Tarotul doar îți oferă informațiile de care ai nevoie pentru a putea singur să iei o decizie. Nu îți poate oferi nimeni mură în gură o soluție, ai nevoie și de timp să integrezi toate informațiile primite. De obicei, eu reformulam întrebările pentru că oamenii au alte așteptări de la tarot și anume să le fie ghicit viitorul și sortitul, așteptări total nerealiste. 

Ce mit despre astrologie îți place să dărâmi?

Aș vrea să dărâm mitul următor - astrologia este horoscopul de la TV. Total fals, horoscopul este partea comercială a astrologiei, pentru masele mari de oameni. Iar astrologia are un potențial foarte mare. Știai că în China există astrologi la locul de muncă? Ei analizează harta ta și oferă un răspuns dacă acel candidat este potrivit pentru un anumit post sau nu. 

Spune-mi un lucru bun pe care ți l-a adus astrologia în viața ta, dar și unul mai neplăcut.

Astrologia m-a ajutat în primul rând să mă cunosc mult mai bine și să înțeleg cum funcționez eu ca om, cum circulă energia în interiorul meu,  care sunt nevoile mele emoționale, talentele mele etc. Singurul lucru neplăcut, pentru ceilalți, nu pentru mine, este faptul că vorbesc mereu despre acest subiect, iar pentru cei care nu sunt atât de pasionați poate fi enervant, dar pe plan personal nu a adus nimic neplăcut.

Te-ai gândit vreodată să renunți la astrologie? De ce da? De ce nu?

Un mare NU. Viziunea mea despre astrologie este că se poate combina cu terapia foarte bine, de aceea am ales ca site-ul meu să se numească Astrohealing. Cred cu tărie că astrograma poate fi baza pe care te poți dezvolta personal și îți poți observa pattern-urile după care funcționezi chiar și pe plan transgenerațional, poți schimba modelele toxice din familie. Prin urmare nu aș renunța niciodată la astrologie, îmi place mult prea mult.

Astrologia este un domeniu foarte vast. Ce anume te fascinează cel mai mult? Natală? Previzională? Relațională?

În acest moment mă concentrez pe partea de natală + karmică, eu le ofer în consultații pe ambele pentru că este esențial ca persoana care își dorește o schimbare să înțeleagă de ce i se întâmplă anumite lucruri. Previziuni nu-mi place să fac, la mine o astrograma previzională înseamnă ce lecții urmează să întâmpine clientul în perioada următoare. Îmi place și partea de transgenerațional, să vorbesc despre neam și ce are nevoie să elibereze clientul din această karmă. 

Imaginează-ți că o persoană ar vrea să știe ce este karma. Îi poți oferi o definiție simplă?

Karma este sinonim cu acțiune. Prin urmare, fiecare persoană are un bagaj karmic, fiecare dintre noi ducem în spate anumite acțiuni care nu au fost cele mai pozitive. Cu toții am creat la un moment dat în această existență sau alta un dezechilibru, iar acum prin karma pe care o avem putem echilibra aceste energii. Desigur că există și karmă pozitivă, dacă în trecut am efectuat acțiuni benefice pentru noi și cei din jur. 

Luna Plină sau Luna Nouă? Pe care dintre aceste evenimente ai paria? În funcție de experiența ta.

Fiecare moment al lunii are un rol diferit. De Lună Nouă se deschide un nou drum, un portal energetic, o nouă călătorie pe care putem păși iar timp de 6 luni intenția pe care ne-o punem se poate îndeplini. Iar Luna Plină este despre eliberare, despre închiderea unui ciclu, a unui mod de a gândi, a unei perspective. Luna Plină mai aduce și un final al unei povești care a început cu 6 luni în urmă. De exemplu, dacă mâine este Lună Nouă în Pești, intenția pe care ne-o punem se poate fructifica timp de 6 luni până la Luna Plină din Pești. Fiecare ciclu Lună Nouă-Plină durează 6 luni. Atenție! Lunațiile (aceste momente de lună nouă-plină) fără acțiune, sunt egale cu 0. Deci dacă îți pui o intenție este nevoie să faci și niște demersuri în acea direcție. 

Ce alte domenii spirituale/ezoterice mai sunt în viața ta? Care este cel mai folosit după astrologie? Ne poți da câteva detalii?

Mă gândesc dacă să urmez un curs de numerologie sau nu. Nu mă atrage atât de mult, deși se combină foarte bine cu astrologia și am fost bun la matematică în gimnaziu și liceu. Sunt inițiat și în energia Chakrelor Kundalini. În acest moment cel mai folosit este tarotul dar cu siguranță va fi și Theta Healing, curs pe care îl voi urma în februarie. Theta ajută la schimbarea credințelor din subconștient și la curățare energetică, pentru cei care nu știu despre ce e vorba. 

Ne poți face o scurtă introducere despre metoda Sedona? La ce folosește?

Metoda Sedona este inventată de un psihiatru american care și-a dat seamă că prin simpla permisiune conștientă a minții te poți elibera de orice dorință, emoție și rezistență pe care o ai. Ea presupune câteva întrebări simple la care este necesar să răspunzi iar eliberarea se produce imediat, poate să fie nevoie de mai multe procese pentru a elibera 100% o emoție, rezistență, dorință sau orice amintire/energie stagnată în corp. 

Care crezi tu că este sensul astrologiei?

Sensul astrologiei este de a completa viața omului obișnuit cu niște informații pe care nu le găsește în alt loc. Astrologia este un instrument lăsat pe Pământ pentru dezvoltare, autocunoaștere și pentru a îți oferi răspunsuri la întrebările care nu aveau unul până să întâlnești un astrolog. În următorii ani, foarte multe persoane vor fi din ce în ce mai deschise să meargă la un astrolog, iar acest lucru va ajuta foarte mult la elevarea conștiinței colective, adică la creșterea capacității de înțelegere a rolului omului pe acest Pământ.

Și la final: Câteva cuvinte pentru cititorii site-ului nostru.

În primul rând vreau să vă spun că sunt foarte recunoscător că am răspuns acestui interviu, este prima invitație de acest fel și mă bucur foarte mult că sunt văzut și apreciat de urmăritorii mei. În al doilea rând, vă doresc un 2024 prosper și plin de abundență pentru fiecare dintre voi. Este un an plin cu de toate, dar poți folosi această energie pentru a materializa ceea ce îți dorești, mai ales este o continuare a schimbărilor care au apărut în 2023. Sper ca Lumina Divină să fie alături de tine pe parcursul anului și nu uita că este un act de curaj să fii diferit și să fii exact așa cum îți spune inima. Vă îmbrățișezi cu multă iubire! 

Dacă vreți să-l cunoașteți mai bine pe Raul, îl puteți găsi pe site-ul său: astrohealing.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel