Întoarcerea lui Saturn (29 ani) - TESTUL SUPREM. Daniela Simulescu: "Este PILONUL vieţii de adult"

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Întoarcerea lui Saturn - TESTUL SUPREM. Daniela Simulescu: "Este PILONUL vieţii de adult" (sursa foto: Pixabay)
EXCLUSIV
Întoarcerea lui Saturn - TESTUL SUPREM. Daniela Simulescu: "Este PILONUL vieţii de adult" (sursa foto: Pixabay)

"Întoarcerea lui Saturn" este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa noastră, un test al maturităţii şi o revizuire atentă a tot ce am construit în viaţă până la vârsta de 29 de ani. Astrologul Daniela Simulescu a explicat, în detaliu, semnificaţia acestui marcaj:

Acest eveniment astrologic este pilonul vieţii de adult.

În astrologia tradiţională, lui Saturn i se zicea 'Marele Malefic'. A fost mereu asociat cu trecerea timpului, cu bătrâneţea, trecutul. Saturnienii înţeleg ce spun aici pentru că ei îşi încep viaţa mai târziu.

Lui Saturn îi ia cam 29 şi jumătate de ani să parcurgă o rotaţie în jurul Soarelui. Noi ne naştem cu Saturn plasat într-un anume punct pe harta natală, iar la 29 de ani revine în acel punct. Acel moment se numeşte "Întoarcerea lui Saturn". Este primul test suprem al vieţii noastre. Dacă vreţi, este adevăratul Bacalaureat. 

Întoarcerea lui Saturn, deşi teoretic se petrece în jurul vârstei de 29 de ani, noi o resimţim de pe la 27-28 şi puţin şi după 29 de ani. Asta e prima întoarcere a lui Saturn. A doua are loc în jurul vârstei de 58. 

Ce face Saturn la întoarcerea sa?

Noi, până la 29 de ani, suntem pe pilot automat. Trăim în funcţie de ce am învăţat de acasă, de ce ni se pare nouă că arată bine, ni se pare că avem tot timpul de lume. Dar la 29 de ani are loc o suită de evenimente. E ca şi cum tu, la 29 de ani, îţi dai testul suprem. Dacă până atunci a mers viaţa de la sine, dintr-o dată, de la această vârstă, trebuie să conştientizăm dacă facem anumite lucruri pentru că vrem sau pentru că așa am fost învățați.

Ca exemplu, dacă te-ai născut la începutul anilor 90', ai Saturn în Vărsător. Acum, Saturn a revenit în acelaşi loc. Deci, la 29 de ani revine în aceeaşi zodie şi în acelaşi grad în care era când te-ai născut. Deci, toţi cei care sunt născuţi pe la începutul anilor 90', trec prin tot felul de întâmplări acum.

Ce face Saturn?

Saturn se manifestă pe două planuri. Cei care şi-au ales un parcurs autentic, serios, responsabil în viaţă şi nu exagerează cu nimic, pe ei Saturn îi ajută să construiască ceva. Pentru cei care nu sunt pe drumul care trebuie, pe cei care nu şi-au ales călătoria lor şi merg pe drumul altora, pe cei care duc în spate doar nişte tipare generaţionale şi nu s-au trezit, în jurul vârstei de 29 de ani apare ceea ce românii zic "cumpănă". Gândiţi-vă că, timp de 29 de ani sunteţi la şcoală, apoi vine Saturn să vă dea un examen.

Dacă la 29 de ani treci prin diverse crize, trebuie să o iei de la capăt, să dărâmi totul, înseamnă că nu erai unde trebuia. 

Saturn vrea să îţi arate că timpul este limitat, că nu are rost să duci în spate bolovanii altora şi să construieşti cu ei, ci trebuie să îţi alegi tu bolovanii.

Şi mai are un principiu Saturn: tot ce este exagerat, tot ce nu este simplu, autentic, responsabil, construit ca la carte, este dărâmat. Saturn nu dărâmă precum face Pluto. Acesta arde şi lasă doar cenuşa. Saturn te dărâmă, îţi lasă tot instrumentele pe care le-ai avut până la 29 de ani şi trebuie să te aduni, să găseşti o resursă să construieşti din nou viaţa ta până la a doua întoarcere, cea de la 58 de ani. La 58 de ani poate să îţi dea o problemă de sănătate, să ieşi la pensie, să începi o a doua viaţă. Dar, în principiu, vorbim de prima întoarcere, la 29 de ani.

Un lucru e cert: dacă te împotriveşti testelor lui Saturn, el îţi va mai da o şansă la 36 de ani. Dar dacă nici atunci nu vrei să evoluezi, nu vrei să accepţi că nu poţi controla totul în viaţa ta, că timpul trece, nu e de bine. Vreau să cred că întoarcerea lui Saturn de la 29 de ani ne face pe toţi maturi, ne căleşte emoţional. E greu!

Saturn îţi arată limitele, mai ales cele ale organismului. Dacă tu ai avut o problemă de sănătate și ai neglijat-o, Saturn își va spune cuvântul. De ce? Pentru că trebuie să îţi dai seama că ai limite, fie ele fizice sau psihice. Pot să apară depresii, momente în care nu te mai regăseşti, în care să nu mai ştii pe ce lume trăieşti. Saturn ori dărâmă, ori te lasă să construieşti, să faci lucrurile ca un om matur.

Există acel clișeu conform căruia, după 30 de ani ne recunoaștem mai mult în ascendent. Nimic mai fals! Noi, la 29 de ani terminăm construcția personală în funcție de mediul înconjurător. Abia de la 29 de ani construim autentic, ce ne dorim cu adevărat. Depinde de la caz la caz, unde este Saturn în astrogramă, dacă este bine aspectat. Poate aduce lecţii legate de carieră, relaţii, sănătate, familie. Fiecare are lecţia lui de la 29 de ani. Sunt unii care le au pe toate.

Întoarcerea lui Saturn se lasă, de cele mai multe ori, cu lacrimi, cu crize, cu depresii, cu probleme de sănătate, cu senzaţia că am eşuat. Avem aşteptări create de societate, de părinţi şi ajungem la vârsta aceasta şi nu avem nimic din ce ne-am propus.

Întoarcerea lui Saturn este o trezire spirituală, o trezire a organismului, o trezire a sensului pe care noi îl avem în această viaţă. Mulţi devenim maturi pentru alţii, preluăm anumite responsabilităţi. Pe moment, întoarcerea lui Saturn de la 29 poate fi foarte dureroasă, pentru că ne arată că nu putem avea ce ne dorim, fie că e o relaţie, un job, o casă. E foarte grea. Dar sunt şi cazuri pozitive.

Întoarcerea lui Saturn este foarte puternică. Şi dacă simţiţi că viaţa vi se dărâmă în jurul vârstei de 30 de ani, nu e nimic grav. Din contră, Saturn vrea să îţi arate că nu eşti în locul cel mai potrivit şi vrea să te scoată de acolo şi să te pună acolo unde tu funcţionezi cel mai bine. Depinde de tine dacă te laşi dus. Nu avem liber arbitru 100%, nu putem să controlăm totul în viaţa noastră. Aduceţi-vă aminte ce s-a întâmplat în jurul vieţii de 29 de ani, pregătiţi-vă de prima, a doua sau a treia întoarcere a lui Saturn. 

Dacă, undeva, până în 29 de ani, simţiţi că ceva nu e bine, trebuie să faceţi ceva. Nu trebuie să îl aşteptaţi pe Saturn. Depinde de la caz la caz. Cât de prezenţi sunteţi în viaţa voastră, cât de conştienţi. Există o speranţă să treceţi bine prin întoarcerea lui Saturn, chiar dacă nu este bine aspectat în astrograma noastră.

Mai e ceva: ce începeţi în perioada întoarcerii lui Saturn, în jurul vârstei de 29 de ani, poate să fie de lungă durată, să dăinuiască. Poate să fie o altă bază în viaţa voastră.

Vezi emisiunea completă despre Întoarcerea lui Saturn, prezentată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel