Iubirea adevărată și mitul ”Fericiți până la adânci bătrâneți”. Ce ne spune un expert?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Există ideea de "fericiți până la adânci bătrâneți" sau este doar un mit? Află părerea unui expert!

Francesca Hogi este consultant, speaker și scriitoare. După cum chiar ea afirmă, misiunea acesteia este de a face conceptul de iubire adevarată accesibil pentru toată lumea. În cadrul unui eveniment Tedx, Francesca a ținut un discurs referitor la ideea de poveste de basm pe care o visează toată lumea.

Iată părerea ei!

Se spune că, în timp ce nu poți cumpăra dragostea, poți cumpăra valoarea ta de a fi iubit. Dragostea romantică ca o fantezie de poveste poate fi rezumată în trei cuvinte simple: "Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți." Fericire, pentru totdeauna. Dacă doar ești suficient de norocos, și suficient de bun și suficient de frumos pentru a fi ales de un partener de înaltă clasă, ideal într-un moment demn de o comedie romantică.

Pentru mulți, viziunea lor despre o relație ideală este direct din basme. Ceea ce nu este de mirare, având în vedere că "și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți" este folosit pentru a ne vinde totul, de la machiaj la mașini până la gumă de mestecat.  Această idee cauzează confuzie autentică despre compatibilitate.

În loc să ne facă să simțim că dragostea este o resursă abundentă, infinită înăuntrul nostru, ceea ce și este, industria încearcă să ne convingă că dragostea este externă și rară. Este timpul să luăm în considerare o nouă posibilitate pentru viitorul romantic colectiv al nostru. Unul care pune în centrul său iubirea de sine, autovaloarea și prioritizează luarea deciziilor romantice în acord cu valorile noastre autentice.

CINCI Legi ale Universului care îți vor aduce abudență

În ciuda a ceea ce ți s-a spus, fiecare dintre noi deține cheile iubirii adevărate. O relație adevărată de dragoste, așa cum o definește Francesca Hogi, are valori de bază precum iubirea, respectul, intimitatea, siguranța, angajamentul, adorarea și bucuria. Atunci când abordezi dragostea romantică din această perspectivă, te eliberezi de povestea superficială a dragostei care ți-a fost indusă multă vreme.

Cu intenție sinceră, curajul de a fi vulnerabil și cultivarea abilităților de a iubi și a întâlni, dragostea adevărată poate deveni o realitate pentru toți. Cum ar putea fi altfel? Ești un geniu al iubirii din naștere. Ai fost născut știind să iubești. Toată dragostea pe care ai experimentat-o vreodată și vei experimenta vreodată este în interiorul tău chiar acum. Cu cât cultivăm mai mult iubirea din interior, cu atât este mai bine pentru toată lumea. Asta pentru că modul în care fiecare dintre noi abordează individual dragostea contribuie la modul în care o experimentăm colectiv.

PATRU semne care îți arată că ai nevoie de o schimbare urgentă

În loc să credem în viitorul de basm, am putea să îmbrățișăm un viitor romantic mai luminos, mai intenționat, mai incluziv pentru toți. Unul care ne vede pe toți ca demni fără excepție.

 

Cum îți influențează copilăria modul de a iubi. CINCI stiluri de iubire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel