Jamie Oliver, mărturisiri despre lupta sa "frustrantă" cu dislexia

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Jamie Oliver, mărturisiri despre lupta sa "frustrantă" cu dislexia / Foto: Facebook Jamie Oliver
Jamie Oliver, mărturisiri despre lupta sa "frustrantă" cu dislexia / Foto: Facebook Jamie Oliver

Celebrul chef Jamie Oliver a făcut mărturisiri despre lupta sa "frustrantă" cu dislexia.

Jamie Oliver le-a vorbit fanilor despre lupta sa "frustrantă" cu dislexia într-o postare lungă pe Instagram, informează luni site-ul publicaţiei Daily Mail.

Celebrul chef, în vârstă de 47 de ani, s-a luptat cu această afecţiune, alături de ADHD, încă din şcoala primară - vorbind adesea despre modul în care a reuşit să le facă faţă de-a lungul vieţii.

Într-o postare adresată celor 9,2 milioane de urmăritori ai săi, faimosul bucătar a explicat că s-a "împăcat" cu faptul că nu învaţă la fel ca alţii - lăsând în urmă resentimentele faţă de şcoală.

"Pe vremuri, la şcoală, eram foarte frustrat şi resentimentar faţă de şcoală ca instituţie, însă de-a lungul anilor am ajuns să accept faptul că nu învăţ în acelaşi mod ca majoritatea oamenilor nu ca pe un eşec, ci ca pe o oportunitate", a explicat el.

Jamie Oliver: Iată-mă la 46 de ani, am scris 26 de cărţi



"Iată-mă la 46 de ani, am scris 26 de cărţi, (fiind) aparent unul dintre cei mai publicaţi autori de pe planetă? Nu, nu mă dau mare, sunt la fel de şocat ca voi... dar nu am scris niciodată fizic un cuvânt!!! Obişnuiam să-mi scriu cărţile pe un dictafon şi când mi-am permis să angajez un editor, îi dictam şi aşa lucrez, dar este mai complicat decât atât pentru că sunt uşor de distras, iar ziua mea de lucru trebuie să fie structurată astfel încât să mă menţin învigorat şi să am grijă să nu mă plictisesc = să adorm", a detaliat vedeta.

Jamie şi-a încheiat postatea explicând că a făcut aceste mărturisiri deoarece mulţi dintre noi nu suntem educaţi pentru a accepta eşecurile.

Trăim mai mult dacă suntem optimişti? Ce arată studiile

Beneficiile pe care ni le aduce gândirea pozitivă sunt multiple și aceasta pare să fie secretul unei vieți împlinite. Dar are optimismul impact și asupra longevității?

Este evident pentru toată lumea că persoanele care văd jumătatea plină a paharului sunt mai fericite, dar cum se explică acest lucru? Ei bine, pentru ele nu există teama de greșeală, ci doar situații dificile din care au de învățat, iar experiențele noi și necunoscutul nu sunt întâmpinate cu frică, ci cu deschidere și nerăbdare. Secretul acestei atitudini vine din faptul că optimiștii proiectează în minte așteptări pozitive legate de tot ceea ce experimentează. Pentru ei, așteptarea unui eveniment următor este plăcută, fără încărcătura negativismului și emoțiilor întunecate. Acest lucru îi ajută pe optimiști și înainte, dar și după ce trăiesc experiențele pe care și le-au imaginat pozitive.

Eșecul nu este nici el privit cu negativitate, ci este perceput drept o experiență necesară, din care persoana a avut de învățat. Acest mod pozitiv de a percepe realitatea se extinde și asupra oamenilor cu care optimiștii au relații sănătoase și frumoase și asupra rezultatelor în privința atingerii obiectivelor personale și chiar a bunăstării financiare. Cumulate, toate acestea cresc calitatea vieții și reduc risul de boală, deci, implicit, pot însemna și speranţă de viaţă mai mare comparativ cu persoanele pesimiste.

Potrivit revistei Positive Psychopedia, cercetările din mai multe studii au descoperit că optimismul este pus în legătură cu o dietă sănătoasă, cu obiceiul de a rămâne activ fizic și, de asemenea, cu statutul de nefumător. Aceste comportamente sănătoase promovează sănătatea inimii și reduc riscul de boli cardiovasculare, o cauză principală de deces la nivel global. Adoptarea unui stil de viață sănătos este, de asemenea, importantă pentru reducerea riscului altor boli potențial mortale, cum ar fi diabetul și cancerul. Vezi mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel