Lămâia scade glicemia?! Soluții naturale pentru diabetici

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Specialiștii spun că lămâia scade glicemia. Multe persoane caută remedii naturale pentru a ameliora disconfortul provocat de insulină. Glicemia reprezintă concentrația de glucoză existentă în sânge. Astăzi, există o serie de leacuri bătrânești care te ajută să reduci glicemia rapid.

Persoanele care suferă de diabet știu că glicemia se referă la nivelul de zahăr care se conține în sânge. Pentru persoanele sănătoase, glicemia are valori cuprinse între 74-106 mg/dl. Atunci când aceste valori sunt depășite trebuie să acționezi rapid. Nivelul glicemiei este reglat de o întreagă listă de hormoni. Aceștia poartă denumirea de hormoni hipoglicemici.

Ce provoacă nivelul ridicat de glicemie în sânge

Specialiștii spun că există o serie de cauze care ridică nivelul de glicemie din sânge. Glicemia poate crește atunci când urmezi un tratament pentru infecție urinară. De asemenea, antibioticele provoacă un astfel de simptom. Acest efect secundar al antibioticelor se manifestă doar în cazul persoanelor care suferă de diabet.

Printre factorii de risc care cauzează hiperglicemia se numără stresul și anxietatea. Atunci când suferi de diabet nu trebuie să te expui la un efort fizic exagerat. Pentru a reuși să ameliorezi simptomele provocate de hiperglicemie trebuie să le identifici la timp. Printre cele mai evidente sunt senzația intensă de sete și durerile de cap. Problemele de concentrarea și vederea încețoșată se amplifică atunci când nivelul de glicemie este prea înalt.

Nu există un tratament fix pentru a ameliora simptomele provocate de glicemie. Acesta, de obicei, variază în funcție de persoană, fiind compus din mai multe medicamente. Este important să ai grijă la regimul alimentar atunci când urmezi un tratament. De asemenea, trebuie să fii extrem de atent să menții glicemia într-un interval specificat de medicul specialist.

Lămâia scade glicemia: Remedii naturiste pentru a reduce durerile de cap

Din cele mai vechi timpuri, lămâia era cel mai bun medicament naturist pentru orice afecțiune. Proprietățile ce se conțin în aceasta sunt extrem de benefice pentru scăderea nivelului de glicemie din sânge. Lămâia este una dintre cele mai puternice surse de vitamina C. Având în vedere că persoanele care suferă de diabet au o lipsă de vitamina C, lămâia este un remediu excelent.

Lămâia reușește să scade nivelul de zahăr din sângele persoanei bolnave de diabet. De asemenea, lămâia mâncată ca atare sau în diverse ceaiuri, nu doar ajută pentru respirația grea, dar și reduce  nivelul de glicemie.

Proprietățile ce se conțin în lămâie reușesc să scade numărul lipidelor și a colesterolului ce se află în organismul omului. De asemenea, lămâia contribuie la arderea grăsimilor și prevenirea obezității. Printre alte remedii naturiste care au proprietăți asemănătoare se numără frunzele de afin și de măslin.

Frunzele de afin conțin mirtilină. Această substanță este numită în popor și „insulină vegetală”. Specialiștii spun că pe parcursul diferitelor studii s-a ajuns la concluzia că aceste frunze normalizează valorile glucozei din sânge. La fel de eficiente sunt și frunzele de măslin. De cele mai multe ori, acestea se dovedesc a fi excelente în reducerea glicemiei. Asemeni lămâii, frunzele de măslin scad valorile colesterolului și ale trigliceridelor.

Cum să previi glicemia: Sfaturile specialiștilor

Cu siguranță este extrem de bine să știi care sunt remediile naturiste pentru a reduce glicemia, însă la fel de importante sunt și regulile de prevenție. Pentru a reuși să eviți un disconfort provocat de glicemie trebuie să urmezi un regim alimentar similar ca și în cazul diarei. Printre alimentele recomandate de specialiști se numără orezul integral, carbohidrații complecși, cerealele integrale și pastele.

Este foarte bine să introduci sportul în viața ta. Dacă efectuezi regulat exerciții fizice ușoare vei reuși să menții nivelul de glicemie sub control. Foarte indicat este să reduci și factorii de stres. Stresul este unul dintre principalele motive ale ridicării nivelului de glicemie din sânge.

Pentru a te asigura că lămâia scădea glicemia trebuie să întrebi sfatul medicului. Astfel, consultul unui medic specialist este extrem de important atunci când suferi de diabet. Iar în funcție de anotimp, alege remediile naturiste pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel