Legile de AUR ale iubirii de sine. Trăiește o viață înfloritoare!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
freepik.com
freepik.com

Ca să trăim frumos, trebuie mai întâi să ne iubim pe noi înșine. Iubirea de sine face minuni!

Ca să trăim în armonie și în bunăstare, iubirea de sine este esențială. Uneori, în goana zilnică după fericire, omitem cel mai important lucru: să ne iubim, să ne respectăm și să ne acordăm timp și înțelegere. Mai întâi nouă și abia apoi și altora.

Există câteva legi ale iubirii de sine pe care ar fi bine să le cunoști, pentru o viață înfloritoare.

Învață să te accepți așa cum ești

Acceptarea sinelui reprezintă un pilon fundamental al iubirii de sine. Trebuie să te accepți așa cum ești, cu toate defectele și calitățile. Când te eliberezi de critici asupra propriei persoane sau de judecăți, vei reuși să vezi lucrurile într-un mod mai clar. O să trăiești într-o lumină a înțelegerii și a compasiunii. În plus, cine o să te iubească așa cum ești, dacă tu nu o faci?

Nădejdea și deznădejdea. Care este leacul din Biblie împotriva depresiei?

Cunoaște-te cât mai bine

O altă lege a iubirii de sine este autocunoașterea. Înțelege cine ești tu cu adevărat, care îți sunt nevoile, dorințele, emoțiile. Cu cât te vei înțelege mai bine, cu atât o să fii mai capabil să trăiești mai simplu și în deplină armonie cu propria persoană. Mai mult, vei reuși să te dezvolți. 

ȘAPTE aspecte la care persoanele inteligente NU se concentrează niciodată

Menține-te cât mai sănătos. Fizic și psihic.

Este important să te simți bine, atât fizic, cât și emoțional. Mănâncă mai bine, dormi mai mult, bucură-te de sport. Deși par banalități, te ajută să te simți mai bine și să fii mai împlinit.

Stabilește-ți niște limite sănătoase

Ca să te iubești și să te îngrijești de sine, ai nevoie și de limite pe care să le impui altora. Așadar, învață când să spui nu și stai departe de oamenii care îți fac rău.

CINCI efecte psihologice ale NOSTALGIEI

Tratează-te cu blândețe

De cele mai multe ori, te cerți când faci ceva rău sau când nu ai răbdare. Ai face bine să te porți mai frumos cu propria persoană. Amintește-ți că ești un simplu om, că poți să greșești. Greșelile fac parte din viață, e uman.

Fii cât mai autentic

O altă lege a iubirii de sine este să fii autentic. Rămâi fidel valorilor pe care le ai, ca să trăiești viața care te reprezintă cu adevărat.

Între frică și iubire. De ce merită să apelăm la terapia de cuplu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel