Lucruri interesante despre spațiu, pe care puțini le cunosc. Ce trebuie să știi?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Oricâte informații am avea despre spațiu, nu avem cum să cunoaștem totul! Acesta este vast, motiv pentru care există miliarde de galaxii sau stele care nu au fost încă pe deplin explorate sau înțelese. Iată ce lucruri interesante merită să știi despre spațiu!

1. SPAȚIUL ESTE COMPLET MUT

Nu există atmosferă în spațiu, ceea ce înseamnă că sunetul nu are niciun mediu sau mod de a călători pentru a fi auzit.

2. CEA MAI FIERBINTE PLANETĂ DIN SISTEMUL NOSTRU SOLAR ESTE DE 450° C.

Venus este cea mai fierbinte planetă din sistemul solar și are o temperatură medie la suprafață de aproximativ 450° C.

Știați că Venus nu este cea mai apropiată planetă de Soare? Aceasta este Mercur. Ai crede că Mercur ar fi atunci cea mai fierbinte, dar Mercur nu are atmosferă, care reglează temperatura, de aceea rezultă fluctuații mari.

Ştiaţi că-n spaţiu există o exoplanetă pufoasă ca o bezea?

3. UN COSTUM SPAȚIAL NASA COSTĂ MAI MULT DE 12.000.000 USD.

În timp ce întregul costum costă 12 milioane USD, 70% din acest cost este pentru rucsac și modulul de control.

Cu toate acestea, costumele spațiale pe care le folosește NASA au fost construite în 1974. Dacă acestea ar fi evaluate după prețurile de astăzi, ar costa mai mult de150 de milioane de dolari!

Spațiul provoacă haos în sângele astronauților, iar NASA are chiar și un nume pentru asta

4. MASA SOARELUI OCUPĂ 99,86% DIN SISTEMUL SOLAR.

Soarele reprezintă 99,86% din masa sistemului nostru solar, cu o masă de aproximativ 330.000 de ori mai mare decât cea a Pământului.

Știați că Soarele este format în mare parte din hidrogen (în valoare de trei sferturi), restul masei sale fiind atribuit heliului?

Un ASTEROID imens, apropiat de Pământ, ar putea fi un fragment din Lună

5. UN MILION DE PLANETE PĂMÂNT AR PUTEA ÎNCĂPEA ÎN SOARE

Soarele este suficient de mare încât aproximativ 1,3 milioane de planete Pământ ar putea încăpea înăuntru (dacă este strivit) sau dacă Pământul și-ar păstra forma sferică, atunci s-ar potrivi 960.000. Dar poți vizualiza acel număr? Este enorm!

6. EXISTĂ MAI MULȚI COPACI PE PĂMÂNT DECÂT STELE ÎN CALEA LACTEE

Pe Planeta Pământ sunt aproximativ trei trilioane de copaci și între 100-400 de miliarde de stele, aproximativ, în galaxie.

7. APUSUL DE SOARE PE MARTE ESTE ALBASTRU

Așa cum culorile devin mai dramatice când există apusuri pe Pământ, apusurile de pe Marte, conform NASA, ar părea albăstrui pentru observatorii umani care privesc de pe planeta roșie.

Praful fin face ca albastrul din apropierea porțiunii de cer a Soarelui să fie mult mai vizibil, în timp ce lumina normală face ca nuanța ruginită a planetei roșii să fie mai perceptibilă pentru ochiul uman.

Primele imagini din spaţiu cu Mercur retrograd - VIDEO. Astrologul Daniela Simulescu: "Era cazul! Dacă nu acum, atunci când"

8. EXISTĂ MAI MULTE STELE ÎN UNIVERS DECÂT GRĂUNȚE DE NISIP PE PĂMÂNT

Universul se extinde cu mult dincolo de propria noastră galaxie, Calea Lactee, motiv pentru care oamenii de știință pot doar estima câte stele sunt în spațiu.

Cu toate acestea, oamenii de știință estimează că universul conține aproximativ un sextilion de stele. Deși nimeni nu poate număra de fapt fiecare grăunte de nisip de pe pământ, totalul estimat de cercetătorii de la Universitatea din Hawaii este undeva în jur de șapte cvintilioane, cinci sute de cvadrilioane de fire.

9. O ZI PE VENUS ESTE MAI LUNGĂ DE UN AN.

Venus are o rotație lentă a axei care durează 243 de zile pământești. Orbita lui Venus în jurul Soarelui este de 225 de zile pământești, ceea ce face un an pe Venus cu 18 zile mai puțin decât o zi pe Venus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel