Luna Castorului. Tot ce trebuie să ştii despre Luna Plină din noiembrie

astrosens Team | Dată: 09 noi, 10:51 | Categorie: Recomandari
Luna Castorului. Tot ce trebuie să ştii despre Luna Plină din noiembrie (sursa foto: Pixabay)
Luna Castorului. Tot ce trebuie să ştii despre Luna Plină din noiembrie (sursa foto: Pixabay)

Deci ai auzit de Lună Nouă, Lună Plină și probabil, chiar eclipse. Dar știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care apare Luna Plină, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În noiembrie, Luna Plină este numită Lună Castor au Luna Castorului.

Învățarea semnificaţiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

De ce se numește Luna Castorului?

Înainte de colonizare, nativii americani din anumite părți ale Americii de Nord au urmărit anul în funcție de ciclurile Lunii și de anotimpurile corespunzătoare ale naturii. După colonizare a fost adaptată o versiune a acestui sistem la calendarul gregorian - uneori traducând aproximativ nume lunare sau redenumindu-le în întregime.

În 1818 (da, acum peste 200 de ani), o publicație anuală numită Almanahul fermierului a început să popularizeze diferite nume pentru lunile pline în fiecare lună. Potrivit acestui Almanah, denumirile lunare pe care le folosește astăzi sunt „legate de folclorul nativ american, colonial american și european”.

Care este semnificația Lunii Castorului?

Luna Plină din noiembrie este denumită „Luna Castorului” în Almanahul Fermierului.

În noiembrie, castorii încep să se adăpostească în vizuinele lor de lângă malurile râurilor și pâraielor, pregătindu-se pentru iarna lungă care urmează. Astfel, în această perioadă se plasau capcane pentru castori pentru a obține blănuri calde pentru iarnă.

Care sunt alte nume pentru Luna Castorului?

Luna Plină a lunii noiembrie are și alte câteva nume. Conform Almanahului fermierului, popoarele Cree și Assiniboine numesc Luna lui noiembrie 'Luna de îngheț', în timp ce popoarele Anishinaabe o numesc 'Luna înghețată'. Numele dat de poporul Tlingit este 'Luna Săpatului' sau 'Lună Zgârietoare', indicând animalele care caută hrană pentru larve și nuci. Iar numele dat de nativii Algonquin este 'Luna Whitefish', deoarece aceasta este perioada anului în care se înmulţeşte peștele alb.

Luna Plină din noiembrie 2021

Din punct de vedere astrologic, în acest an, Luna Castor este, totodată, o Lună Plină în Taur.

Soarele este în Scorpion până în jurul datei de 21 noiembrie a fiecărui an (data exactă poate varia ușor), apoi se mută în Săgetător. Dacă Luna Plină apare în timp ce Soarele este în Scorpion, va fi o Lună Plină în Taur (semnul opus al Scorpionului).

Cu toate acestea, o Lună Plină care apare atunci când Soarele se mută în Săgetător va fi întotdeauna o Lună Plină în Gemeni (semnul opus al Săgetătorului).

Ce trebuie să ştim despre Luna Castorului din noiembrie 2021?

În 2021, Luna Castor din noiembrie va fi, de asemenea, marcată de o eclipsă de lună. Are loc pe 19 noiembrie și va fi vizibilă în mare parte din Asia, Australia și America și parțial vizibil în părți din Europa de Vest și Africa de Vest.

Dar chiar dacă nu poți vedea eclipsa în sine, vei putea în continuare să priveşti cerul şi să vezi Luna Castorului în noapte. Zâmbește-i, fă-ți un selfie și amintește-ți să scoți hainele de iarnă.

sursa: cosmopolitan.com

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite