Luna Nouă în Capricorn: Semnificaţie şi ritualuri speciale pentru a profita de energia sa

astrosens Team | Dată: 02 ian, 09:44 | Categorie: Recomandari
Luna Nouă în Capricorn: Semnificaţie şi ritualuri speciale pentru a profita de energia sa (sursa foto: Unsplash.com)
Luna Nouă în Capricorn: Semnificaţie şi ritualuri speciale pentru a profita de energia sa (sursa foto: Unsplash.com)

Luna Nouă în Capricorn de pe 2 ianuarie este un eveniment astrologic care aduce mai puţină energie mistică faţă de alte zodii, tinzând spre aspecte practice. Asta nu înseamnă că nu putem profita la maximum de puterea sa şi să ne punem la punct aspectele ce ţin de carieră chiar din a doua zi din 2022. Iar pentru asta avem şi recomandări de ritualuri pentru a manifesta schimbările pe care ni le dorim.

Luna Nouă (numită și Luna Întunecată)

Luna Nouă este prima fază lunară a lunii - și cea mai ușor de ratat dacă nu eşti atent când are loc. În această fază, luna vine între soare și pământ și pare să dispară. Acest lucru se datorează faptului că partea umbrei lunii este orientată spre pământ, făcând luna invizibilă.

Cum îi poţi folosi energia? Luna Nouă este o perioadă de noi începuturi. La fiecare lună nouă s-ar putea să doriți să vă alocați timp pentru a stabili câteva intenții personale cu privire la ceea ce doriți să manifestați și să aduceți la realitate în următorul ciclu de o lună. Câteva exemple? A câștiga mai mulți bani, a începe o nouă relație (sau a îmbunătăți o relație veche) sau a aduce o rafală de energie în chestiunile ce ţin de muncă. Acum este momentul să vizualizăm ceea ce vrem să realizăm, fie în paginile unui jurnal, fie ale unui panou de vizionare. 

Citeşte şi: Luna Nouă: Ce să faci şi ce să NU FACI în timpul acestei perioade

Luna Nouă în dragoste

Începutul ciclului lunar începe întotdeauna cu o Lună Nouă și marchează un moment pentru noi începuturi, intenții și planuri. Luna Nouă apare atunci când cerul nopții este întunecat și este, în esență, o nouă pagină unde poţi crea ceva nou pentru luna următoare. În această fază, gândeşte-te la viaţa ta amoroasă și fă-ţi un plan de acțiune care rezonează cu tine.

Dacă ești singur, acesta este un moment grozav pentru a planifica o primă întâlnire, pentru a descărca o nouă aplicație de întâlniri sau pentru a cere unui prieten să îți facă cunoștință cu o cineva nou.

Dacă ești implicat într-o relaţie, acum este momentul perfect pentru a discuta despre cum vrei să evolueze relația ta, dacă vrei să o oficializezi, să vă mutaţi împreună sau să plănuiești o vacanţă romantică.

Noi oportunități și oameni apar adesea în preajma Lunii Noi, așa că nu fi surprins dacă cineva se strecoară în mesajele tale.

Ce se întâmplă când Luna este în Capricorn?

Acesta este un moment care se referă la muncă, muncă, muncă, muncă, muncă. Îţi vei urmări obiectivele de carieră și te vei simți super inventiv. Îţi faci planuri mari la birou, abordezi un proiect dificil sau îţi planifici urcarea pe scara carierei. Asigură-te că laşi loc pentru flexibilitate, totuși, deoarece vibrațiile Lunii Noi în Capricorn te pot face să te simți rigid.

Ritualuri de Lună Nouă

Dacă nu ţi-ai dat deja seama din cele scrise mai sus, Luna Nouă în Capricorn ţine mai mult de aspecte practice, aşa că ritualurile trebuie să fie, de asemenea, practice şi uşor de realizat şi organizat. Iată câţiva paşi simpli şi uşor de urmat pentru a te relaxa şi a-ţi îndeplini mai repede obiectivele:

1. Alege o oră

Încearcă să aloci timp pentru ritualul tău în termen de două până la trei zile de la Luna Nouă, în timp ce frecvența este încă puternică. Fă tot posibilul să laşi deoparte cel puțin 30 de minute în care poţi fi singur fără distrageri. Opreşte telefonul, diminuează luminile și asigură-te că porți ceva confortabil.

2. Adună ceea ce ai nevoie pentru ritualul tău de Lună Nouă

Iată câteva elemente pe care poate le poţi folosi:

- lumânări
- cristale
- uleiuri esenţiale
- tămâia
- salvie / palo santo
- un difuzor
- pachet de cărți oracol / tarot
- caiet și stilou
- o băutură hrănitoare (în mod ideal ceva pe bază de plante. ex: ceai, smoothie)
- muzică
- o plantă sau câteva flori proaspete într-o vază
- o saltea de yoga / pernă confortabilă
- o eșarfă frumoasă sau o bucată de țesătură (pentru altar)

Nu trebuie să cumperi tot ce vezi mai sus dacă nu le ai deja prin casă. Unele dintre ele sunt gratuite. Alege unul sau două lucruri pentru a investi în care te simți atras. Nu este vorba atât de mult despre obiectele fizice, ci mai degrabă ce simbolizează ele pentru tine și cum te fac să te simţi.

3. Relaxează-te cu un ritual de baie de Lună Nouă

După cum am menționat, luna stăpânește apa, iar apa este un mod simbolic de a spăla vechiul pentru a întâmpina noul. O baie este o modalitate frumoasă de a te îngriji și de a crea spațiu pentru reflecție.

Poţi să variezi cu săruri de baie, petale de flori sau uleiuri esențiale. Sărurile sunt o modalitate excelentă de a curăța impuritățile și energia negativă din corpul tău. Poţi să aprinzi câteva lumânări și să pui muzică în fundal pentru a crea starea de spirit.

4. Puţină atmosferă

Chiar dacă nu faci o baie, tot poţi să alegi un moment de relaxare cu muzică şi lumânări aprinse, te aşezi undeva confortabil şi meditezi sau scrii orice doreşti.

Nu există o cale greșită de a crea propriul ritual al Lunii Noi. Este menit să fie unic pentru tine. Așa că nu uita să te simţi bine!

Când vremea este frumoasă, poţi sta afară, pe pământ, sub cerul liber. Acest lucru te va ajuta să te simți mai conectat la natură. Permiteți doar spiritului Lunii să te ghideze.

Fiecare Lună Nouă are propria sa energie sacră, în funcție de semnul astrologic în care se află luna. Poţi folosi aceasta ca inspirație și poţi crea un ritual care te ajută să invoci această energie.

5. Curăță-ți spațiul

Înainte de a începe ritualul Lunii Noi, vei dori să îţi cureţi spațiul. Acest lucru te ajută să scapi de orice energie negativă persistentă.

Salvia este considerată o plantă sacră de nativii americani și arderea a fost folosită pentru curățarea energiei, vindecare și ritualuri.

Deschide ușile și ferestrele, astfel încât orice energie nedorită să poată ieşi. Aprinde salvia timp de aproximativ 30 de secunde, apoi suflă pe ea pentru a crea fum. Poţi folosi o pană pentru a răspândi fumul în toate zonele casei tale, inclusiv în locuri greu accesibile.

Lemnul de palo santo are o aromă mai dulce, dar are efecte similare cu salvia.

Și dacă preferi să păstrezi lucrurile mai curate și mai puțin agitate, atunci câteva picături din uleiurile esențiale alese într-un difuzor vor avea un efect similar.

6. Meditează

Acum că ți-ai setat spațiul, te-ai relaxat și ai eliminat orice energie nedorită, ești gata să te așezi. Poți rămâne aşa pentru restul ritualului tău de Lună Nouă - dacă nu te simți chemat să te miști.

Închide ochii și conectează-te cu respirația. Inhalează profund și expiră. Fii martor la gândurile care vin și pleacă.

S-ar putea să doreşti să apelezi la ghizii tăi, la îngeri sau la orice altă legătură divină de carete simţi susținut.

Bucură-te de liniștea momentului. Continuă-ţi călătoria spre interior.

Rămâi aici și meditează cât doreşti.

7. Întrebări pe care ți le poți pune în timpul ritualului tău de Lună Nouă:

- La ce doresc să renunț?
- Ce mă reține sau nu mă mai ajută?
- Are ceva nevoie de eliberare?
- Ce se simte dezechilibrat?
- Ce-mi trece prin minte acum?
- Cum mă simt?
- Ce experiențe noi mi-ar plăcea să am?

8. Stabileşte intențiile Lunii Noi

Un ritual de Lună Nouă este un moment perfect pentru a stabili intențiile Lunii Noi și dorințele Lunii Noi pentru ciclul care vine și nu numai. Acest lucru se datorează faptului că Luna Nouă este o resetare care vine la fiecare patru săptămâni, permițându-ne să alegem din nou.

Intențiile sunt foarte diferite de obiective din câteva motive. Obiectivele tind să fie concentrate pe exterior, în timp ce intențiile sunt, în general, mai concentrate pe un sentiment interior.

De exemplu, un obiectiv ar fi să vreau să câștig 10.000 în această lună. În timp ce o intenție ar fi sî îmi doresc să mă simt înstărit din punct de vedere financiar.

Deci, ia-ți timp să te gândești la ceea ce vrei. Gândește-te cum vrei să te simți în fiecare zi.

Foloseşte ceea ce ai scris în jurnalul tău pentru a te ajuta.

Intențiile tale se pot concentra asupra oricărui domeniu al vieții tale. Munca ta sacră, relațiile tale romantice, relația cu tine, banii, casa, sănătatea - orice ai alege.

Doar asigurați-vă că eşti specific atunci când setezi intențiile Lunii Noi. Cu cât ești mai clar, cu atât este mai ușor pentru Univers să te alăture pentru a-l face realitate.

După ce ţi-ai ales intențiile pentru această lună, ia-ţi ceva timp pentru a le scrie. Apoi citește-le cu voce tare sau în liniște pentru tine. Nu trece peste acest pas! Acesta va ajuta intenţiile tale să prindă viaţă.

9. Vizualizează noul

Ai renunțat la ceea ce nu vă mai servește și ai stabilit noi intenții pentru ceea ce doreşti cu adevărat. Acum este timpul să te așezi din nou în liniște și să îţi vizualizezi visele devenind realitate.

Imaginează-ţi o scenă în care tot ceea ce doreşti s-a manifestat deja. Vezi. Ascultă. Miroase. Simte. Gustă-l.

Permite-ți să fii cuprins în acest moment. Imaginează-ţi cum te vei simți atunci când intențiile tale vor deveni noua ta realitate.

S-ar putea să doreşti să închei acest exercițiu gândindu-te că asta sau ceva mai bun te așteaptă.

10. Deschide și primeşte

După finalizarea intențiilor de Lună Nouă, poţi să tragi o carte dintr-un oracol. Tragerea unei cărți oracol este o modalitate excelentă de a primi îndrumări divine.

S-ar putea începe prin a întreba ce aduce această lună pentru mine? Amestecă apoi cărțile, alege una când te simți pregătit.

Uneori, poţi citi chiar trei cărți. Prima carte reprezintă locul în care ai fost. A doua este locul în care te afli chiar acum. Iar a treia este unde te duci.

Aminteşte-ţi, nu există cărți rele. Și dacă vreodată nu te simți bine în legătură cu cartea pe care ai tras-o, ai puterea să alegi din nou - deci trage alta.

10. Închiderea ritualului de Lună Nouă

Poţi să închizi ochii, să te conectezi încă o dată cu respirația și să te laşi cuprins cu noua energie pe care ai creat-o în timpul ritualului.

S-ar putea să doreşti să iei cinci sau zece minute aici pentru a medita, dacă vrei. Sau poate faci câteva întinderi blânde sau posturi ușoare de yoga.

Păstrează intențiile Lunii Noi într-un loc sigur. Revizuieşte-le cel puțin o dată pe zi; citeşte-le și vizualizează-le ca și cum ar fi fost deja finalizate.

Aşa şi este.

Ești gata să îți creezi propriul ritual de Lună Nouă pentru manifestare?

Ritualurile Lunii Noi sunt un moment puternic pentru a ne concentra pe odihnă, reflecție și resetare. Interpretează-l oricum îți place și creează o ceremonie care să se simtă bine pentru tine.

Aminteşte-ţi că manifestarea nu este instantanee. Nu te aștepta să se întâmple ceva peste noapte. Ai încredere în acest proces și crede că Universul este de partea ta.

Ai puterea în tine de a crea o viață frumoasă pe care o iubești. Crede asta. Poartă acest gând în inima ta în perioadele de provocare sau luptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play