Luna Nouă în Vărsător. Daniela Simulescu: "Cei mai AFECTAŢI vor fi..."

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari

Luna Nouă în Vărsător este un prilej de schimbare, dar nu oricum. Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro, aduce cele mai importante recomandări şi informaţii despre a doua Lună Nouă din acest an:

A venit momentul să discutăm despre a doua Lună Nouă a anului 2022. Dacă prima Lună Nouă a fost în semnul Capricornului, de data aceasta avem o Lună Nouă în semnul Vărsătorului, pe 1 februarie, undeva la ora 07:49 dimineaţa. Nici nu începe bine luna februarie, că şi începe cu o Lună Nouă la pachet.

Atunci când vorbim de Lună Nouă, vorbim de conjuncţia Soarelui cu Luna. Cei doi aştri foarte importanţi - Soarele care reprezintă energia conştientă şi Luna care reprezintă energia interioară, ca inconştientă. Vorbim de Soare ca tot ce este extern şi vorbim de Lună ca tot ce este intern. 

Luna Nouă în Vărsător

Într-o astrogramă, poziţia Soarelui arată zodia, personalitatea unei persoane, iar Luna arată tiparul emoţional, partea interioară, emoţiile, sufletul. Şi de cele mai multe ori, din perspectiva mea, Luna este mai importantă ca zodia. De acolo pleacă nevoile adevărate, de acolo pleacă relaţia cu mama, de acolo pleacă modul în care simte persoana respectivă. Înfăţişarea este ascendentul, modul în care te comporţi e zodia, dar mai degrabă vreau să ştiu ce e în spate, de unde vin aceste reacţii. Aia contează până la urmă. Şi când avem de-a face cu o Lună Nouă, atât partea exterioară, cât şi partea interioară, se întâlnesc.

Întotdeauna când auziţi de o Lună Nouă, auziţi de un nou început, de o nouă lunaţie.

În multe emisiuni vă spuneam că nu sunt de acord cu Luna Nouă pentru că este un moment aşa, în care doar visăm, ne punem intenţii, în are nu se întâmplă lucruri cu adevărat. Pe Lună Nouă, mai degrabă, poţi să stai într-un fotoliu, să te gândeşti sau să îţi dai seama de unele lucruri dintr-o discuţie cu cineva, care nu se concretizează imediat, dar care schimbă ceva la nivel mental sau emoţional.

De data aceasta, avem Lună Nouă în semnul Vărsătorului, undeva pe la gradul 12. Dar ţineţi cont că este o Lună în conjuncţie cu Saturn. Înseamnă că toate intenţiile pe care ni le punem în această perioadă, vor dura mult timp. Dar atenţie că intenţiile trebuie să fie urmate şi de un prim pas. Vărsătorul vorbeşte de viitor, iar conjuncţia cu Saturn vorbeşte de un viitor lung.

Luna Nouă în Vărsător. Recomandări

Uitându-mă la astrograma momentului pentru România, avem de-a face cu o Lună Nouă cu ascendentul tot în Vărsător. iar fix pe ascendent, avem Saturn. Luna Nouă este undeva în spatele ascendentului, dar foarte aproape, la 2-3 grade. Pot să îmi permit să spun că Luna Nouă este totuşi conjunctă cu ascendentul, chiar dacă este în casa a 12-a a momentului. Iar Saturn este exact pe ascendent. Vedeţi voi, când ai un Saturn pe ascendentul unei Luni Noi, e clar că este ceva ce va dura mult timp de acum încolo.

Şi pentru că Luna Nouă este puţin în casa a 12-a, o recomandare ar fi să luaţi un obicei toxic, un obicei care nu vă face bine şi să îl înlocuiţi cu altceva. Bine ar fi să îl ştergeţi de tot din viaţa voastră, dar ştiţi că nu funcţionează aşa lucrurile. La o Lună Nouă în conjuncţie cu Saturn numai la aşteptări nu ar trebui să ne gândim, ci la următorii paşi pe care îi vom face.

De exemplu, dacă aveţi un stil alimentar mai dezechilibrat, nu o să renunţaţi de tot la zahăr, dar puteţi înlocui cu ceva. 

O lună Nouă ca aceasta de pe 1 februarie vă poate ajuta să renunţaţi la ceva şi să înlocuiţi cu altceva.

Atunci când mă refer la obiceiuri toxice, mă refer atât la zona de rutină, de stil de viaţă, dar şi la zona relaţională, zona profesională pentru că este o Lună Nouă în casa a 12-a şi vine cu o nevoie de a delega, de a renunţa, de a înstrăina, de a mai arunca de prin casă sau de prin viaţă ce nu îţi trebuie. 

Saturn îţi dă seriozitate, responsabilitate şi te obligă să poţi să menţii obiceiurile sănătoase. Nu au cum să se întâmple schimbări imediat, pentru că lui Saturn îi plan lucrurile în timp, în zeci de ani chiar. Aşa că, dacă ai aşteptat un moment să schimbi ceva, acesta este. Orice! Şi la scoală, şi în sănătate, şi în relaţii, orice!

De câte ori vorbesc de Vărsător, mă auziţi discutând despre inovaţie, despre rebeliune, despre o remixare a propriei persoane.

Saturn este guvernatorul acestei luni şi este pe ascendent, ceea ce înseamnă că nu o să puteţi să vă băgaţi tot în ceva nesănătos sau nepotrivit pentru că nu o să meargă. Lui Saturn îi place simplificarea şi îi place în Vărsător. Ia 2-3 planuri şi ţine-te de ele. Nu îţi pune mii de aşteptări sau idei. Ia nişte intenţii pe care să le concretizezi în timp. Cheia succesului este răbdarea, perseverenţa.

Aspecte importante

Uitându-mă în astrograma acestui moment, este o conjuncţie între Mercur şi Pluto în casa a 12-a. Are legătură cu toate traumele noastre. Această conjuncţie vine să îţi arate că unele obiceiuri le ai în urma unor evenimente şi ai intrat într-o zonă de confort din care nu vrei să ieşi. Răspunsul stă undeva în spate, e o cauză psihologică, o traumă, o suferinţă, o dezamăgire, un abandon. Întotdeauna un obicei are în spate anumite explicaţii.

Având o Lună Nouă în Vărsător în conjuncţie cu Saturn, pot apărea anumite limitări legate de corp, de organism pentru că Saturn oboseşte, îmbătrâneşte, apasă. 

Avem conjuncţia Mercur - Pluto în casa a 12-a, cu Mercur retrograd, care se duce în adâncurile minţii noastre, în trecutul nostru şi sapă acolo şi ne aduce ceva. fiecare poate să stea în jurul datei de 1 februarie şi să se gândească, dar nu să se victimizeze.

Încercaţi să înlocuiţi ceva cu altceva măcar pentru o perioadă.

Dacă îl respectăm pe Saturn pe această Lună Nouă, Saturn ne poate da foarte multe daruri. Este foarte recunoscător, îţi dă "diplomă" atunci când în sfârşit accepţi că asta e viaţa, aşa dură, brută, obiectivă, realistă. Atunci Saturn te lasă să creşti.

Când vorbim de o Lună Nouă în Vărsător, poate fi un moment bun în care să vă decideţi să plecaţi de la un loc e muncă, să schimbaţi ţara, pentru că avem acest marcaj în casa a 12-a şi avem Uranus, care este al doilea guvernator al Vărsătorului, pe cuspida casei 3. Dintr-o dată, vă puteţi decide că poate aveţi nevoie să învăţaţi lucruri noi. 

Incertitudine. Schimbare

Luna Nouă este în careu cu Uranus, adică guvernatorul e puţin împotriva Lunii Noi pentru că îi provoacă incertitudine. Oricum e multă incertitudine de când a început pandemia, dar la anumiţi nativi, perioada aceasta e ca un "norişor" de haos, de incertitudine, dar mai degrabă interioară. Ce se întâmplă în exterior, nu contează, ci ce este înăuntru.

Poate să vă vină o idee, o suită de revelaţii, gânduri să schimbi. Pe moment te poţi entuziasma. Saturn, pe ascendent, te obligă în cel mai serios mod, să nu stai să pierzi efervescenţa asta, ci să te apuci de treabă. Dar atenţie! Nu brusc, nu de tot, ca să nu vă pierdeţi entuziasmul.

Mai e un aspect important în astrograma Lunii Noi, Avem o conjuncţie Venus - Marte în casa a 11-a, în Capricorn.Ce înseamnă acest lucru? Putem primi ajutor, iar Vărsătorul vorbeşte de comunitate, de anturaju nostru, de echipe, de grup. Da, Saturn ne face să fim mai sobri, mai solitari, mai individualişti, însă mereu se vor găsi oameni care să ne sprijine, să ne ajute. Căutaţi sprijin ori la un prieten, ori la un specialist. Orice răspuns pe care îl veţi primi, vă schimbă ceva în creier.

Dar să ştiţi că puteţi apela la toţi specialiştii, la toţi prietenii, dar dacă nu faceţi un pas să schimbaţi ceva. 

Cele mai afectate semne

Această Lună Nouă va fi prezentă în vieţile celor care au marcaj fix. Vorbim de Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător. Ei vor resimţi poate nevoia de schimbare. Nu toţi vor face schimbări, dar undeva va fi aşa, un gând. 

Dar dacă te ştii cu marcaj de Vărsător în astrogramă, este un moment în care ai putea face ceva pentru tine.

Şi celelalte semne. Oricine poate să schimbe ceva în jurul unei Luni Noi, mai ales dacă este în conjuncţie cu Saturn.

În astrologie, când avem o conjuncţie Saturn - Lună sau Saturn - Soare, persoana respectivă poate trece prin foarte multe teste. Va fi poate mai depresivă, mai sobră, mai solitară, mai antisocială. Tocmai asta vrea să îţi arate această Lună Nouă, să îţi arate că ceva nu funcţionează şi depinde doar de tine. Când nu poţi să o faci tu, ceri ajutorul. Când nu, încerci. Dar eşti dator să încerci, nu să aştepţi de la ceilalţi.

Spre deosebire de Luna Nouă de pe 2 ianuarie, când era vorba să vă puneţi intenţii din punct de vedere profesional, eu prefer această Lună Nouă pentru că ne duce puţin spre viitor, ne şi ancorează, că e vorba de Saturn şi ne ajută să ne împrietenim cu incertitudinea. Ne mai ajută să ne dăm seama că viaţa nu e aşa ca în mintea noastră. Creierul nostru formează nişte conexiuni familiare şi tot ce se întâmplă în viaţa noastră, trece prin acele conexiuni. S-ar putea ca evenimentele din perioada aceasta să ne arate că oamenii gândesc altfel, sunt diferiţi. Fiecare cu identitatea sa. 

Urmăreşte aici emisiunea completă despre Luna Nouă în Vărsător pe 1 februarie, prezentată de astrologul Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel